Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

Avustralya'da Onbin Devenin İtlafı

 " Yine, evcil hayvanlarda da sizin için elbet bir ibret vardır. Onların karınlarında bulunan sütten size içiriyoruz; ve sizin için onlarda bir çok yarar bulunuyor; üstelik onlar sayesinde besleniyorsunuz." ( Mü'minûn sûresi, âyet 21 

     Aman Allah'ım!.. Ne günlere kaldık? 21 nci çağda bile insanlar çıldırmışcasına icraatta ve eylemde bulunmaktadır. Gökte envai çeşit uçakların, füzelerin, jetlerin uçuşması, denizlerde uçak gemilerinin feveran etmesi, karada envai çeşit icadın var olması insanları hizaya getirmemekte, medeniyet, icad, mucit, teknik ve teknoloji bir bir göz boyamadan ibaret zannı hasıl etmektedir. 

     Avustralya'da, Develer; suları tükettiğinden, kuraklığı artırmalarından ötürü toplu toplu itlaf edilmektedir. Üzülmemek mümkün değildir. Hayvanların, konuşan, hallerini  anlatacak dilleri yoktur. 

     Bir tarafta, İspanya sokaklarında , arenalarında sığırlar hunharca zevk için, insanları eğlendirmek, güldürmek için canhıraş telef edilirken, İslam tarihinde vuku bulmuş, Hz. Nuh (as) tarafından korunmuş, kollanmış hayvan haklarına ulaşılamamaktadır. 

     Aziz peygamber Hz. Muhammed (sav)'in buyruklarına, emirlerine, tavsiyelerine kat'iyyen yaklaşılmamaktadır. Ama, Müslümanların; kurban bayram günlerinde Allah rızası için kestikleri hayvan kesimleri, dünya insanlarını, içimizdeki  ateistleri ürkütmekte, bin bir çeşit vaveyla birden koparılmaktadır. 

     Neredesiniz hayvan hakları savunucuları?..

       Köpek seviciler, Kedi hayranları, evlerinde Fare besleyenler, Balık akvaryumları ile hoşça vakit geçirenler neredesiniz?.. Avustralya'da; on bin  tane ağzı, dili bulunmayan Develer itlaf edilirken, hiç sesiniz çıkmaz oldu, " süt dökmüş Kedi" gibi köşe bucak kaçmaya çalışıyorsunuz!.. 

     Vay be!..

     Helikopterlerde; keskin nişancılar yerlerini almışlar, ellerinde son model hedef saptırmayan silahlar!.. Aşağılarda ise, sessiz, sedasız kurşun yağmurundan kaçmaya, kaçışmaya çalışan ağzı dili yok hayvanlar!.. 

      Böylesi nankörlere, acımasızlara, vicdansızlara göre hedef tespit edilmiş, düşmanlar yerde görülmüştür. Ateş serbest, kim ne kadar Deve katlederse o ödüllendirilecek, hayvan katlinden dolayı ödül alacaktır!.. 

     Meğer Deve katarları, varlıkları, yaşamaları ne kadarda riskli, tehlikeliymiş? (!).. Behey ahmaklar, insanlık düşmanları, dünyanın başka yerlerinde insanlar açlıktan ölürken, böylesi Deve katliamlarını hiç düşünmediniz mi?..Ne gezer? Nerede o duyarlılık!..  

     Sonuç yerine;

     Maalesef, hayvan severler, tek taraflı düşünmekte, akıl ve fikir üretmemektedirler!..  Kimsenin " gık"ı çıkmamakta, susmayı, konuşmamayı tercih etmektedirler!.. 

     Ama, bu katliamı; bir Müslüman ülke yapmış olsaydı, oryantalistler, Kedi seviciler, sokaklarda Köpek dışkısı toplayanlar avanaklar, hop oturup, hop kalkacaklardı!..

     Bereket versin ki, böylesi bir katliam, vahşilik, acımasızlık Müslüman olmayan bir ülkede tezahür etmiş oldu. Bin bereket versin!.. (!)

       Oysa, Resulullah (sav); Deveye, Kediye, Köpeğe işkence edenleri ta'n etmiş, onların cennete giremeyeceklerini dobra dobra haykırmıştı!.. 

     Cihada katılan askerlere;  özellikle, bitkilere zarar vermemelerini, canlıları öldürmemelerini, ihtiyar, yaşlı insanlara dokunmamalarını sıkı sıkıya emir buyur muştu..

     Ama, 21 nci çağda bunlar olmakta, lakin, insanlığın, geleceğin ufkunu karartmaktadır.  Develerin ağzı, dili bulunmamaktadır. Lakin, Develeşen insanların ağızlarından,  " öldürün" emri yerine, sanki, kenef denilen yerden, daha doğrusu WC'lerden lağım akmaktadır!.. Allah, akıl ve iz'an lütfetsin!.. Selam ve dua ile..

     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın