İslam karşıtı temsilci ABD Senato komitelerinden ihraç edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İslam karşıtı temsilci ABD Senato komitelerinden ihraç edildi
ABD Temsilciler Meclisi, İslam karşıtı milletvekili Marjorie Taylor Green'i oy çokluğu ile iki komiteden ihraç etti.

ABD Temsilciler Meclisi 4 Şubat Perşembe günü aşırılık yanlısı ve İslam karşıtı milletvekili Marjorie Taylor Green'i hem Eğitim ve Çalışma Komisyonlarından hem de Bütçe Komisyonundan oy çokluğu ile ihraç etti.

Geçtiğimiz günlerde Georgia eyaletinden Kongre'ye seçilen Marjorie Taylor Green'in tartışmalı davranışı birkaç haftadır ABD medyasında manşetlere taşınıyor.

Eylemleri ve konuşmaları, tüm Cumhuriyetçi partiler arasında bile büyük bir muhalefet yarattı. 46 yaşındaki bu temsilci, her türlü komplo teorisinin hırslı bir propagandacısıdır. Halen başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın oy getirmemesini manipülasyon ve dolandırıcılığın sonucu olarak nitelendiriyor.

Parlamentodaki Demokrat çoğunluk grubunun lideri Stanley Hoyer, Marjorie Taylor Green oylamasından önce, davranışlarını ve sözlerini sert bir şekilde eleştirerek, meslektaşlarına hakaret ve siyasi şiddet destekçisi olarak nitelendirdi.

Temsilci savunmasında önceki pozisyonlarından bazılarını geri çekti. Doğru olmayan şeylere inandığını belirterek geçmiş ifadelerinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

Silahlanma Özgürlüğü Yasasının aktif bir destekçisi olarak, sağın en aşırılıkçı temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yaklaşık iki yıl önce Green, İlhan Omar ve Rashide Talib'in Kongre üyesi olarak seçilmesine yanıt olarak "İslam'ın saldırısı" hakkında bir video mesajında ​​konuştu. Ayrıca Kongre üyesi Müslümanların Kur’an'a yemin etmelerini geçersiz olarak nitelendirerek İncil üzerine yemin etmelerini istedi.

Ocak 2019'da Marjorie Taylor Green, bir Facebook kullanıcısının Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin beynine bir mermi atılmasını önerdiğinde olduğu gibi gönderiyi destekledi.

Milletvekilinin sözleri, bazı Cumhuriyetçi liderlerde nefret uyandırdı. Senato Meclisinde partinin başkanı Mitch McConnell aptal yalanları ve komplo teorilerini tehlikeli bir bela olarak nitelendirdi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:İqna

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kıraat üstadı Ahmed Mustafa Kamal vefat ettiÖnceki Haber

Kıraat üstadı Ahmed Mustafa Kamal vefat...

Ziya Selçuk'tan YKS çağrısı, Hepinizi bekliyoruzSonraki Haber

Ziya Selçuk'tan YKS çağrısı, Hepinizi be...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!