Milli Gazete'nin takdire şayan haberciliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Gazete'nin takdire şayan haberciliği
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Milli Gazete’nin ‘BİM ifşası’nın perde arkasında 2019 yılına ait büyük bir skandallar zinciri ve 100 milyon TL'lik bir kamu zararı yattığını yazdı. Kaynak: Milli Gazete'nin takdire şayan haberciliği

“Çünkü BİM'in de vatandaşlara aracı firmadan dolayı kaliteli karkas et yerine ucuz inek eti yedirdiği ortaya çıkmıştı. Burada Milli Gazete'nin tavrı da takdire şayan” diyen Ağırel, şunları kaydetti:

Hatırlarsanız bir ara et fiyatlarındaki fahiş fiyatlar sonrasında Tarım Orman Bakanlığı bu duruma müdahale etmek istemişti. Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından piyasaya ucuz et vermek için karkas etler ithal edilmiş ve bu etler de BİM, A101, Migros gibi marketlerde satılmaya başlanmıştı.

Bu satış sürecinde marketler karkas etleri parçalayıp tedarik sağlayamadığı için 9 farklı aracı firma bu işe girerek tonlarca eti marketlere verdi. Fakat bu dağıtım sırasında Bursa merkezli ETTAT firması hakkında şikayetler gelmeye başladı. Anlaşıldı ki firma, Bakanlıktan dağıtılmak üzere kilosu 20 TL'ye aldığı eti parçalayarak, marketler yerine iç piyasaya 24 TL'ye sattı.

“Karkas eti saklayıp yüksek fiyatlara iç piyasaya sattı, marketlere inek eti verdi”

Firma, karkas eti kendisine saklayıp BİM, A101, Migros gibi marketlere inek eti verdi. Ucuza aldığı kaliteli eti de daha yüksek fiyata iç piyasaya satarak büyük bir kar elde etti. Hem halk sağlığını tehlikeye attı hem de büyük kazanç sağladı. Denetlenmeyen firmaya yönelik şikayet üzerine Bakanlık müfettişleri ilgili marketlere giderek etleri inceledi. Hakikaten de etlerin içerisinde yüzde 20 kadarının inek eti olduğu anlaşıldı. Firmaya ceza kesildi.

Fakat ne olduysa, araya kim girdiyse, aynı firmadan et almaya devam edildi. Üstelik bu kez 20 TL'ye alınan etler 15 TL'ye alınmaya başlandı.

“Bakan Pakdemirli soruşturmaya izin vermedi”

Şikayetler artınca Et ve Süt Kurumu bu kez kendisi et dağıttı. Bu sefer de marketlerin dağıtılan etleri depoladığı anlaşıldı. Müfettiş incelemesinde stoklanan etin 3 bin ton olduğu ve 100 milyon TL'lik değeri olduğu anlaşıldı. Müffetişlerin raporu doğrultusunda Bakanlıktan soruşturma izni istendi. Savcılığa başvuruldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise buna izin vermedi.

“Başka bir ülkede olsa istifayı geçtim yargılama gerektiren olay, maalesef bizde hiç konuşulmadı bile”

Savcılık işin üzerine giderek Bakanın soruşturma izni vermemesini Danıştay'a götürdü. Bu başvuru halen Danıştay'da bekliyor. Belli ki Bakan Pakdemirli firma sahiplerinin baskısına boyun eğerek olayın üzerini örtmeye çalışmış. Fakat hileli etleri vatandaş çoktan yemiş. Başka bir ülkede olsa istifayı geçtim, Bakanından şirket sahibine kadar ağır cezalık bir yargılama gerektiren olay maalesef bizde hiç konuşulmadı bile.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pakistan Uluslararası Kur’an Akademisi kurmak için çalışıyorÖnceki Haber

Pakistan Uluslararası Kur’an Akademisi k...

WhatsApp yerine kullanılabilecek en iyi 8 sohbet uygulaması...Sonraki Haber

WhatsApp yerine kullanılabilecek en iyi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!