Müslümanlar zorunlu göç etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müslümanlar zorunlu göç etti
İngiliz gazetesi "Telegraph", 40 Hintli Müslüman ailenin, köydeki Hindu komşularının saldırıları nedeniyle Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki köylerinden zorla yerlerinden edilme kararı aldıklarını bildirdi.

El Cezire sitesinin haberine göre, İngiliz gazetesi The Telegraph şunları yazdı: 40 Hintli Müslüman aile, aşırı baskı ve zulüm nedeniyle Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletine bağlı Mavi Mira köyünden kaçmaya karar verdi.

Gazete şu eklemeyi yaptı: Hindular ile Müslümanlar arasında evliliği suç sayan yasanın Hintli yetkililer tarafından çıkarılmasından bir ay sonra, Hinduların Mavi Mira köyündeki Müslümanlar üzerindeki baskısı arttı.

Fanatik bir Hindu mezhebi olan Bajrang Dal'dan bir grup, geçen ay bir Müslüman esnafın Mavi Mira köyündeki evine bedava sigara vermediği gerekçesiyle ateş açtı.

Telgraf gazetesi "Yaralanma olmadı, ancak Müslüman aile hemen 600 kadar Müslüman ailenin yaşadığı köylerini terk etmeye karar verdi ve bu köyden göç ettiklerini duyurarak evlerinin üzerine bir pankart astı" ifadesine yer verildi.

Gazete, bir hafta önce ailesiyle birlikte köyden kaçan 25 yaşındaki Hintli Müslüman Sartaj Alam'ın, köylerinde kendilerini güvende hissetmediklerini ve Hinduların uzun zamandır köydeki Müslümanlara zulmettiklerini söyledi.

Sartaj Alam, "Eşim ve ben köyümüzden ayrıldık ve Müslümanların kontrolündeki bir köyde kiralık bir eve yerleştik. Diğer köylüler de köyü terk etme niyetinde." dedi.

Rapor şöyle devam etti: Köydeki Müslüman azınlık, yerel polisi, dükkan sahibinin evinde meydana gelen silahlı saldırı olayını bildirmek için aradı, ancak polis memurları, şikâyetlerini geri çekmelerini istedi. Hatta polis onları, Hindular hakkında şikayette bulunurlarsa Müslümanların kendilerinin suçlanacağı konusunda tehdit etti.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2021 Diyanet Hafızlık ve Kuranı Kerimi Güzel Okuma YarışmasıÖnceki Haber

2021 Diyanet Hafızlık ve Kuranı Kerimi G...

2021 Memur maaşı ne kadar oldu?Sonraki Haber

2021 Memur maaşı ne kadar oldu?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!