Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

DÜĞÜNE GİDİYORUZ!..

  " Ey Perygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir!" ( Tevbe sûresi, âyet 73 ) 

     Bin yıllık millet tarihimize nazar edecek olursak, cepheye giden her Türk insanı, bu sözü söylemiştir. " DÜĞÜNE GİDİYORUZ!" müthiş sözüdür.

     Bu tarihi iki kelime  sözü, Malazgirt'e giderken, Çaldıran sırtlarında at koştururken, Mohaç'a selam çakarken, İstanbul surlarına üç hiliali dikerken,  Seyyit onbaşı; 276 kiloluk topu namluya sürerken, " MARAŞ BİZE MEZAR OLMADAN, DÜŞMANA GÜLZAR OLAMAZ"  derken söylemişizdir.

     Ben bir şehid torunuyum!..

     Dedem Zor Ahmet, Yemen çöllerinde şehid olmadan, Yemen'e giderken, üç erkek, iki kız evlat, genç yaşında bir dul kadını bırakırken aynı mesajı vermiş, gülerek, yaya yapıldak yollara düşerken aynı sözleri telaffuz etmiştir: " Düğüne gidiyoruz!"

     Afşin İlçesinin  tecrübeli, yazar, tarihçi Nüfus memuru Mustafa Köş'ün, şehid dedem Zor Ahmet'i tesbit etmesiyle şehid dedemi tanımış ve bulmuş oldum. Kendisine sağlık ve sıhhatler diler, kalemine kuvvet temenni ederim.

      Ümit ederim ki, ricali Devletimiz, biz şehid torunlarını unutmaz, göz ardı etmezde, bir şehidlik madalyası ile gönlümüzü teselli eder, dün ve bu gün kanayan yaramıza merhem sürmüş olur!.. Çünkü,

     Köyümüz Karagöz'deki tüm araziler, tapulu bağlar ve bahçeler viranelere dönmüş, ortalıklarda çar çur edilmiştir. Biz torunları ve kalan geride kalan evlatları bir tek şeyle teselli bulmuşuz!.. "Düğüne gidiyoruz!" müthiş ve yiğitçe söz, gönlümüze sürur, kalp ve kafamıza vatan, din ve iman aşkını nakşetmiş, etmeye de devam etmektedir. Onun içindir ki,

      " Düğüne gidiyoruz!" şanlı ve şerefli sözü, " Barış Pınarı" ile bitecek ve son bulacak değildir. Bin yıllık Anadolu ve Türkiye tarihimizde hep bunu söyledik, söylemeye de devam edeceğiz!..

      " Barış Pınarı"na giderken, Tankın üzerinden haykıran yiğidin ve yiğitlerin gözlerinde öpüyorum. Onlar, bu millet için vardır, bu millette o kahramanlar için vardır!.. Dualarımız, niyazlarımız, Hakk'a açılan ellerimiz onlar içindir!.. 

     Millet olarak, bu yiğitliği 15 Temmuz gecesinde de gösterdik, Kıbrıs'ta, Kore'de de gösterdik! Şimdilerde, askerimize yan çizen Nato ülkeleri, her ne kadar, çapulculara, kucak açmış olsalar da, terörist seviciliği yapmış olsalar da, Nato'nun tepesine bir Baykuş konmuş olursa, yine yiğitlerimiz onları kurtaracak, rahat ve rehavete kavuşturacaktır!..

     Netice olarak;

     Kuzey Kıbrış Devlet Başkanı; bilmem ki, kime, kimlere şirin görünmek istiyor?.. Beş parmak dağındaki Tankın zirveye nasıl çıktığını veya çıkarıldığını unutmuş mudur acaba?

     "Düğüne gidiyoruz!" tarihi, ölümsüz  realitesini, dün bütün Orta Doğu'ya yazdık, Medine'nin, Mekke'nin kutsalına yazarken, Medine Müdafii General Fahrettin Paşa, iki yıl yedi ay kutsal topraklarda, Çekirge eti yiyerek karın doyurmuş, kat'iyyen eğilmemiş, perva etmemiş, yinede şanla, şerefle , bihakkın görevini yapmıştır. Makamı cennet olsun!

      İnşallah!.. Bir gün İstanbul'da onun kabrini, Akif'in mezarını ziyaret etmiş olurum!.. Tümü nur olsun!.. Son sözler olarak, "DÜĞÜNE GİDİYORUZ!"  diyen gençlerin gözlerinden öpüyor, şehidlere rahmet diliyorum!.. Selam ve dua ile!..

     Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın