Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

EKONOMİK CİHADIMIZ !..

Millet olarak, ekonomik alanda zor ve çetrefilli zaman dilimleri yaşamaktayız. Böylesi, zor ve çetin  günler ne ilktir ve nede son olacaktır.

Bu tür zor zamanları; bu aziz millet evladları, Osmanlı zamanında da yaşamış, Duyun-i Umumiyeleri taa gırtlağına kadar acısını yaşamıştır. Fransız, emperyal güçlerine verilen Kapitülasyon küçük bir in'am içeren söz iken , sonraları, tamamen boyut değiştirmiş, haraç, zorla almak şekline dönüşmüştür..

Yakın tarihimizde yaşanan İMF. yüksek faizli, yardımlar, alıp vermeler bu aziz milleti bu günlere taşımış, bu günlerde de sarı kafalı Donald Trump'un, deli fişek dalga ve dalavereleri ile kendi paralarının tavan yapmasına sebep olmuştur.

Sarı kafalı Donald Trump !..

Türk'ün; tarihteki yerini, mahiyetini anlayamamış, kavrayamamış bir biçaredir. Yalpa yapması, bu gün başka türlü, yarın zır deli halleri, abuk sabık amelleri, eylemleri, söylemleri, icraatları, bana: " İnek Şaban'ın; Deli deli küpeli" şaheser filmini anımsatmaktadır..

Malumdur ki, o filmde; iki süper delinin timarhaneden firar edişi canlandırılmaktadır. Tıpkı o filmde dile getirilen gülünç ve komik sözlerde, konuşmalarda ve yaptırımlarda olduğu gibi, Donald Trump, kendini sallamakta,hali, mimikleri ve davranış tarzı manyakça, zavallıca olmaktadır..

Doların yükselmesi, hiç bir dünya devletini enterese etmediği gibi, aziz milletimizde dolar karşısında yılmayacak, ekonomik sathtekarlıklara yenik düşmeyecektir.

Yeter ki, milletimiz, içimizden çıkacak vurguncuları, bu tür yaptırmlardan kar üstüne kar yapacaklara prim vermesin. Böylesi sapkın insanlar, tesbit edildiğinde yüzüne tükürmeli, zina yapmış kadın gibi ters şekilde eşeğe bindirilip mahalle mahalle gezdirilmelidir.

Bay Trump !..

Bu aziz millet evlatları; Medine'yi müdafaa ederken, havalarda uçuşan çekirgeleri bile yiyerek, ekmeğine katık ve ölmemek için mücadele vermiş. Daha olmadı, Orta Doğu çöllerinde, Katır, At ve deve pisilklerinin içerisinde bulunan Arpa ve Buğday taneciklerini ayıklayıp yiyerek hayatta kalmasını bilmiştir.

Çanakkale, Milli Mücadele yıllarında, bu millet evladları, mıhtan, çivi parçalarından mermi yaparak, senin Marmara kıyılarına yolladığın zalimleri püskürtmüştür. Ekmek bulamamış, tahıl bulamamış, giyecek yok, ayaklarında çarıklarla senin göndermiş olduğun sarhoş askerlerini mağlup etmesini bilmiştir.

Onu içindir ki, bu günde aynıdır. Bu milletin içerisindeki spekülatif, vurguncu, ihtikarcı üç beş bin beleşçiyi yok sayarsak, geri kalan milyonlar, senin ortamı germek için tezgahladığın marifetlerini, hünerlerini, düzenbazlıklarını bir bir suratına çarparak, seni dünyada mahvı perişan edecektir.

Millet olarak, top yekun diriliş için, ayakta dimdik durabilmek adına, devletimiz, milletimiz ve bu vatan için milli olmak zorundayız. Kuru ekmek yemeliyiz ama, milli mallarımızı tüketelim. ABD'nn hormonlu, hastalıklı üretimlerini Malborasını, birasını, coco-colasını ve benzeri yüzlerce kalem uyduruk ürünlerini elimizin tersi ile iterek, burcu burcu Türkiye akseden kendi yerli mallarımızı kullanmaaya, tüketmeye var mıyız?

Netice olarak:

Bu aziz millet; dimdik ayaktadır. Askeri ile, milleti ile, adliyesi ile Trump'ın karşısındadır. ABN'nin soytarı rahib Brunson'u bu kadar önemli, bu kadar kıymetli ise, bizim sözde şarlatan Mehdi, mesih ve İsa rolünü oynayan Feto keşişi ile takas etmeye hazırız.

Ama, Keşiş Brunson bu ülke mahkemeleri öninde yargılanacak, cezasını çekecek ve sonra da, bizim rahip kılıklı soysuz ve millet düşmanı katille sözleşme yapabiliriz..

Ekonomik ambargon, doların, senin yüzünda parçalanacak, dünya milletleri arasında sana " deli" sıfatını vurdurarak, insalığın gadrine uğayacaksın!..

Bizim TL'miz, dünyanın en muteber, en değerli parasıdır.Dolar, kendi  uydun olan ülkelerde geçerli, Suudi Amerika' da kullanılır. Başka yerlerde, ayaklar altında çiğnenmektedir.. Selam ve dua ile..

Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın