Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

Atilla İmamoğlu'nu Rahmetle Anıyoruz

Merhum Atilla bey; Afşin İlçesinin, sevilan, sayılan, hayırla yad edilen bir insanıdır. Vefatından bir yıl önce, kendisiyle merkez Hacı Mevlid Gedikbaşı camiinde görüştük , teravih namazından sonrada uzun bir sohbette bulundum. 
      Memleket mes'eleleri, din, diyanet, dindarlık,. takva üzerine sohbetimiz devam ederek gitmiş oldu. Namaz sonrasında, aynı istikamete gideceğimiz için yol yürümüş olduk. 
     Afşin insanı;  Atilla beyi sever, sayar ve hatıralarını unutmadan anlatır... Bir kere, bendeniz daha çocuk yaşta iken, Afşin Belediye başkanı seçildiği, insanların omuzlarında taşındığını bilirim. 
     Atilla bey, sülale olarakda, baba, ata  olarakda, çevre olarakda temiz bir sülaleye mensup bir aile çocuğudur. Gerekse komşuluk ilişkilerinde, gerek Belediye Reisliği devresinde, gerekse iki defa seçilmiş olduğu mebusluk çalışmalarında, İlçemize, köylerimize, insanlarımıza hizmet etmiş, hiç bir kimseyi  kırmamış, incitmemiş, hoş görü huyunu hiç bir zaman geriye atmamış bir vatan evladıdır. 
      Afşin'da yakın komşum Abdurrahman Özdemir beyle yakın arkadaştı. Sürekli onunla sohbet eder, bildiklerini, gördüklerini, tecrübelerini dile getirir, muhabbetleri böylece devam ederek giderdi. 
      Aslında, Atilla bey, iki defa Milletvekilliği ile yetinmeyecekti. Doğru bildiği yolda yürüyecek, Tecrübesini, bilgisini, görgüsünü, vatana, millete göstermiş olacaktı. Ama,
     Ne hazindir ki, talihsiz bir trafik kazası sonucu Hakka yürümüş olması bizleri derinden üzmüş, o gündür, bu gündür böylesi bir iyiliksever, mümtaz  şahsiyeti unutmuş değiliz. 
       Bundan bir iki hafta önce idi!.. Basın-yayında ismine,  rast gelince, bir kaç satır, bir kaç kelime ilede olsa, dualarımı, okumuş olduğum Fatiha'yı ifade etmiştim. 
      Hemen akabinde, Atilla beyin Ankara'da, babası gibi Mecliste çalışan oğlu Sait bey, messengerden bana teşekkür etmiş oldu. Sevindim,. Bende kendisini aradım ve kısada olsa hasbihalde bulunduk. Sait beyin, konuşması, ses tonu bana rahmetli Atilla beyi hatırlattı. 
      Sonuç yerine;
     Atiilla beyi unutmayacağım.. Ruhaniyeti için, dua edeceğim, fatihalar gööndereceğim. Makamı cennet olsun bu güzel ve mümin insanın!..
      Türkiye insanları, K. Maraş ve Afşin'li hemşehrilerimiz Atilla bey gibi, dürüst, ahlaklı, insan kıymeti bilir değerlerin hasretini çekmektedir. 
      Ümid ederiz ki, Atilla beyin yeri küseltilmeyecek, doldurulmaya çalışılacaktır. Rahmetlinin oğlu, Said bey, niçin meydana fırlayıp, babasının bıraktığı yerden vatan hizmetini devam ettirmesin ki? 
      Afşin İlçesi ; şehirlisiyle, köylüsüyle, okumuşuyla, okumamışıyla, alimi ile, pehlivanı ile, edibi ile, ozanı ile, Atilla bey gibi vatanseverlerin hasretini çekmekte, yolunu gözlemektedir. 
      Son söz olarak, merhum Atilla beyi, bir kere daha hayırla, dua ile, içtenlikle yad eder, makamının cennet, komşularının Rasulullah ve  sahabe-i kiram olmasını niyaz ederim. Selam ve dua ile...
     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın