İslam’la bağdaşmayan büyük bir günah

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İslam’la bağdaşmayan büyük bir günah
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde eşi tarafından katledilen Özlem Gön Güneş'le ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması zulümdür; İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır" ifadelerini kullandı.

Sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Erbaş, “Vefat eden kardeşimize ve kendisi gibi şiddete maruz kalan, cinayete kurban giden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Foto - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şunları söyledi: “İzmit’te cani bir şekilde hayatına son verilen din görevlimiz vaize Özlem Gön Güneş’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Vefat eden kardeşimize ve kendisi gibi şiddete maruz kalan, cinayete kurban giden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kadın ve erkek arasındaki hukuki ve ahlaki ilişkinin merkezine adalet, saygı, merhamet ve muhabbet kavramlarını yerleştiren Peygamberimizin ümmeti olan bizler için kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır. Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması zulümdür; İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması için herkesi şiddete karşı bilinçli bir mücadeleye, varlığa saygı ve sağduyu temelinde bir merhamet seferberliğine davet ediyorum.”

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şunları söyledi: “İzmit’te cani bir şekilde hayatına son verilen din görevlimiz vaize Özlem Gön Güneş’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Vefat eden kardeşimize ve kendisi gibi şiddete maruz kalan, cinayete kurban giden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kadın ve erkek arasındaki hukuki ve ahlaki ilişkinin merkezine adalet, saygı, merhamet ve muhabbet kavramlarını yerleştiren Peygamberimizin ümmeti olan bizler için kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır. Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması zulümdür; İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması için herkesi şiddete karşı bilinçli bir mücadeleye, varlığa saygı ve sağduyu temelinde bir merhamet seferberliğine davet ediyorum.”

İzmit'te Özlem Gön Güneş boşanmak istediği eşi Zülküf Güneş tarafından öldürülmüştü. Dehşete düşüren olaydan saatler sonrası Zülküf Güneş, polis ekiplerini arayarak eşini öldürdüğünü itiraf etmişti.

​​​​​​​Olay yerine gelen ekipler Özlem Güneş'in cansız bedeniyle karşılaşmıştı. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

​​​​​​​

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Erbaş'tan vaiz Özlem Gön Güneş açıklamasıÖnceki Haber

Ali Erbaş'tan vaiz Özlem Gön Güneş açıkl...

Mevlüt Özcan Hoca Hakk'a yürüdüSonraki Haber

Mevlüt Özcan Hoca Hakk'a yürüdü

Haber Yorumları

  • Hoca06-09-2020 08:24

    Sen görevline sahip çıkmazsan ilgilenmezsen sonu bu olurDiyanet kendine bi sorsun önce Hiç bir zaman görevlisine arka çıkmaz diyanet asla.en küçük bir hatada hemen harcar görevliyi diyanet .Daha çoook olaylar çıkacak ortaya bakın göreceksinizHaksızlık Adam kayırmaUlaşılmaz olmaVakıf paralarının nereye harcandığı belli değilMüftüler adeta kral.Daha bir sürü var bu konulardan Bekleyin daha neler olacak .Diyanetin bu tutumu bu yönetimi ve kuralları çok can yakar ve intaharlar gelir .

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!