A.Raif ÖZTÜRK

A.Raif ÖZTÜRK

Mail: araifozturk@hotmail.com

Sadece 3-5 gramlık Corona ordusu Hakkında?

Corona olayı; ister bazılarının iddia ettiği gibi Çin’in Wuhan şehrinde laboratuvarda üretilmiş olsun, isterse Yüce Rabbimizin insanlığı gafletten uyandırma adına yaratıp gönderdiği bir ordu olsun, kesin olan şu ki; tüm dünya ülkelerini dize getirmiştir.

Çin’in Wuhan şehrinde laboratuvarda üretilmiş olsa bile, 6./59. âyetle bildirilen “tek bir yaprak bile Allah’ın ilmi ve izni olmadan düşmediğine” göre ve yüce Rabbimizin bu virüsü engellemediğine bakılırsa, ‘Yüce Rabbimiz bizleri bu Corona ordusu ile yâ cezalandırıyor veya imtihan ediyor’ denilebilir. (Önceki yazılarımızda detaylı izahı var.)

  • Ayrıca virüs laboratuvarlarda da üretilebilir, kısmen müdahale edilebilir, fakat asla yaratılamaz. Çünkü yaratan sadece Allah’tır cc. Şöyle ki:

Bir ateist “ben de biber veya domates yaratabilirim” deyince, muhatapları “hodri meydan” demiş. Ateist birkaç biber tohumu, bir saksı toprak ve biraz su alarak gelmiş. Muhatapları şiddetle itiraz etmişler.

-Hoop, hooop, Allah’ın mülkünden değil, kendi tohumunu, kendi toprağını, kendi suyunu kullanacaksın.Sen bunları kullanırsan, bu iş ‘yaratmak’ olmaz, ‘üretmek’ olur. Yani bir aşçı gibi, var olan malzemelerden yemek yapmak gibi, basit bir işlem olur...

Oysa Corona virüsü öyle komplike bir sanat eseridir ki; kesinlikle yaratılmıştır ve keşfi de, tanımı da, tarifi de çok zordur.

  • VİRÜS NEDİR? Sorusunu da kısmen özetleyelim:

Virüsler de genellikle tek iplikli RNA molekülü taşıyan, basit birer protein kılıfıdır; ama basit olduğu için, kolayca çoğalır ve en tehlikeli hastalık yapıcı organizmalar arasında yer alırlar. Corona virüsü salgınından bildiğimiz gibi; parazit virüsler, ele geçirdiği hücrenin içinde hızla çoğalıyor. Kendi RNA’sını hücreye şırınga ederek, onu ele geçiriyor ve hemen kendini kopyalamaya başlıyor. Tipik bir virüs gözle görülemeyen bakterilerden de 1/1000 (binde biri) kadar küçüktür. İnsan DNA’sının yüzde 8’i virüs geni içeriyor. 

Trilyonlarcası bile, tek bir gram etmeyecek kadar küçük olan şu hârika sanat eseri, hiç insan yapısı veya  tesadüfen olabilir mi?..

Bu özetlemeden sonra ben bu konunun çıkış yönünü idraklerinize havale ederek, sadece tahribât,İBRET, Yüce Rabbimizin KUDRET ve tefekkür yönüne dikkat çekmek istiyorum.

  • Kesin olarak ilân edilen şu:

Tüm Dünya üzerine yayılan ve bir yıldan beri tüm insanlığı kasıp kavuran Corona Virüs ordusunun toplamının; araştırmacı bilim çevrelerinin ortak tespitlerine göre, sadece 3-5 gram arasında olduğu tesbit edilmiştir. Hatta bazı bilim adamlarına göre sadece 1-2 gram olduğu da iddia ediliyor.

  • Biz yine de tedbirli davranıp, 3-5 gram olduğunu kabul ederek, bu önemli konumuza, (mahallî ve belgesel bir radyodan) çarpıcı örneklerle devam edelim:

Sadece 3-5 gram Corona ordusu, TAM 420 000 000 TON insanı evlerine kapattı.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, birkaç ayda OZON tabakasını onardı.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, Bir MİLYAR TON petrolü depolarda tuttu, sattırmadı.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, 20 TRİLYON kaynağın tükenmesine sebep oldu.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, tam 45 savaşı durdurdu.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, 100 MİLYON insanı işsiz bıraktı.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, 100 BİNLERCE şirketi, iflas ettirdi.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, hava kirliliğinin %75’ini temizledi.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, tüm dünyadaki üretimi de tüketimi de en alt seviyelere düşürdü. Sadece birkaç gram Corona ordusu, ülkelerin kapılarını birbirilerine kapattırdı. Sadece birkaç gram Corona ordusu, tüm dünyanın gündemini değiştirdi.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, tüm dünya borsalarını alt-üst etti.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, trafik sorunlarının çoğunu çözdü.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, insanların birbirilerine temaslarını engelledi.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, herkesi suya, sabuna ve bir nevi peçe olan maskeye mecbur etti. Sadece birkaç gram Corona, tüm hemşireleri tam tesettüre büründürdü. (Hani bu sıcaklarda örtünülemezdi?) Sadece birkaç gram Corona ordusu, dev-âsâ laboratuvarları seferber etti. Sadece birkaç gram Corona ordusu, dünya üzerinde bütün okulları tatil ettirdi. Sadece birkaç gram Corona ordusu, bütün insanları eşit konuma (yani hizaya) getirdi. Sadece birkaç gram Corona ordusu, tüm dünyadaki camilerde, hatta KÂBEDEKİ ibadet şeklini değiştirdi. Sıla-i Rahimi engelleyerek, nine ve dedeleri torunlarına hasret bıraktı. Sadece birkaç gram Corona ordusu, düğünleri, nişanları, sinemaları, tiyatroları, hatta seyircili maçları iptal ettirdi. Sadece birkaç gram Corona ordusu, tüm dünya hastanelerini ve yoğun bakımlarını tamamen doldurdu ve tüm sağlık teşkilâtlarını âciz bıraktı.

Sadece birkaç gram Corona ordusu, tüm dünyayı sarstı ve tüm insanlığı şaşkına çevirdi, fakat insanların belki de büyük bir çoğunluğu, hâlâ bir gram bile akıllanmadı. Yâni hâlâ gaflet içinde yaşamaya devam ettiği için, ibret alıp kendine hâlâ çeki düzen vermedi...

  • Herkesin bildiği gibi; icraatta maksat hâsıl olmayınca, “Corona ordusu da görevine devam edecek” demektir. Hatta alınan tüm tedbirleri iptal edercesine mutasyon ile daha ciddi saldırılarıyla devam edecek…
  • Bu gerçeklerin farkında olanlar; “Kurunun yanında yaş da yanıyor” endişesiyle, “Allah’ım, Kudretinin sınırsızlığını gerçekten idrâk ettik diyerek, gaflettekileri de elbirliği ile uyarılabilirlerse, ne mutlu bizlere. Bu konudaki Gâye ve maksat hâsıl olunca da, Corona ordusu da kışlasına çekilecektir, inşaallah…

Facebook Yorum

Yorum Yazın