Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

BAYRAM; O BAYRAM OLA !.

Niihayet, 2021 yılının mübarek Ramazan ayının sonsuzuna ermiş bulunuyoruz. Rabbimiz!.. Bu kudsi ayda tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, sadakalarımızı, zekatlarımızı, fıtralarımızı makbul eylesin!.. 

        Mü'minler olarak, bu muhteşem oruç ayına alışmış, gecelerimize misafir, akşamlarımıza arkadaş, ahbab ve yoldaş edinmiştik. 

         Kırık dökükte olsa, kısmen teravih namazlarımızı eda ettik, hatimlerimizi anlayarak okumaya çalıştık, her akşam TRT. 1 kanalında düzenlenen " Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasını" zevkle, iştiyakla, aşkla takip ettik.

     O proğramda, ileri yaşına rağmen Dr. M.Ali Sarı hocayı, Halil Neciboğlu hocayı, Osman Egin ve haftada birde Diyanet'ten Mushafları kurumu temsilcisi Osman Şahin'in güzel güzel kısa da olsa sohbetlerini dinlemiş olduk.  

      Tabii ki, başka Tv. kanalları da boş durmamıştır. Prof. Mehmet Okuyan, M. İslamoğlu, A. Bayındır gibi müthiş hoca efendiler, günü değerlendirmişler, milletle bir araya gelerek bütünleşmişlerdir. 

     Eli kalem tutanlar makaleleri ile, şairler şiirleri ile, günü değerlendirmişler,şu pandemi denilen illetli zaman diliminde insanımıza gurbeti yaşatmamışlardır. 

      Ama, ne hazindir ki, nihayetinde, bayram gününe erişmiş, ulaşmış bulunuyoruz. Alvarlı hocanın dediği gibi, İnşallah, " Bayram o bayram ola" niyetiyle bayramı kutlayıp, kucaklaşacağız, aramızda çözülmeyen buzlar çözülecek, sen, ben, o sürtüşmeleri bir nebzecikde olsa soluklanmış olacaktır. 

     Çünkü, bayramlar, milletin dayanıştığı, kaynaştığı, kucaklaştığı, büyüklere hürmet gösterilir iken, küçüklerin sevildiği günlere girmiş bulunmaktayız. 

      Diğer taraftan, içimiz yanıp kavrulmaktadır!.. Çünkü, bir avuç Filistin'li  zulüm altında, canlı canlı kaburgaları kırılmakta, Siyonist askerlerin dipçik darbelerine maruz kalmaktadırlar. 

       Filistin için dünya sağır olmuş, gözleri görmüyor, kulakları işitmiyor, bir nebzecikte olsa yerlerinden kımıldama emareleri görülmemektedir. Ancak, bir ümidimiz bulunmaktadır ki, Afrin'da, Tel Abyab'da, Irak kırsalında tekbir tekbir görünen Mehmetçik, inşallah!.. Filistin'de de görünecek, ordaki vahşeti sona erdirecektir. 

      Bu bayram günlerinde komşuluk ilişkilerimiz, yüz yüze gelmesek de, İnşaallah! Zirve yapmış olacaktır. Kısır politik düellolar biraz nefeslenip, birliğin, beraberliğin, mezhepçiliğin mola vermiş olduğunu görmüş, yaşamış olacağız!..

     Ramazan ayında açmış olduğumuz Kur'an mektebi bundan sonraki yaşamımız da  da, dur durak bilmeden, soluklanmadan bitmemecesine devam edecektir. Ellerde Kur'an, dillerde onun muhkem nameleri ile sürurlanacak, gönlümüz, kalbimiz mutmain olacaktır. 

      Şu hadisi şerifi unutmadan, geri plana atmadan yaşamalıyız: " Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrasi için çalışandır. Aciz kişi ike nefsini heva ve hevesine tâbi kılan, sonrasında da Allah'tan dileklerde bulunup duran ve bunu yeterli görendir. " ( Tirmizi, Kıyâmet, 25 ) 

      Dolayısıyla, mü'min kişi odur ki, her zorluğu, müşkülatı kolaylığa, hayıra, hasenata çeviren kişidir. Şu pandemi günlerini dedi kodu ile değil, boş boş oturararak değil, hayri konularda kafa yorarak, ilmi eserler teati ederek, değişik değişik Kur'an tefsirlerine, meallerine odaklanmalıyız.  

      Netice ve sonuç olarak;

     Hamdü sena olsun ki, Ramazan mektebinden edinmiş olduğumuz, hüsnü ahlakı Kur'an okumayı, vermiş olduğumuz hayır ve hasenatı , ciddiyetle sarıldığımız gibi, bundan sonraki hayatımızda da, İslam'ı hal ve ahvalimizi daha sıkı olarak hayata geçirmeliyiz. 

     Bilhassa; şu mübarek Ramazan günlerinde Yahudi siyonist emperyal güçlerinin, zavallı, masum biçare, Filistinli Müslümanlara reva gördükleri, yapmış oldukları işkence, zulüm, eziyet inşallah son bulmuş olur.. 

       Sair yerlerdeki zulüm ve ayrımcı davranışlar İnşallah, oruç ayı hürmetine nihayete ermiş olur. Çünkü, ülkemiz, bu tür sıkıntılarlarla uğraş vermekte, bir kısım aldatılan, aldanmış insancıklarla vatan, millet, bağımsızlık mücadelesi verilmektedir. 

      Dileriz, bu uğurda şehid düşmüş Mehmetçikler peygamberimize komşu olurlar, sahabe kiram ile hem dem olurlar. Rabbimiz!.. Gerede kalan tüm yakınlarına da sabır, teenni, dua nasibi müyesser eylesin!..

     Son sözler olarak, İnşallah!.. Millet olarak şu zor dönemlerde bayramı lehimize dönüştürür, milletçe, memleketçe gönülden, kalbi olarak birleşir ve buluşuruz!.. Ramazan bayramımız mübarek olsuun. Selam ve dua ile...

     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın