İslam'a savaş açtı! Sisi'den kan donduran kararlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İslam'a savaş açtı! Sisi'den kan donduran kararlar
Mısır'da darbeci Sisi rejimi, Kur'an-ı Kerim'deki ayetleri "aşırıcılığı teşvik ettiği" gerekçesiyle eğitim müfredatından çıkarıyor.

Mısır'daki darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, İslam'a savaş açtı. Ülkede, Kuran ayetleri ve Peygamberimizin sünneti eğitim müfredatından çıkarılıyor.

Savunma ve Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi Freddy Elbaiady'nin, aşırılık yanlısı eğitimciler tarafından yıkıcı fikirleri yaymak için kullanıldığını öne sürerek yaptığı "Arapça dil, tarih ve coğrafya kitaplarında yer alan dini metinlerin çıkarılması" teklifi kabul gördü. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reda Hicazi, İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik arasındaki ortak değerleri ve eğitimde hoşgörüyü sağlamak adına bakanlığın onayladığını duyurdu.

HEDEFİ İSLAM KİMLİĞİ

Yeni Şafak gazetesinde Hatice Saka imzasıyla "Sisi İslam'a savaş açtı" adlı başlıkla yayımlanan habere göre; Bakanlığın kararına politikacılar, akademisyenler ve aktivistler tepki gösterdi. Vakıflar Bakanlığı’nın eski müsteşarı Şeyh Selama Abdulgavi, şunları söyledi:

"Özü İslami kimliğe dayanan Mısır kimliğini değiştirmeye çalışıyor ve onun İslam'a karşı olduğu açıktır. Tüm medyasını El Ezher'e, şeyhine ve İslam dinine saldırmak için kullanıyor. Arap dilinden, tarihinden ve coğrafyasından Kuran ayetlerini çıkarmak fitneyi engellemez, aksine fitne çıkarır. Karar, Sisi'nin İslami kimliğini değiştirme kampanyasının bir parçasıdır."

DİNİ BİLMEYEN NESİLLER YETİŞECEK

Aktivistler ise, Sisi'nin karar ile Mısır halkının İslami kimliğini ortadan kaldırmaya çalıştığını belirtti. Kur'an-ı Kerim'in gramer, morfoloji, retorik ve Arap edebiyatının en güvenilir kaynağı olduğuna dikkat çeken aktivistler, kararın din hakkında hiçbir şey bilmeyen kuşakları ortaya çıkaracağını belirtti.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Yeni Şafak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

4/B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Tercih DuyurusuSonraki Haber

4/B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Tercih Du...

Haber Yorumları

  • ademoğlu26-02-2021 16:15

    sisi yahudilere karşı oldu pisi pisi ne derlerse yapmalıdır.makam için dinini vatandaşını sataandan ne hayır beklenir.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!