Uluslararası Medine Müzesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Medine Müzesi
İslam Peygamber (sav)’inin hayatının çeşitli yönlerini ele alan Uluslararası İslam Medeniyeti Müzesi Medine'de açıldı.

Uluslararası Peygamber Efendimizin Yaşamı Müzesi, bir grup Suudi yetkilinin huzurunda geçtiğimiz Perşembe açıldı. Vali ve Medine Bölge Kalkınma Dairesi başkanı Prens Faysal bin Salman, sergi ve müzenin misyon ve hedeflerine övgüde bulundu. Ona göre bu müze sadece Suudi kültürünü güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda kültürel turizm cazibe merkezlerini güçlendirerek ve ileri teknolojiyi kullanarak Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonunun hedeflerine katkıda bulunuyor.

Peygamber ve İslam Medeniyetinin Yaşamı Uluslararası Sergisi ve Müzesi İslam Dünyası Birliği (MWL) himayesinde açıldı. Bu organizasyonun himayesinde dünya çapında inşa edilecek bir dizi İslami müzesinin ilk sergisidir.

Bu müze, Medine'deki Nebevi Camii'nin (sav) yanında bulunur ve günün 24 saati açıktır ve İslam dünyasının tarihine ve Hz.Muhammed'in (sav) hayatına tahsis edilmiştir.

Prens Faysal, bu serginin ve müzenin içeriğinin, doğru peygamberlik geleneğinin ve İslam'ın hoşgörü ve ılımlılık ruhunun dünyanın her yerine gösterilebildiği tarihi mirası yansıttığını söyledi.

Uluslararası Medine Müzesi

İslam Dünyası Birliği, yaptığı açıklamada, serginin amacının iyilik ve merhamet ruhunu, insanlığı, ılımlılığı, hoşgörüyü ve bir arada yaşama ruhunu göstermek ve aynı zamanda İslam'ın mesajını insanlar arasında yaymak olduğunu vurguladı.

Sergide onlarca resim ve multimedya çalışması da yer alıyor. Sergi şu anda yedi dilde mevcuttur: Arapça, İngilizce, İspanyolca, Urduca, Fransızca, Türkçe ve Endonezyaca. Müzede ayrıca Peygamberimizin (sav) hayatıyla ilgili bir film koleksiyonunun sergilendiği bir 4DX gösterimi de bulunmaktadır.

Bu serginin 25 standından biri İslam'da kadınların tarihine tahsis edilmiş olup, hakikat ve erdem mesajını ve farklı ülkelerin hayatındaki hayati rolünü sunarak, kadınların başlangıçtan itibaren oynadıkları önemli rolü göstermektedir.

Bu stand da aynı zamanda Peygamber Efendimiz (sav) 'in hayatında çocukların önemine dikkat çekmekte ve çocuklarla nasıl oynadıklarına dair hikayeler ve onları en iyi şekilde nasıl yetiştireceklerine dair öğütler anlatılmaktadır.

Başka bir stand, Peygamber'in evinin, kıyafetlerinin, ayakkabılarının ve hatta omuzlarının detayları da dahil olmak üzere birçok kişisel eşyasını yeniden yapılandırmak ve tanımlamak için 3D teknolojisi, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kullanıyor.

Bu sergide, Hz.Muhammed (asv) 'in Medine'ye gelişinden sonra hazırladığı Medine anayasası da yer alıyor. Bu kanun, Peygamber Efendimiz (sav) döneminde barış içinde bir arada yaşama ve vatandaşlık koşullarını belirlemiş ve Medine'de çok dinli bir İslam devletinin temelini oluşturmuştur.

Sergide, Mekke'deki dört günlük Dünya İslam Birliği konferansının sonunda dünyanın dört bir yanından yaklaşık 1.200 Müftü ve Müslüman alim tarafından imzalanan 2019 Mekke Bildirgesi, aşırılık ve şiddeti kınamayı barış içinde bir arada yaşamayı destekleyen bir dizi İslami ilkeyi ortaya koyuyor. Sergileniyor.

Uluslararası Medine Müzesi

Başka bir stand Allah’ın 99 ismine ayrılmış her ismin ne anlama geldiğini ve insanlıkla ilişkisini açıklamaktadır. Aynı stand da, uzay ve gezegenlere ayrılmış bir bölüm olup çeşitli astronomik olaylar anlatılmakta aynı halde, dünyanın coğrafyası ve Allah’ın yarattıklarının güzelliğini korumanın önemi hakkında resimler de sergileniyor.

Diğer bir stand ise peygamberlerin hayatlarına tahsis edilmiş olup Kur’an ve Sünnet'te anlatılan özelliklerini ve hayatlarının bir özetini anlatmaktadır. Burada ayrıca Hz.Muhammed'in doğumundan vefatına kadar yaşamındaki en önemli olaylara genel bir bakış elde edebilirsiniz.

Ziyaretçiler farklı standlarda kapsamlı tıp, tedavi, korunma ve sağlık hakkında kapsamlı bilgiler bulacak ve Hz.Muhammed (sav) 'ın ruh sağlığı, beden ve ruhun birbiriyle bağlantılı olduğu en önemli hadislerinden birini açıklayacaklar.

Uluslararası Medine Müzesi

İslam Dünyası Birliği (MWL) Genel Sekreteri ve Müslüman Alimler Derneği Başkanı Dr. Muhammed bin Abdul Karim Al-İsa, örgütün, müze gibi projelere büyük önem verdiğini İslam'ı ve Müslümanları tanıtma girişiminin bir parçası olarak buna öncelik verildiğini söyledi.

Aşağıdaki videoda müzenin görüntüsünü izleyebilirsiniz.

Kaynak:İqna


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tataristan Müftüsü dünyanın ilk basılmış Kur’anını anlattıÖnceki Haber

Tataristan Müftüsü dünyanın ilk basılmış...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!