Sydney Üniversitesi'nde ilk kez Kur’an'ın dili öğretiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sydney Üniversitesi'nde ilk kez Kur’an'ın dili öğretiliyor
Sydney Üniversitesi'nden bir Arap dili ve edebiyatı profesörü, Avustralya'da ilk kez Kur’an'ın Arap öğrencilere öğretileceğini ve bu şekilde Kur’an-ı Kerim’in anlamının tefsir edilebileceğini söyledi.

SBS Arapça 24 sitesine göre, Sydney Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri Bilimler Okulu, Arap Dilleri ve Kültürleri Bölümü'nde dil ve çeviri profesörü olan Ali Yunus al-Daheş, Arapça konuşan öğrenciler için akademik bir ihtiyaç yaratmak için yeni bir kurs tasarladığını ve buna "Arapça Kur’an" adını verdiğini söylüyor.

Üniversite profesörüne göre, Avustralya üniversitelerinde Kur’an'ın dili olan klasik Arapça'nın öğretildiği Avustralya tarihinde hiç böyle bir ders olmamıştır.

Ali Yunus al-Daheş , "Kuran'ın dili, bugün basında, medyada ve Arap okullarında öğretilen kitaplarda öğretilen Arapça ‘dan farklıdır. Arap öğrencilere, Arap asıllı olup olmadıkları veya daha yüksek seviyelerde Arapça öğrenenlere eğitim verilmektedir.’’ dedi.

Sydney Üniversitesi profesörü, Kur’an'ın dil ve gramatik yapılarına değinmeye ve bunu Arap dili ve edebiyatı öğrenclerini mezun etmeye kararlı olduğunu belirterek ‘’Müfredatım ne dinsel ne de teolojik bir müfredat, dilbilimsel bir yöntem ve her zaman dilbilimsel ve edebi yöntemin Kur’an tefsiri için en doğru yöntem olduğunu vurguluyorum.’’ dedi.

El-Daheş'e göre, Arapça Kur’an dersi Arapça öğrenenler için en zor ders olacaktır. Çünkü bunu yapmak öğrencilerden pek çok görev gerektirir ve haftalık ödevler ve Kur’an dilinin öğretilmesi için gerekli olan diğer şartların yanı sıra Kur’an metinlerinin anlamlarının sözlü sunumu da bunlar arasındadır.

Sydney Üniversitesi, Ağustos ayının ikinci yarı yılından itibaren öğrencilere bu konuyu öğretmeye başlayacak.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Katar Kur’an eğitim merkezleri önümüzdeki hafta yeniden açılacakÖnceki Haber

Katar Kur’an eğitim merkezleri önümüzdek...

İmam Hatip Nurullah Karakaya Hakka YürüdüSonraki Haber

İmam Hatip Nurullah Karakaya Hakka Yürüd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!