İsmailağa Cemaati Neden Beykoz\'a Taşınmak İsteniyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Fener Rum Patrikhanesi\'nin Ekümenik Projesiyle İsmailağa Cemaati\'nin Beykoz\'daki Külliyeye Taşınması Arasında Ne Gibi Bir Bağlantı Var?

Mesut Akgül'ün El-Aziz'deki yazısı cevap bekliyor....

Yaklaşık 40 yıldır İstanbul Fatih ilçesini merkez edinmiş olan Mahmut Efendi Cemaatinin Beykoz Çavuşbaşı’nda yapımı düşünülen yeni külliyeye taşınmasının gündeme geldiği ilk günlerde Erbakan’ın emriyle konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapmak üzere İstanbul İl Teşkilatının bünyesinde komisyon kurulur.

Dönemin İstanbul İl Teşkilatı mahalli idarelerden sorumlu birim başkanının önderliğinde ilçe teşkilatlarında görevli mahalli idarelerden sorumlu birim başkanlarının da katılımıyla kurulan komisyon uzun süren araştırmalar neticesinde bir rapor hazırlar ve Erbakan’a takdim ederler.

Araştırma komisyonu incelemeler neticesinden oldukça dikkat çekici bilgilere ulaşmıştır!

İstanbul Fatih ilçesini karargâh olarak kullanan Mahmut Efendi Cemaatinin Beykoz’da inşa edilmesi planlanan yeni külliyeye taşınma planının arkasında Fener Rum Patrikhanesinin olduğu gerçeği ortaya çıkar.

Fener Rum Patrikhanesi de İstanbul Fatih ilçesindedir.

Tıpkı İsmailağa cemaati gibi.

Ekümenik projesini gerçekleştirmek için fırsat kollayan Fener Rum Patrikhanesi’nin ekümenik hedefinin önünde en büyük engel Mahmut Efendi Cemaatinin bizatihi Fatih’teki varlığıdır.

Uzun bir süredir İstanbul Fatih semtini ikametgâh edinen Cemaat mensupları liderleri Mahmut Efendiye daha yakın olabilmek amacıyla bölgede yıllardır ev, işyeri, arsa, arazi satın alarak ilçede önemli bir gayrimenkul zenginliğine sahip olmuşlardır.

Ekümenik projesini gerçekleştirmek için adım atmak isteyen Fener Rum Patrikhanesi ise güçlü sermayesini devreye sokarak Fatih ilçesi sınırlarında ev, işyeri, arsa ve arazı alımına hız verir.

Ancak karşılarına en büyük engel olarak Mahmut Efendi Cemaati çıkar!

Mahmut Efendi’den uzaklaşmak ve kopmak istemeyen Cemaat mensupları sahibi oldukları gayrimenkulleri piyasa şartlarından oldukça yüksek bir fiyat teklif edilmesine karşın satmaya asla razı olmayıp direniş gösterirler.

Bu direniş, Fener Rum Patrikhanesinin ekümenik projesinin alt yapısı olan ilçedeki gayrimenkul satın alımının önünde önemli bir engel teşkil eder.

Cemaatin direnişiyle karşı karşıya kalan Fener Rum Patrikhanesi’nin Fatih’te gayrimenkul zengini olma stratejisi durma noktasına gelir.

Derken şeytani plan devreye sokulur!

Fatih’te gayrimenkul zenginliğine sahip Cemaat mensuplarının mallarını ve mülklerini satmaya razı olmalarını sağlamanın yolunun ancak İsmailağa Cemaatinin merkezinin başka bir semte taşınmasından geçtiğini fark eden Fener Rum Patrikhanesi harekete geçer.

Beykoz Çavuşbaş’ında inşa edilecek yeni bir külliyeye taşınma fikrini belli kanallar vasıtasıyla Cemaat mensuplarının gündemine sokar.

Bu taşınma fikri zamanla bir kartopu gibi büyüyerek çığ olur ve İsmailağa Cemaati mensupları arasında ayrılıklara, bölünmelere ve parçalanmalara yol açar.

Taşınma düşüncesinin arkasındaki gizli irade Fener Rum Patrikhanesidir.

İsmailağa Cemaatinin merkezinin Beykoz’a taşınması gerçekleşirse liderleri Mahmut Efendi’ye yakın olmak için can atacak olan Cemaat mensuplarının Fatih semtinde ellerindeki gayrimenkulleri satmamaktaki ısrarları kendiliğinden ortadan kalkmış olacaktır!

