Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

ÖMÜR SERMAYESİ!.. 

     " Kim mümin olarak iyi işlerden yaparsa onun çabası görmezden gelinmez. Şüphesiz ki biz onu yazmaktayız."  ( Enbiyâ sûresi, âyet 94 ) 

     " kimseye, sabırdan daha hayırlı ve büyük bir lütufta bulunulmamıştır."  ( Müslim, Zekât, 124) 

       Zaman denilen kavram, hızla ilerlemektedir. Daha dün, tam bu günkü gibi 2021 yılına girmiş idik. Biir yıl nasıl geçti, nasıl sona erip 2022'e girmiş olduk. Sanki farkına varamamış gibi olduk. 


     Demek kii, günler, aylar yıllar suyun akıp gittiği gibi geçip gidiyor. Her geçen gün hayatımızdan bir parça götüren ömür, maalesef, akarak gitmektedir. 

      Ömür akıp gitmekte ama, saçlarımız ağarmakta ama, belimiz bükülmekte ama, çeşitli hastalıklar zaman geçtikçe nüksetmekte ama, bizler mes'elenin ciddiyetinin farkında değiliz. Yunus Emre'nin dediği gibi:

     " Vaktinize hazır olun
        Ecel vardır gelir bir gün.
        Emanettir kuşça canın,
        Sahip vardır alır bir gün." 
                        ....
      "  Şüphesiz ki Allah fakirmiş, biz ise zenginmişiz!" diyenlerin sözünü Allah kesinlikle duymuştur. Onların ( hem bu) söylediklerini, yazacağız ve ( onlara) " Tadın o yakıcı azabı !" diyeceğiz. " ( Âl-i İmrân sûresi, âyet 181) 

      Bu ayeti kerime mealinden şunu anlıyoruz: " İnsanların amellerinin kaydedilmekte olduğunun" delillerindendir. 

     " (Münafıklar) " Baş üstüne!" derler. Yanından ayrılınca onlardan bir kısmı, senin dediğinden başkasını gizlice kurar. Allah da onların gizlice kurduklarını yazmaktadır. Sen onlardan yüz çevir ( aldırma) ve Allah'a güven! Vekîl ( güven kaynağı) olarak yeter." ( Nisâ sûresi, âyet 81) 

     Zikredilen bu ayeti kerime meallerinden anlıyonuz ki, yaşamış olduğumuz dünya hayatı, her canlı için fanidir. Almıpş vermiş olduğumuz soluklarımız sayılıdır. 

     Maalesef, buna rağmen, insanoğlu sahip olduğu nice kıymetli değerleri şuursuzca, bilinçsizce sarfedip tüketmektedir. Nice nice bozulmalara, yozlaşmalara maruz kalınmaktadır. 

     Ebedi alem olan ahiret hayatını kazanmak üzere verilen, bize lütfedilen ömür sermayesi çeşitli bilinçsizce sebepler yüzünden hoyratça kurban edilerek tüketilmektedir. 

     Halbu ki, ömrümüzün her bir günü, her bir saati, her bir dakikayı bile hatta bir saniyesi bile, her bir anı bile kazanıma, inanca dönüştürülmelidir.

       Tabii ki, kazanımlarımız da Allah nezdinde salih amellerimizdir. Zira tek varlığımız, yararlı, faydalı işlerimiz ve bütünüyle güzel amellerimizdir.  

      " Her kim kendini iyiliğe adayarak özünü Allah'a teslim ederse sağlam kulpa yapışmış demektir. İşlerin sonu Allah'a varır. " ( Lokmân sûresi, âyet 22)

     Netice olarak;

      Böylelikle yeni bir yıla ayak basmış olduk. Rabbimiz; bu yeni günleri, yılı hayırlara vesile eylesin. Aziz milletimizi her türlü beladan, musibetten, şerden, görünür; görünmez sıkıntılardan doğal afetlerden hıfız muhafaza eylesin. 

      Dua ediyoruz ki, Rabbimiz , görünür görünmez, bilinir bilinmez zararlardan milletimizi emin eylesin. Şu zikrediilen ayeti kerime meali  gibi bir ömür geçirmemizi yüce Allah'tan niyaz ediyorum:

     " İman edip dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlara gelince, onları da nimetlerle dolu içinde ebedi kalacakları cennetler bekliyor. Bunu Allah gerçek olarak vaad etmiştir. O azizdir, hakîmdir." ( Lokman sûresi, âyetler 8-9)

      Yıılların geçmesinden kat'iyyen endişe etmemeliyiz. Asıl endişe edilecek, kaygı duyulacak mes'ele amelsizlik, dünya hayatını mamur etmemektir. 

     Rabbimiz!.. Ümmete ve bilhassa milletimize güzel günler lütfeylesin!.. Selam ve dua ile...

     Şeerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın