Harput'ta 175 hafız icazet aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harput'ta 175 hafız icazet aldı
Elazığ Harput İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 175 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav sonucu "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan 175 öğrenci için, Harput’ta "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi

Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Yatılı Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan öğrenciler için İl Müftülüğü, Elazığ Belediyesi sponsorluğunda Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Harput  Sarahatun Cami Meydanında düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi ’ne   Elazığ valisi Erkaya Yırık, Elazığ Milletvekilleri Mkyk üyesi Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Baş savcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ,Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız  Osman Şahin, İl müdürleri,  Çevre il ve ilçelerden Müftü ve Müftü yardımcıları, daire müdürleri, STK Temsilcileri ile  çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Yoğun ilgiyle izlenen Hafızlık İcazet Merasimi Kanal Fırat ve Kanal 23 televizyonlarından canlı olarak yayınlandı.
İstiklal Marşının okunması ve Elazığ İzzetpaşa Cami müezzin Kayyımı Hafız Cabir Karataş’ın Kerim tilaveti ile başlayan Hafızlık Merasiminin açılış konuşmasını İl Müftüsü Selami Aydın yaptı.
 
Müftü Aydın Konuşmasında: “Öncelikle ve özellikle bu 175 hafızımızın yetişmesinde emeği olan hocalarımıza, yöneticilerine; bu kurslarımızın iaşe ve ibatesine katkı sağlayan vakıflarımıza, derneklerimize, bu kurslarımızın yapılmasında, maddi ve manevi yardımda bulunan hayır sahiplerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hafızlarımızın anne babalarına, velilerine de huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Onlar da büyük gayretlerle büyük fedakârlıklarla, çocuklarını Allah yolunda Kuranı öğrenmek ve onu hıfzetmek üzere bizlere emanet ettiler. Kalplerini Kur’an ile ziynetlendiren hafızlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum.

“Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verdiği en büyük nimettir, şereftir, payedir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir Kur’an haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır.”

Kur ân-ı Kerim in baştan sona bütün surelerinin ezberlemesi manasına gelen hafızlık, çok şerefli bir mertebedir. Zira Peygamberimiz (s.a.v.)in  “Sizin en hayırlınız Kur ân ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” hadisine uyularak başlayan hafızlık, geçmişten günümüze kadar kesintisiz olarak devam ede gelmiştir. Osmanlı döneminde hafızlık çalışmalarına çok büyük önem verilmiş ve sırf bu iş için Dâru l-huffâz ve Dâru l-kurrâ adında özel müesseseler kurulmuştur. Hâlen ülkemizde de çok şerefli olan bu hizmet Kur’an kurslarımız üzerinden yaşatılmaya devam edilmektedir. Hafızlık gerçekten yaşatılması gereken mühim bir müessesedir.

 

 

“Kur’an’ı Kerim’in ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz…”

Ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. Manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vakıf olacaksınız. O’nun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur’an’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık Kuranı öylesine ezberlemek değildir. Kur’an-ı Kerim-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir.

Daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları konuşmasında: Yüce Peygamberimiz sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir. Sadece Kur’an-ı öğrenmek ve hıfz etmek yetmiyor. Aynı zamanda onu anlamak ve hayatının her anında yaşatmalıyız. Kalplerine nakşettikleri bu Allah’ın kelamını inşallah yaşantılarının her alanına nakşedecekler ve her biri ayrı ayrı birer rehber olarak geleceğimize ışık tutacaklardır.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık konuşmasında: Hafızlık geleneği bizim kadim olan kitabımızın ezberlenerek, hıfz edilerek yüzyıllar sonrasına aktarılmasını anlatıyor. Kur’an-ı Kerim dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını göstermektedir. Kur’an-ı Kerim kibirli olma mütevazi ol, yalan söyleme doğru ol, haram yeme, Anne Babana öf bile deme, Büyüklerine saygılı ol gibi mutlu olmanın yollarını göstermektedir. Bugün hafız olan bu kardeşlerimiz toplumda rol model olacak kardeşlerimiz olacaktır.  Yavrularımız inşallah Kur’an-ı Kerim'i hem dilleriyle, hem de gönülleriyle hıfz etmiş oldular. Kur’an-ı Kerim nesilden nesile bu şekilde taşınmış olacak, biliyoruz ki Kur’an-ı Kerim aslında yüce yaratanın koruması altındadır. Bu vesile ile çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetiştirebilirsek Milletimizin, devletimizin geleceğini korumuş oluruz. Hafızlık İcazet Merasiminin hazırlanmasında emeği geçen başta İl Müftülüğümüz olmak üzere bütün arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum dedi.

Protokol konuşmalarının akabinde 2017 yılı Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Dünya 1. Olan hemşerimiz Habip Deveci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra müftülüğümüz tasavvuf musikisi korosu tarafından ilahiler okundu. Akabinde yine Diyarbakır Dini yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş Kur’an tilavetinde bulunduktan sonra İhsan Cami Müezzini tarafından Harput Selası okundu. Büyük bir ilgiyle takip edilen programda 2012 yılı Kur’an-ı Kerimi güzel okuma Dünya 1. Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu Kur’an Kerim tilavetinde bulundu. Tekbirler ve salavatlar eşliğinde hıfzını tamamlayanlar tarafından namaz sureleri okundu.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Sn. Hafız Osman Şahin’in Diyanet İşleri Başkanının selamlarını ilettikten sonra dua yaptı.

Program hafızlığını tamamlayanlara diploma ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!