Hatay'da müezzine çifte soruşturma!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay'da müezzine çifte soruşturma!
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiğini belirtti

Hatay'da müezzine çifte soruşturma!

Hatay'da müezzin Necmi G.'nin (63), cami içerisinde ses yaptığı için 9 yaşındaki B.G'yi darp ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldı.

İlçedeki Yeniyurt Mahallesi Merkez Camii'de görev yapan müezzin Necmi G, namaz kıldıktan sonra cami içerisinde görültü yaptığını ileri sürdüğü çocuklara tepki gösterdi. Müezzin, çocuklardan B.G.'yi  yerden kaldırıp fırlattıktan sonra defalarca tokatladı. Bu anlar ise cami içerisindeki diğer çocuklar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

BAŞKAN ERBAŞ'TAN KONUYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiğini belirterek konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Bazı medya mecralarında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir camimizde yaşandığı iddia edilen görüntünün ardından ilgili birimlerimize konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatılması talimatını verdim. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.

Camilerimizin süsü, çiçekleri ve neşesi olan çocuklarımızın İslam’ı, Rabbimizi, Peygamberimizi ve güzel ahlak gibi birçok iyi hasleti öğrenecekleri camilerimizde onların onurunu hiçe sayan, rencide eden ve şiddete başvuran hiçbir davranış kabul edilemez.”

Bazı medya mecralarında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir camimizde yaşandığı iddia edilen görüntünün ardından ilgili birimlerimize konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatılması talimatını verdim. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.

 

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yurt Dışı Uzun Süreli Din Görevlisi SınavıÖnceki Haber

Yurt Dışı Uzun Süreli Din Görevlisi Sına...

İlçe Müftülüğü 5. Yedek Alım Tercihleri başladıSonraki Haber

İlçe Müftülüğü 5. Yedek Alım Tercihleri...

Haber Yorumları

  • İmam4314-07-2021 09:22

    Eskiden hocalarımız bizi falakaya yatırırlardı kimsenin gıkı çıkmazdı,annelerimiz babalarımız eti senin kemiği benim derdi hocaya öyle verirdi bizi,şimdi çocuklara bir dokun bakalım,işte örneği,şimdiki çocuklar terbiyesiz ahlaksız şımarık,ne hocayı tanıyor nede öğretmeni,görevliye bu hareketi yaptıracak ne yaptı bir araştırın bakalım ondan sonrada öğrencilerden başarı bekle.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!