İzmit\'te Eğitimcilerle İstişare Toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İmam Hatip Ortaokulu ve Liseleri ile birlikte İzmit İlçesinde bulunan tüm okullarda eğitim veren din dersi öğretmenleri ile Antikkapı’da “tanışma ve istişare” toplantısı yapıldı.

DiniHaberler.com.tr:   İZMİT’TE BULUNAN OKULLARDA EĞİTİM VEREN DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

İmam Hatip Ortaokulu ve Liseleri ile birlikte İzmit İlçesinde bulunan tüm okullarda eğitim veren din dersi öğretmenleri ile Antikkapı’da  “tanışma ve istişare” toplantısı yapıldı.

Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen programa Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Din Öğreniminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Muhterem Aktaş, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, KİHMED Başkanı Sabahattin YAMAK, okul Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Mehmet Ali Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Oruç tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç “Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle siz değerli öğretmenlerimizle bir araya geldik. Burada Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinizde ve bundan sonra yapacağınız çalışmalarda Müftülük olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim.Bizler bu konuda sizlerle birlikte hareket etmek istiyoruz. Çalışmalarınıza sonuna kadar destek vermek istiyoruz. Yardımlaşmak istiyoruz. Sizin de gücünüzden istifade etmek istiyoruz.

Bu yıl ki Kutlu Doğum farklı kutlanacaktır. İşimiz maddi bir eşyayı bir yere taşımak olsaydı işimiz çok kolaydı. O eşyayı hep beraber taşırdık. En zor olanı gönüllere hitap etmektir. Ama tesiri de sevabının da çok büyük olduğunun bilincindeyiz. Sizlerle bu istişareler başlangıçtır. Biz sizlerle beraber hareket etmek istiyoruz. Sizin gücünüze inanıyoruz. İzmit’te 510 personelimiz bulunmaktadır. 200 ilahiyatçımız var. 710 tane irşat insanı ortaya çıkmaktadır. El ele vererek çok şeyler değişecektir” dedi.

İlçe Müftüsünün ardından konuşma yapan İl Müftüsü Yusuf Doğan ise; “Bizler cami merkezli bir hayatın insan topluluğunun olmazsa olmazı olarak hayatımıza girmesini önemli olduğunu düşünüyoruz. Cami merkezli hayatın oluşması için eğitimin caminin merkezine oturmasına inanmaktayız. Cami hayatımızın merkezinde eğitiminde caminin merkezinde olması gereklidir. Bu durum konusunda sadece bizlerin değil sizlerin aktif olması gerektiğini düşünüyoruz. Okul öncesi eğitimden yetişkinlere eğitime kadar çalışmak durumundayız”  dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik “İl Milli Eğitim ile Müftülüğü birbirinden ayırmak mümkün değildir. İkisi de birbirini tamamlayan kurumlardır. Bizim hemen hemen her evde bir velimiz, müftülüğünde hemen hemen her evde cemaati vardır. Birbirimizi tamamlamak gerekir. Birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu birlikteliğin pekiştirilmesi gerekiyor. Bu toplantıların devamı olacaktır. Birlikte ortak hareket etmeliyiz. Kutlu Doğum Haftası etkinliği bundan dolayı çok önemlidir. Bu birliktelik ile ülkemizi parçalamak isteyenlere izin vermemiş oluruz. Bizim yetiştirdiğimiz çocuklar yarının büyükleri yarının anne ve babaları, toplumun idarecileri olacaktır. Biz onları ne kadar İslam üzerine yetiştirirsek o karşımıza çıkacaktır. Ne ekersek onu biçeceğiz. Ortak hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Burada toplanmamızın sebebi sizlerin fikirlerini dinlemektir” dedi.  

Protokol konuşmalarının ardından programa katılan öğretmenlerle karşılıklı fikir alış-verişinde bulunuldu. Program sonunda öğretmenlere katılımlarından dolayı teşekkür edildi. 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Azerbaycan-Ermenistan gerginliğinde enerji var mı?Önceki Haber

Azerbaycan-Ermenistan gerginliğinde ener...

İzmit Belediyesinden Camilere Mahya HizmetiSonraki Haber

İzmit Belediyesinden Camilere Mahya Hizm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!