Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR
Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

AHIRI, OKULA ÇEVİREN RUHLAR !..

  .. İşte (kullar da farklılıkta) böyledir ve Allah'a kulları içinde yalnızca ( bunun hikmet ve amacını) bilenler hakkıyla saygı duyarlar: çünkü Allah çok üstün ve yücedir, tarifsiz bir bağışlayıcıdır. ( Fâtır sûresi, âyet 28 )

     Bu gün 24 Kasım 2019 Öğretmenler günüdür. Böylesi mübarek bir günün aziz milletimize, neslimize ve tüm öğretmenlerimize hayırlı, faydalı ve bereketli olmasını diliyorum. 

     Hakikaten, Türkiye tarihinin dününü ve bu gününü okuyan, araştıran entelektüellerimiz bilirler ki, milletimiz; bu günlere, böylesi aşama aşama yükselen zaman dilimlerine kolaycacık gelmemiştir. 

     Halende; görmekte, yaşamakta ve müşahade etmekteyiz ki, neslimizin, çocuklarımızın ellerinden tutan öğretmenlerimiz, boş durmamışlar, boşa zaman kaybetmemişler, kimi zamanlarda canları pahasına da olsa, nice nice izbe yerleri, ahırları bile okula çevirmişler, nur olmuşlar, yavrularımızı karanlıklardan kurtarmışlardır. 

      Çünkü, öğretmenlerimizin önde gideni Resulullah (sav) olmuş, sahabe nesli önde gitmiş, Ashab-ı Suffe nesli mihmandarlık yapmışlardır. 

      Onlar, bilgilerini ana kaynağımız Kur'an'dan alarak, yavrularımızı bu günlere, refah seviyesi yüksek olan günlere taşımışlardır. 

       Anadolu'da; kimi öğretmenlerimiz; çocuklarımız için canlarını kör kurşunlara hedef etmişler, ama, aziz davalarından, Türkiye sevgi ve sevdalarından taviz vermemişlerdir. 

      İnadına inadına, kör kurşunlara hedef olmuşlar, okuttuğu çocukların gözleri önlerinde canlarından, tenlerinden olmuş, ama, kendilerine teslim edilen yavrularımıza ilim, irfan, aydınlık olmuşlardır. 

     Ancak,  çalışan ve emekli olmuş öğretmenlerimizden istirhamım; kahve köşelerinde taş dizmek, iskambil oynamak, ağızlarında sigaralarını pöfün pöfür, körü körüne, boşu boşuna zaman öldürmeleri, sağlıklarını heba etmemeleridir. 

       Çünkü, kendi bölgem, Afşin ve Elbistan öğretmen evlerinde gördüm ki, amansız, acımasız sigara dumanlarının arasında öğretmenlerimizin hiç yere, boşu boşuna zaman kaybettiklerini, vakit öldürdüklerini görmüş oldum..

      Oysa, bu aziz millet, emekli ve çalışan öğretmenlerimizden istekleri; okumada, ilim tahsil etmede, kitap okumada öncülük yapmalarıdır. 

     Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, hayatında dört bin eseri ikişer kere okuyarak, " Baş Öğretmen" sıfatını kazanmasıdır. Onun içindir ki, gerek mihrap ehli, gerekse okuldaki öncülerimiz, üç günlük fani dünyayı gereksiz yerlerde tüketmeyip, millete öncülük, ilimde, okumada ağabeylik görevi yapmalarıdır.  

     Kütüphanelerimiz; öğretmenlerimizi bekliyor, nice nice okunmamış, el değmemiş, edebi, fiziki, kimya ile ilgili, şiirsel, Kur'anî, Nebevi, Siyer, kelam, imani konularla ilgili bir hayli ilim ve kültür yüklü şahane eserler, kitaplar öğretmenlerimizi beklemektedir. 

     Sonuç yerine;

     Ahırı, okullara çeviren öğretmenlerimizi alkışlıyor, boya, badana, fırça ve işçiliğini de kendileri yaparak, okulsuz köy ve mezra bırakmayan saygın öğretmenlerimizi kutluyor, ellerinden öpüyorum. 

      24 Kasım öğretmenler  gününün onlara mutluluk, hayır, bilgi, refah dolu hayat bahşetmesini temenni ediyorum. Ya onlar olmasaydı, yavrularımızın ellerinden kim tutacak, onlara hakkı ve batılı, sapkınlığı, sapık fikirleri kimler öğretecekti?.. 

     Öğretmenlerimiz; bu aziz millete Yunus'u öğrettiler, Hacı Bektaşı, Yesevi'yi, Ebu Hanife'yi, Matüridi hazretlerini, Fatih'i, Yavuz'u, Abdülhamid Han'ı,  Akif'i, birlik ve beraberlliğin mahiyetini öğrettiler.. 

      Çanakkale'yi, Dumlupınar'ı, Sakarya'yı, Yunan'ı denize dökmeyi öğrettiler. Mezhepçiliğin, tefrikanın, ayrımcılığın, bölücülüğün zararlarını anlattılar. 

      Her sabah; İstiklal Marşı eşliğinde, Bayrağımızı göndere çektiler, Türk'üm, Doğruyum diye  klişeleşmiş andımızı çocukların körpe beyinlerine şırıl şırıl enjekte ettiler. Dolayısıyla,

     24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, öğretmenlerimizi, sigaradan uzak bir hayata, iskambil, taş dizme gibi lüzumsuz ve gereksiz meşguliyetlerden uzak durmaya davet ediyor, günlerini kutluyorum... Selam ve dua ile..

     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın