Rize’de bu yıl 571 hafız icazet aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rize’de bu yıl 571 hafız icazet aldı
Rize Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimi verilen Kur´an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 571 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Rize Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimi verilen Kur´an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 571 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Geleneksel olarak bu yıl beşincisi düzenlenen “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi” 149’u kız, 571’i erkek olmak üzere toplamda 571 hafızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen merasime, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim,  Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz İl Müftüsü Naci Çakmakçı, komşu İl Müftüleri, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, bazı daire müdürleri, din görevlileri ile öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Binlerce Kur’an sevdalısının katılımıyla gerçekleştirilen merasim, hafızların tekbir eşliğinde salona girmesiyle başlayarak mehter gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz kısa birer selamlama konuşması yaparak hafızları, hocalarını ve ailelerini tebrik ettiler.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Kur’an’ın sözüne ve özüne vakıf erdemli bir gençlik yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek katılımcıları ve öğrencileri selamladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, burada yaptığı konuşmada, tahsil hayatında aldığı en önemli diplomanın, hafızlık diploması olduğunu söyledi.

Hafızlığın zekânın gelişmesine büyük katkı sağladığını belirten Karslı, bu eğitimi alan kişilerin daha çabuk kavradığını, özellikle Arapçanın öğrenilmesindeki rolünün büyük olduğunu ifade etti.

Karslı, Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmenin önemine değinerek, "Kur'an'a hizmet etmek insanlığa hizmet etmektir. Kur'an'a hizmet etmek barışa hizmet etmek, insanlığın ahlakına hizmet etmektir. Bu bir aşk meselesidir. Hafızlığın ana gayesi de Kur'an'ı ezberlemek ve anlayarak yaşamaktır." dedi.

Hafızların sadece Kur'an ezberiyle yetinmemesi gerektiğini kaydeden Karslı, "Türkiye'de 'Kur'an ezberlenince hafızlık bitiyor' düşüncesi var. Hafızlık aynı zamanda manevi ve ahlaki olgunlaşma dönemidir. Ahlaki hayatımızda hamlıktan haslığa geçmemiz lazım. Hafızlık sürecini böyle devam ettirmemiz gerekiyor. Kur'an'ı ezberleyen hafızlar Kur'an'ın yükünü kaldıracak kişiler olmalıdır. Ahlaki olgunluk, dava şuuru her daim hayatımızda olmalıdır. Hafızlar kendine öz güveni olan, liderlik, önderlik yapacak şahsiyetler olmalıdır." şeklinde konuştu.

Karslı, Diyanet İşleri Başkanlığının; hafızlığı koruma programı, Kur’an’ı anlama programı ve islami ilimler temel öğretim programları gibi bir takım programları olduğunu bildirerek hafızların bu programlara katılmasını tavsiye etti.

Önceki yıllarda gerçekleştirilen icazet merasimlerinden karelerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından, 571 hafızı temsilen bir grup öğrenci kısa sureleri okudu.

Merasimi yöneten Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan’ın duasıyla son bulan programda hafızlara belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!