İsviçre’de Müslümanlara Yönelik Eğitim Projesi Başlatılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsviçre’de Müslümanlara Yönelik Eğitim Projesi Başlatılıyor
İsviçre'nin Zürih Kantonu'nda yaşayan ve dinî kuruluşlarda görev yapan Müslümanlara yönelik eğitim projesi başlatılıyor.

İsviçre’de yaklaşık 400 bin Müslüman yaşıyor. Müslüman nüfusun yaklaşık dörtte birinin yaşadığı Zürih Kantonu’nda, 2022 yılı itibarıyla imamlara ve dinî kuruluşlarda fahri görev yapan kişilere yönelik “Zürich-Kompetenz” adlı bir eğitim projesi başlatılıyor. Üç yıllık eğitimin ardından katılımcıların özellikle gençlik ve entegrasyon çalışmalarına dahil edilmesi planlanıyor.

UYGULAMA ODAKLI EĞİTİM

Projenin İsviçre genelinde bir ilk olduğuna dikkat çeken Luzern Üniversitesi Öğretim Üyesi Andreas Tunger, Freiburg Üniversitesi’nde imamlara yönelik eğitimin olduğunu, bu eğitimin herkese açık olduğunu fakat “Zürich-Kompetenz” projesinin sadece Zürih Kantonu’nda yaşayan Müslümanlara yönelik olduğunu belirtti. Tunger, Freiburg Üniversitesi’ndeki eğitime kıyasen projenin daha uzun süreceğini ve eğitimin uygulama odaklı olacağını kaydetti. Proje öncesi sınava tabii tutularak belirlenecek olan katılımcılar periyodik olarak pedagoji, din özgürlüğü, iletişim gibi farklı alanlarda eğitim görecek.

“FAHRİ ÇALIŞANLAR VE İMAMLAR KİLİT ROL OYNUYOR”

Dinî kuruluşlarda gönüllülük esasına göre çalışanların ve imamların, Müslümanlar için kilit rol oynadıklarını belirten Zürih Meclisi Üyesi Jacqueline Fehr (SP), bu kişilerin devlet ve toplum arasında birer köprü görevi üstlendiğini vurguladı.

Zürih İslami Kuruluşlar Derneği’nden (VIOZ) gelen açıklamada, projenin memnuniyetle karşılandığı belirtildi. VIOZ’den Sakib Halilovic, yıllarca böyle bir proje için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Halilovic, Müslümanlardan beklentinin yüksek olduğuna, buna karşı İslami kuruluşların maddi imkânlarının da bir hayli kısıtlı olduğuna dikkat çekti. Halilovic projenin özellikle dinî kuruluşlarda fahri görev yapan kişiler için büyük bir fırsat olacağını kaydetti.

İsviçre Bölge Kurumsal İletişim Başkanı Önder Güneş, “Proje fahri çalışanlara yönelik atılmış güzel bir adımdır. Projenin devlet ve Müslümanlar arasındaki iletişime katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Camia Haber

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Bakanlık'tan 81 ile market talimatıSonraki Haber

Bakanlık'tan 81 ile market talimatı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!