Ayrıca İstanbul Fatih’te İsmailağa Cemaati mensuplarının yaşıyor oluşu ilçe'deki günlük hayatta İslam’ın varlığının hissedilmesinin en önemli nedenlerinden birisidir.

Fener Rum Patrikhanesi bir taşla iki kuş birden vurmak istemektedir.

İsmailağa Cemaatinin karargâhını Beykoz’a taşıyarak hem Fatih semtini İslam’ın izlerinden temizlemeyi başaracak hem de Mahmut Efendi bağlılarının gayrimenkul satışına olan karşı direncini yok etmiş olacaktı.

Erbakan’ın emriyle konuyla ilgili araştırma yapan komisyon şu acı gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

Beykoz Çavuşbaşı’nda yapımı düşünülen yeni külliyenin ana finansörü Fener Rum Patrikhanesi’dir!

Cemaatin merkezi olarak ha Fatih ha Beykoz olmuş ne var bunda demeyin?

Çünkü Fatih Avrupa yakasında Beykoz ise Anadolu yakasındadır!

Komisyon tarafından hazırlanan rapor Erbakan’a takdim edildikten sonra Erbakan ile Mahmut Efendi arasında bir görüşme gerçekleşir.

Görüşmede Erbakan hazırlanan raporu Mahmut Efendi’ye takdim eder ve içeriğiyle ilgili Cemaatin ileri gelenleriyle istişareler yapılır.

Sonuç olarak İsmailağa Cemaatinin Beykoz’a taşınma fikrinden vazgeçildiği Erbakan’a beyan edilir.

Ama tartışmalar bir türlü sonlandırılamaz.

Erbakan, Cemaatin Fatih ilçesinden taşınmasının siyasi bir proje olduğunu ve arkasında Fener Rum Patrikhanesi’nin kirli emelleri bulunduğunu İstanbul’da bulunduğu dönemlerde düzenlenmiş özel toplantılarda ve ev sohbetlerinde defalarca tekrar edip dile getirmeye devam eder.

Erbakan’ın vefatıyla birlikte Cemaatin Beykoz’a taşınmasının önünde artık engel kalmamıştır.

Önce külliyenin temelleri atılır ve inşaat başlar.

Ardından Cemaatin lideri Mahmut Efendi’yi Beykoz’da ağırlayacak ve İsmailağa mensuplarının yeni karargâhı olan ev inşa edilir.

Nihayetinde Mahmut Efendi’nin Beykoz’daki yeni ikametgâhına taşınmasıyla birlikte liderlerine yakın olmak isteyen Cemaat mensupları Fatih’ten ayrılıp Beykoz’a yerleşmek için akın etmeye başlarlar.

Fatih’ten Beykoz’a göç hızlanmıştır artık.

Fener Rum Patrikhanesi’nin emrindeki sermayenin Fatih ilçesinde gayrimenkulleri satın alma girişimine yönelik önündeki en büyük engel böylece ortadan kaldırılmış olur.

Ve an itibariyle medyaya yansıyan resmi verilere göre yabancıların İstanbul’da en fazla gayrimenkul satın aldıkları ilçe Fatih!

İstanbul genelinde maliyeti en yüksek kentsel dönüşüm projelerinin Fatih ilçesinde olmasının nedeni, Fener Rum Patrikhanesi’nin kontrol ettiği bu karanlık sermayedir!

Erbakan’ın emriyle hazırlanmış olan rapordan bir tanesi İstanbul İl Teşkilatında diğeri ise Saadet Partisi genel merkezinde bulunmaktadır.

Hazırlanan raporun kamuoyundan gizleniyor olması oldukça dikkat çekicidir.

Gelelim asıl önemli noktaya!

  • Erbakan’ın şiddetle muhalefet ettiği gerçeğinin bilinmesine rağmen İsmailağa Cemaatinin Fatih’i terk edip Beykoz’da inşa edilen külliyeye taşınma planına Milli Gazete niçin ısrarla bu kadar sahip çıkmaktadır?
  • Saadet Partisi genel merkez yönetimi bu raporu neden kamuoyundan saklamaya devam etmektedir?
  • Saadet Partisi ile Milli Gazete bu tutum ve tavırlarıyla hangi karanlık mahfillerle işbirliği yapmaktadırlar?

Kaynak: El-Aziz

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunan gazetesi Kur\'an-ı Kerim dağıttıÖnceki Haber

Yunan gazetesi Kur\'an-ı Kerim dağıttı

Kur\'an öğrenmek isteyenlerin sayısı 3 kat arttıSonraki Haber

Kur\'an öğrenmek isteyenlerin sayısı 3 k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!