Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

SAVUNAN ADAM

Hamdü sena olsun ki, tarihimiz; " savunan adam"larla dop doludur. Hangi zamanı ve tarihi ele alacak olsanız, orada bir kahramanın dim dik ayakta durduğu, hakkı savunduğu müşahade edilecektir..

Allah " savunan adam"ların sayısını çoğaltsın, birilerini bin yapsın, uzun ömürlerle onları memlekete, millete, dini, mübini İslam'a hizmet ettirmeyi nasibi müyesser eylesin!.. Amin !..

" Savunan adam"ları saymağa kalkacak olsak, Müslüman Türk tarihinde, Malazgirt kahramanı ve onun yakın arkadaşları Atsız ve Afşin bey gibi korkusuz cengaverler karşımıza çıkar.

Çünkü, onlar; korkmadan, ürkmeden, ürpermeden sadece Anadolu'yu İslamlaştırmak, Türkleştirmek amacıyla uyku, istirahat, sıcak yatak, uyku nedir tatmadan taa İstansul önlerine, Bizans'a göz dağı vermesini bilmişlerdir.

Komuta kademesinde bu yiğitler, at koşturduğu gibi, dini, ilmi, şer'î anlamda da Matüridi, Hoca Ahmed Yesevi ve binlerce müridan, Hacı Bektaşı erenleri Türkiye topraklarında adım adım gezmişler,. girmedik ev, çalmadık kapı bırakmamışlardır.

Hemen bunların arkasından gelen Şeyh Edebali gibi bir mürşid, Marmara bölgemizde , Söğüt'te filiz ve boy atarak, Osman Gazi gibi bir baba yiğidi Türkiye Türklüğüne hediye etmiştir.

Yunan soysuzları Söğüt'e girdiklerinde ilk defa olarak Ertuğrul Gazi'nin makberesini tekmelemişler, kabrinde huzur içerisinde uyumakta olan kahramanımıza meydan okumuşlardır. Niçin ve neden?

Yıldırım Bayezid büyük insandır. Yiğitliği ile, kahramanlığı ile, hizmetleri ile büyüktür. Ama, onu daha büyük yapan insan, Emir Sultan velidir!.. Bursa'da, yaptırmış olduğu camii tamamlanınca, padişahın; " Başka bir arzun var mıdır?" sorusuna, verdiği cevap enterasanıdır. "Bu camii kul yapısıdır. Senden isteğim, Allah yapısı olan kalbine, haram sokma" cevabı olmuştur.

Tarihimizde, feth-i mübin büyük vak'adır. Çağ açıp çağ kapatılan bir vakıadır. Tabii ki, Fatih handa büyüktür. Ama, onu daha büyülten, daha çok unutulmaz yapan, hocası Akşemseddin, molla Gürani ve askeri, İstanbul surlarına canından, teninden vaz geçerek hilali dikmeyi başaran Ulubatlı Hasan'dır!..

Bu gün, semt-i harameyn topraklarında, çıfıtlar, prens, prensesler, kral cücükleri Emeviyyecilik, Yezidcilik oyunları oynamaktadır. Mal, mülk, para, dolar, petrol, hac gelirleri; İslam'a, Müslümanlara değilde, ecnebilere hizmet vermektedir.

İşte, o toprakları; bir hamlede, bir yürüyüşte, Ridaniye ve Mercidabık'ta dize getiren cihangir sultan Yavuz handır. Suudilerin koruyamadığı, hak etmedikleri " Halifelik" gibi bir makamı omuzlamış ve İstanbul'a getirmiştir.

Gerçekten, tarih; susmaktadır. Karşısına çıkacak altın taplolardan, parlak sahnelerden çekinmektedir. Çaldıran'dan, Plevne'den, Sarıkamış'tan, Çanakkale'den, Dumlupınar'dan çekinmektedir.

Mareşal Çakmak bey, hakkı savunan, Kazım Karabekir komutan, Atatürk'ü, Anodulu'yu yeniden kurtarmaya zorlayan komutandır. Makamları cennet olsun!.. Yalan söyleyen tarihinde göz kör olsun!.. Yalan söyleyen tarihe inanan insanlarımıza da Allah; akıl ve idrak nasip eylesin!..

"Savunan adam"lar tarihimizde eksik olmayacaktır ve olmamıştır!.. Yüce Allah, bir kapıyı kapatmış ise, bir kapıyı yeniden Müslüman Türk'ün emrine amade kılmıştır.

Şimdi sormadan edemiyorum: Merhum Menderes'in günahı ne idi ki, yağlı iplere çekildi?.. Suç; Ezanı; asli şekline dönüştürmek, minarelerimizden, tekbir seslerini yeniden duyurmak olmuştur.

Merhum Türkeş albay da öyledir. Suçu, "Menderes asılmasın, idam edilmesin!" diye direndiği için Hindistan kıt'asına derdest gönderilmiştir. Dündar Taşer'lerin, Nihal Atsız'ların ruhları şad, makamları cennet olsun!..

Tıpkı, bunlar gibi, Hulusi paşamız" savunan adam" olarak, mümtaz, anlı, şanlı şekilde görevini yürütmekte, Feto azmanı karşısında yılmadığı, korkmadığı gibi, gerek Afrin ve gerekse Kandil'de de bihakkın görevini yapacaktır!.. Allah uzun ömürler versin!..

Sonuç olarak;

Ülkemizin, milletimizin başı her türlü gaileden, sıkıntıdan, afet ve musibetten ırağ olmamıştır. Dün olduğu gibi bugünde maalesef vardır.

" Tipi tip" niyetli, tiynetli insanlar; İstiyor ku, Afrin'da, Kandil'de çeteler öbek öbek toplansınlar, ABD. silahlarını kuşanarak, Anadolu topraklarına saldırsınlar, askeri şehid, polisi katletsin, insanımızı nahak yere öldürsünler..

Ama, unutmasınlar ki, bu topraklar sahipsiz, kimsesiz, hamisiz, himayesiz değildir. Başta, Devlet Başkanımız olmak üzere, Dr. Bahçeli, Hulusi Akar paşamiz " savunan adam" dimdik ayakta, göreve hazır durumdadırlar!..

Bir gurbetçi olarak, bendenizin amacı, kısır, sığı, kof politika ve particilik değildir. Ülke sevgisi , vatan sevdasıdır. Milletin birlik ve bütünlüğüdür. Her türlü çekişmeden uzak, birlik ve beraberlik içerisinde ilerilere koşmaktır.

" Savunan adam"ların, arkasında olmaktır. " Tipi tip"lere zaman ve imkan vermemektir. Çünkü, bu millet, " Tipi tip"lerden çok çekmiş, hala da çekmeye devam etmektedir. Selam ve dua ile..

Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın