Karantinada Kuran-ı Kerim hafızı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karantinada Kuran-ı Kerim hafızı oldu
Mısırlı 6 yaşındaki bir kız çocuğu Rodina Muhammed, ebeveynlerinin yardımıyla korona karantinası sırasında Kur’an'ın tamamını ezberlemeyi başardı.

Arabicradio'ya göre, Rodina Muhammed, Mısır'ın Al-Fayoum eyaletindeki köylerden birinden olup, ailesinin yardımıyla Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyebildi. Kızın babası, Al-Fayoum Vakfı'nda imam ve vaiz olarak çalışıyor.

Rodina'nın babası, kızının beş buçuk yaşından küçükken ona küçük Kuran sûreleri öğrettiğini ve kızının altı yaşına geldiğinde onunla birlikte Kuran'ı ezberlemeye başladığını söylüyor.

Rodina'nın babası, kızının Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek ve incelemek için korona karantinası fırsatından yararlandığını Kur’an'ı Yunus Suresi'nden ezberlemeye başladığını ardından Kur’an'ın tamamını ezberlediğini bunun yanında İngilizce de öğrendiğini söyledi.

Rodina ayrıca kendisini çok teşvik eden annesinin de yardımıyla Kur’an'ın kısa ayetlerinden Kur’an'ı ezberlemeye başladığını ve daha sonra Kur’an'ın tamamını ezberlemeyi başardığını söylüyor. El-Ezher Tıp Okulu'nda okumak ve köyünün çocuklarını tedavi edebilmek için yetenekli bir doktor olmak istiyor.

Hobisinin çocuk dergileri ve kitaplar okumak olduğunu anlatan Rodina, köyünün çocuklarına ve diğer insanlara az da olsa Kur’an-ı Kerim ezberlemeleri çağrısında bulundu.

Rodina'nın babası, kızının önce küçük bölümleri dinleyerek öğrendiğini belirterek, "Çocuklarıma yatmadan önce Kur’an'ın sesini her zaman dinletirim  ki, kulakları Kuran'a alışsın. Rodina da ayetleri duyduğunda ezberlemeye başladı’’ dedi.

Rodina'nın babası, çocuklarının Kur’an'ı ezberlemelerine yardımcı olmak için anne babalara, ayetlerin seslerini çocuklarına sürekli tekrar etmelerini ve ayetleri kıraat ve tilavetten önce telaffuzlarını düzeltmelerini, ancak çocuklarını boş zamanlarından ve oyunlarından mahrum etmemelerini  ayrıca belli bir miktar Kur'an-ı Kerim'i ezberledikten sonra, çocuklara hediyeler vererek veya onları lunapark ve parklara götürerek onları teşvik ederek desteklemelerini tavsiye etti.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:İqna


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İdlib Üniversitesi Suriye’nin geleceğini belirleyecekÖnceki Haber

İdlib Üniversitesi Suriye’nin geleceğini...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!