Müslüman Japon bir vatandaşa göre oruç tutmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müslüman Japon bir vatandaşa göre oruç tutmak
Dünyanın geri kalanı gibi, korona salgını da Kaiji'nin günlük hayatını etkiliyor. Bu yıl Kaiji, zamanının çoğunu evde geçiriyor, ancak Ramazan havasına uygun olarak, Tokyo'nun Müslüman gençleri için bazı çevrimiçi etkinliklere ve bağış toplamaya katıldı.

İki yıldır korona salgın hastalığının  Ramazan ayını etkilenmesine ve korona salgın hastalığından dolayı  getirilen kısıtlamalar nedeniyle bu ayın bazı eylemlerinin değişmesine rağmen, dünya Müslümanları hala oruç tutmaya ve Ramazan ayının amellerini yerine getirmeye çalışıyorlar.

Japonya'da Müslümanlar ülkede dini bir azınlık olsalar da Ramazan'ı uygulama özgürlüğüne sahipler. Have Halal Will Travel  raporunda, bir Japon Müslüman ve Ramazan ayındaki oruç deneyimini ele alıyor.

Ramazan mübarek bir aydır. Bu nedenle, Tokyo'da yaşayan Japon Müslüman Kaiji Wada da dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar Ramazan'ı ibadet ve kişisel gelişim için bir fırsat olarak kullanıyor.

Her ay Ramazan ayında Kaiji sabah 3.30 civarında sahur için kalkıyor ve meyveli yoğurt veya nato (soya fasulyesinden yapılan geleneksel bir Japon yemeği) gibi besleyici yiyecekler yiyor.

Wada, "Ramazan boyunca günlük rutinim sahura kalkarak yemeğimi yiyorum daha sonra sabah namazına kadar uyanık kalıyor ve namazımı kıldıktan sonra biraz kestirip işe gidiyorum. Akşamüstü orucumu açıyorum daha sonra ise camide teravih namazı kılıyoruz. ‘’ dedi.

Japon Müslüman bir vatandaşa göre oruç tutmak

Hal böyleyken Kaiji için bu yeni bir durum değil. Geçen yıl Ramazan'ı Endonezya'da geçirdi ancak kısıtlamalar nedeniyle artık camide teravih namazı kılamıyordu. Bu nedenle evde eşi ile birlikte namaz kıldı.

Kaiji bu yıl cemaatte Teravih namazı kılmayı umuyor çünkü Japonya'daki bazı camilerde Teravih namazı kılınıyor.

Ayrıca iftar her yıl aranan bir şeydir. Japon camilerinde Müslümanlar Bangladeş, Pakistan, Endonezya ve diğer helal yemekler gibi dünya mutfaklarından yemekler sunmaktadır.

Ramazan, Kaiji için özellikle önemlidir çünkü Ramazan'ın oruç tutmaktan daha fazlası olduğunu anlıyor.

Kaiji şöyle devam etti: İslamiyete geçmenin ilk yılında sadece Ramazan ayında yemek yememeye odaklandım, bu da Allah’a değil sadece kendime odaklandığım anlamına geliyordu. Birkaç yıl sonra oruç tutmanın sadece yemek değil, Kur’an okuyarak, dua ederek, insanlara iyilik yaparak Allah'ın iradesine yaklaşmak olduğunu anladım.

Japonya'da Ramazan Bayramı ile ilgili soru sorulduğunda Kaiji, günü camilerde Müslümanlarla geçirdiğini söyledi. Kaiji, ailesindeki tek Müslüman olduğu için arkadaşlarıyla buluşarak da bayram kutluyor.

Kaiji için Müslüman olmanın birçok nimeti var ve buna dünyanın her yerinden daha fazla arkadaşa sahip olmak da dahil!

Kaiji, "Önceden tamamen içe dönüktüm, ancak Müslüman olduğumda birçok kardeşim beni olumlu karşıladı ve bir Müslüman olarak (ülkelerine) yolculuğumu destekledi. Şimdiki gibi, Uzak Doğu da dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki kardeşlerimle konuşuyorum. " diyor.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suudi Arabistan'dan kritik hac kararıÖnceki Haber

Suudi Arabistan'dan kritik hac kararı

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!