Selçuk TÜTAK

Selçuk TÜTAK

Mail: desselcuktutak@gmail.com

Her Alanda Öncü ve Lider Bir Dernek Kuruldu

Eğitim, sağlık, sanat, spor, kültür, basın ve yayın gibi bir çok alanda faaliyet gösterecek bir dernek kuruluyor. Genel merkezi Kayseri'de olan derneğin adı Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği, kısaca Y&ARGEDER olarak belirlendi.

Koordinatörlüğünü Selçuk Tütak ve Zeynep Oğuzcan'ın yaptığı bu yenilikçi oluşum kamuoyunda büyük ilgi ve destek gördü. Çok kısa bir zamanda 81 il temsilcileri belirlendi ve ilçe ekipleri oluşturulmaya devam ediyor.

Daha önce de bir çok projede öncü olan proje koordinatörleri, Y- ArGeDer hakkında şunları söyledi:

'' Ülkemiz ve gençliğimiz için daha farklı neler yapabiliriz diye  fikir alışverişinde bulunurken ortaya böyle bir karar çıktı. Yenilikçi, öncü, lider ve vizyon sahibi arkadaşlarımızı siyasetten bağımsız tek çatı altında birleştirme kararı aldık. Bu oluşum sadece ve sadece çalışmaya, üretmeye yönelik bir dernektir. Her alanda rüştlerini ispat etmiş, çalıştığı bölgenin takdirini kazanmış arkadaşlarımızın katılımıyla yolumuza devam ediyoruz. Tübitak, e-twinning, Sodes, Erasmus, AB hibe projeleri, Kalkınma Ajansları Projeleri, Olimpiyatlar, Yerel ve Genel Projeler, basın ve yayın alanında projeler üretiyoruz, üretmeye daha organizeli bir şekilde devam edeceğiz. Bu konuda arkadaşlarımızın gerekli eğitimleri almalarını da sağlayacağız.

A'dan Z'ye bütün ekip arkadaşlarımız donanımlı ve en önemlisi çalışmaya, üretmeye isteklidirler. Bu istek ve vizyon ile daha şimdiden kamuoyunda bir huzur ve  takdir dalgası oluşturmuşlardır. Her bir arkadaşımızın projesini el birliği ile destekleyeceğiz. Ulusal sonrasında da uluslararası kongre ve konferanslar düzenleyeceğiz. Bir sene sonra Antalya'da her kesimin katılacağı büyük bir çalıştay organize edeceğiz. Öğretmen Akademisi projemizi 2010-2011 yıllarında kamuoyuna sunmuştuk. Bazı il ve ilçelerde başarı ile uygulandığını görmek mutluluk verici. Bu projemizi de Türkiye genelinde uygulanmasını sağlayacağız. Yazarlık atölyeleri ile arkadaşlarımızın köşe yaz arlığına başlamaları ve geniş kitlelere ulaşıp tesir etmelerini sağlayacağız. Kitap yazmak isteyen arkadaşlarımıza gereken destekleri sağlayacağız. İmza günleri ve söyleşilerle onların daima yanında olacağız. Sitemiz, dergimiz ve sonrasında da gazetemizi çıkaracağız. Şimdilik bu kadar özet vermek yeterli olacaktır diye düşünüyoruz. Sırada birçok projemiz var. Merakla bekleyin, sırayla duyurusunu yapacağız. Hayata geçireceğiz. Yenilikçi, öncü ve her alanda lider olacak derneğimiz milletimize ve özellikle de gençliğimize hayırlı uğurlu olsun''

Selçuk TÜTAK
Zeynep OĞUZCAN
Y- ArGeDer - Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği

Facebook Yorum

Yorum Yazın