Kendisi muhtaçken başkalarına yardım edenler…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendisi muhtaçken başkalarına yardım edenler…
İdlibli Hüseyin’in sözleri mültecilere yönelik “acıyıcı” bakış açısının anlamsızlığını kanıtlıyor.

Suriye’de yaşanan katliamlar Suriye nüfusunun çok büyük bir kesiminin mülteci konumuna düşmesine sebep oldu. Başta Lübnan ve Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanına dağılan Suriyeliler hayatlarını zor koşullarda sürdürmek durumunda kalıyorlar. İdlib’te naylon toplayarak kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayan Hüseyin isimli bir çocuk günlük kazancının 3 TL olduğunu belirtiyor. Kazandığı parayla ekmek aldığını söyleyen Hüseyin, eğer ki evde yeteri kadar ekmek varsa 1 kilo domates aldığını ifade ediyor. Annesinin de aynı işi yaptığını, 3 aydır patates ve gaz alamadıklarını ancak rızkı verenin Allah olduğunu vurgulayan Hüseyin, eğer ki yeteri kadar para biriktirebilirse patates alıp Allah Resulü’nün hayrına ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını söylüyor.

Hüseyin’in, Haşr Suresi 9. ayette geçen “Kendilerinde bir ihtiyaç olsa bile kardeşlerini öz nefislerine tercih ederler.” ifadesini hatırlatan sözleri, kardeşliğin ve paylaşmanın yaş veya ekonomik güç ile alakalı bir şey olmadığını gösteriyor. Aynı zamanda Hüseyin’in izzetli duruşu mültecilerin “duygu objesine” indirgenmesinin ne kadar anlamsız bir yaklaşım olduğunu da ortaya çıkartıyor. Zira zikredilen ayetin devamında, “Kim nefsinin 'cimri ve bencil tutkularından' korunmuşsa, işte onlar felah bulanlardır.” vurgusu kurtuluşa erenlerin kim olduğunu haber veriyor. Acınacak halde olanın kim olduğunu şartlar değil olaylar karşısındaki tavır alışlarımız belirliyor…

Sosyal medyada paylaşılan videodan sonra harekete geçen gönüllü insanlar ve kuruluşlar Hüseyin’in dileğini gerçekleştirdi. Hüseyin’in patates çuvallarını kardeşlerine ulaştırılmasına yardım ederken ki mutluluğu yüzünden belli oluyor. Biz de başta Hüseyin olmak üzere bu dileğin gerçekleşmesine vesile olanlara teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun.

ejzht-nwkaaqlvi.jpg

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
09 Ekim 2020 Tarihli Cuma HutbesiÖnceki Haber

09 Ekim 2020 Tarihli Cuma Hutbesi

Bir İmam Hatip Daha Koronadan Vefat EttiSonraki Haber

Bir İmam Hatip Daha Koronadan Vefat Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!