Kapalı Maraş'ta 47 yıl sonra ibadete açılan Bilal Ağa Mescidinde ilk cuma namazı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cuma namazını, Maraş’ta bulunan ve ibadete yıllar sonra yeniden açılan Bilal Ağa Mescidi’nde kıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kurban Bayramı’nın dördüncü gününde Cuma namazını, Maraş’ta bulunan ve ibadete yıllar sonra yeniden açılan Bilal Ağa Mescidi’nde kıldı. 

Maraş bölgesinde toprağı bulunan üç vakıftan biri olan Bilal Ağa Vakfı, 1821 yılında Bilal Ağa Bin Hasan Ağa Vakfı ismiyle kurulmuştu. 

Nisan 2021’den itibaren Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından tamiratı ve restorasyon çalışmaları yürütülen mescit yeniden kullanıma açıldı ve bugün Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Erdoğan Eken tarafından ilk cuma namazı kılındı.

Resim

Cumhurbaşkanı Tatar, mescit ziyareti sonrası yaptığı açıklamada,  20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ile Kurban Bayramı’nın ilk gününün birlikte kutlandığını ve Kurban Bayramı namazını, ülkemize geniş heyetiyle beraber gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hala Sultan Camii’nde kıldıklarını hatırlatarak, dünyaya Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin sürdüğünü anlatan önemli mesajlar verildiğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Tatar,  Kurban Bayramı’nın dördüncü günü Cuma namazını yıllardan sonra restore edilen ve kullanıma açılan, atalarımız ve ecdadımız tarafından kullanılan Bilal Ağa Vakfı Mescidi’nde kılmanın huzurunu ve güzelliğini yaşadığını belirterek, kısa bir sürede Mescidin yeniden restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Resim

Cumhurbaşkanı Tatar, sahilden sonra Milli Park ve diğer kamu alanlarının da açıldığını, yolların asfaltlandığını belirterek, Maraş açılımının mağduriyetlerin giderilmesi ve 47 yıldır kapalı olan bölgenin insanlığa açılması bakımından önemine işaret etti.  

Mescit ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KTBKK Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yer aldı. 

kktcb.org/tr/

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!