ilahiyat ve Sağlık Lisans tamamlamada yatay geçiş ve diploma kararı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ilahiyat ve Sağlık Lisans tamamlamada yatay geçiş ve diploma kararı
Yükseköğretim Kurulu Sağlık ve İlahiyat Lisans Tamamlamada yatay geçiş ve diplomalarla ilgili kararlar aldı.

6569 sayılı Kanun uyarınca yapılan Sağlık Lisans Tamamlama Programlarını başarı ile bitirenlerin diplomalarına “6569 Sayılı Kanun Uyarınca Sağlık Lisans Tamamlama Programını Bitirerek Mezun Olmuştur.” ibaresinin konulması  Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 10.02.2016 tarihli toplantısında uygun bulunmuştu.

Bu defa “7141 sayılı Kanun’un 5. maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 77. Maddesi uyarınca yapılan İlahiyat Lisans Tamamlama Programından Mezun Olmuştur” ibaresinin konulmasına Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 07.11.2018 tarihli toplantısında karar verilmiştir.

18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayını gereği yürürlüge giren 71 – 41 Sayılı Kanun’un 5. maddesi ile 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununa eklenen geçici 77. maddesi uyarınca yapılan ilahiyat lisans tamamlama programına yerleştirilen öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) esaslarına göre yatay geçiş yapıp yapamayacakları konusu Yüksek Öğretim Yürütme Kurulunun 10.10.2018 tarihli toplantısında incelenmiş olup, yüksek öğretim kurumlarında ilahiyat ön lisans diploması alanlar için açılan lisans tamamlama programlarına kayıtlı öğrencilerin yüksek öğretim programlarına kayıt oldukları yıldaki açılmış olan lisans tamamlama programları arasında söz konusu yönetmelik uyarınca yatay geçiş yapabileceklerine, ancak bu öğrencilerin yatay geçiş işlemlerinde yerleştirmeye esas puanlarının ilgili lisans tamamlama programının taban puanına eşit veya daha yüksek olması gerektiğine karar verilmiştir.

Konuya ilişkin YÖK yazıları

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kasım Tahakkuk Beyan DuyurusuÖnceki Haber

Kasım Tahakkuk Beyan Duyurusu

Allah, Hz Peygamber haram demedikçe, din adamının bu haramdır deme hakkı yokturSonraki Haber

Allah, Hz Peygamber haram demedikçe, din...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!