İzmir'in Gülen Yüzü Muharrem Gül İzmir'e Veda Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir'in Gülen Yüzü Muharrem Gül İzmir'e Veda Etti
2,5 yıl İzmir İl Müftü yardımcılığının ardından 2,5 yıl Buca Müftülüğü yapan İzmir'in gülen yüzü Muharrem Gül personeliyle vedalaştı.

2,5 yıl İzmir İl Müftü yardımcılığının ardından 2,5 yıl Buca Müftülüğü yapan İzmir'in gülen yüzü Muharrem Gül personeliyle vedalaştı.

İstanbul Ümraniye Müftülüğüne tayini çıkan Muharrem Gül Kur’an Kursu Öğreticileri ve Cami Görevlileri ile ayrı ayrı yaptığı toplantılarda helallik isteyerek Buca Müftülüğü personeliyle vedalaştı.

Müftü Gül; “Buca Müftülüğünde bulunduğum süre içerisinde personelimizle hiçbir problem yaşamadım. Karşılıklı iyi bir diyalog içerisin güzel hizmetler yaptık.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Bu hizmetlerden “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları” ilk sırayı aldı. Buca’ya ilk geldiğimde 13-14 olan 4-6 Yaş Kur’an Kursu sınıf sayısını 2018-2019 eğitim öğretim sezonuna hazırlananlar dahil olmak üzere toplam 40 sınıfa çıkardık. Buda 2016-2017 eğitim öğretim yılında 250 olan öğrenci sayısının yeni sezonda yeni kayıtlarımızla beraber 750 öğrenci demek.

Dinini, Diyanetini temelden alan bir nesil. Dini bilgileri, Kur’an eğitimini, değerler eğitimini Diyanet personelinden alan yeni bir nesil.

Buca'da bulunduğum süre içerisinde bir diğer hedefimiz Kız ve Erkek Hafızlık Kur’an Kursu oldu. Buca ilçesi 600 bin nüfuslu bir ilçe fakat bir hafızlık Kur’an Kursumuz yok. Buca Müftülüğünde göreve başlayınca bu konuda bir arayışa girdik. Mekânı temin edince Hafızlık Kur’an Kursumuzu Buca Müftülüğü personelimizinde büyük destekleriyle 2017 yılı şubat ayında “AYYILDIZ HAFIZLIK KUR’AN KURSU” olarak açtık.

Şubat ayı itibari ile 20-25 öğrenci ile başladığımız eğitim 2017 yaz kursu döneminde aldığımız öğrencilerle öğrenci sayımız 80’e ulaştı. 2017 Eylül ayında ilk hafızımız verdik elhamdülillah. 2018 yılı içerisinde “Hafızlık Tespit Sınavı”na girecek öğrencilerimizle beraber Hafızlığını tamamlayan öğrenci sayımız 15’i bulacak inşallah. Rabbim sayılarını artırsın.

Ayyıldız Hafızlık Kur’an Kursuna açıldığından bugüne kadar her alanda nasıl destek verdiyseniz bundan sonrada Türkiye’de adı yetiştirdiği nitelikli ve maneviyatlı Hafızlarıyla duyulacak bu müesseseyi sizlere emanet ediyorum.." dedi.

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Müftü Muharrem GülBuca'dan ayrıldığı son haftaya kadar hizmetlerine ara vermedi. Son olaraak Buca Müftülüğüne 2 sınıflı bir 4*6 yaş Kur'an Kursu daha kazandırdı.

Büca Müftülüğünün zemiin katında bulunan çoğu zaman depo olarak kullanılan yaklaşık 120 metre karelik alanı 2 sınıf, bir oyun alanı, yönetici odası, lavaboları ve Mutfağı olmak üzere Diyanet İşleri başkanlığı "4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları" yönetmeliğine uygun yeni açılacak kurslara model olacak nitelikte Kur'an Kursunun inşaatını tamamladı. 

Ensar Kur'an Kursu Öğreticisi Arife Gül Hocahanımında bu kursun yapılması için girişimlerini unutmamak lazım. Ensar Kur'an Kursu Öğreticisi Arife Gül Hocahanım ve Kurs öğrencileri düzenledikleri yardım kampanyaları ve kermeslerle kursun yapımına büyük destek oldular.

Müftü Muharrem Gül'ün 2.5 yıllık görevi süresince ayrıca 5 adet Suriyeliler için 4-6 yaş Kuran Kursu, Yüzlerce Suriyeli mültecilere yardım yapıldı. Bucanın en yoğun Şirinyer izban durağı yanında Fatma Öazmilli Mescidi açıldı. Çeşitli İftar programları düzenlendi. Kuran kurslarına yenileri eklenerek ihtiyaç duyulan yerlerde yenileme tadilat işlemleri yapıldı. Üniversite ve Süleymaniye camileri yer tahsisleri ve projeleri hazırlandı yapım aşamasına getirildi....
 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet Vakfı Aynı Anda 100 Çocuğu Sünnet EttirdiÖnceki Haber

Diyanet Vakfı Aynı Anda 100 Çocuğu Sünne...

Yeni Atanan İlçe Müftüleri Belli OlduSonraki Haber

Yeni Atanan İlçe Müftüleri Belli Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!