Şerafettin Özdemir

Şerafettin Özdemir

Mail: kursadalperen@live.nl

YAZAR RECEP İHSAN ELİAÇIK KARŞISINDA

Kayseri!.. Çalışkan, verimli, münbit bir İl'imizdir!.. İnsanları; düşünerek, bilinçli ve faydalı iş yaparlar!.. Alimleri, ilim adamları, okulları ve bilhassa, İmam-Hatip Lisesi, Kayseri İslam Enstitüsü ile dillere destan bir şehrimizdir!..

Ancak ve ancak, sayın Recep İhsan Eliaçık hocaya karşı gösterilen tepki, Kayseri kitap fuarına sokulmaması, Kayseri adına, insanları namına bir küçüklük, bir yanlış olmuştur!..

Böylesi yobaz kesimler, her yerde, her tarafta mevcuttur. Bunların gayesi, ilim, Allah rızası, Peygamber hatırı değildir.. Bir yerlere yaranmak, daha doğrusu iş güzarlık yapmaktır!.. Çünkü, böylesi kesimler, aynı tarzı, aynı hareketi sayın Mustafa İslamoğlu hocamıza karşı da göstermektedirler.

Bunlar istiyor ki, ülkemizde, hurafeler yaşasın, gelenek, görenek, atalarcılık devam etsin, Kur'an'ın aydın ve aydınlık yüzü neşvü nema bulmasındır..

Bu yarasalar, iktidara, idareye, sayın Cumhurbaşkanına güya iyi görünmek, (!) yağ çekmek, yağcılık yapmak niyetindedirler. Ama, bilmiyorlar ki, Cumhurbaşkanı, din tahsili yapmış, gelenekçiliğin, hurafenin, gericiliğin, yobazlığın ne olduğunu pekala iyi bilmektedir.

Başbakanımız da efendi, centilmen birisidir. Bu tür yobazlığı tasvip etmesi mümkün değildir. Bunların ellerindeki, avuçlarındaki tek hünerleri " İstemezük" tür.. Söz konusu çömezler, bu ülkede, Aziz Nesin'i büyütenler, Madımak'ı yakanlar, din adamlarını, yazarları, aydınları taşlayanlardır..

Hakikaten, Recep İhsan hoca, böylesi, lüzumsuz, gereksiz, başı boş kalabalığa karşı olgun davranmış, adam gibi adam olma tavrını, hareketini bihakkın göstermiştir!..

Bunlara, bu güruha desek ki, " Hodri meydan!.. Bir hüneriniz var ise gösterin de sizi de alkışlayalım!".. Yazın, çizin, eser meydana getirin, fikir beyan edin, iddialarınızı öne sürün ve sizleri de okuyalım, dinleyelim!..

Maalesef, bu zümrecikler, Fetö'nun kuyruk kıllarıdır!.. Fetö'ya kulluk yapan, onun toplantılarında sel-sümük ağlayan kesimlerdir!.. Dolayısıyla, kuyruk acılarını, sıkıntılarını, ızdıraplarını böylesi hareketlerle teselli bulan sapıklardır.

Bendeniz, İhsan hocanın solculuğunu, sağcılığını tanımam, bilmem . Ama, konuşmalarını, bir kaç kitabını, makalelerini okumuş birisiyim. Emin olun ki, bir yanlışını, bir sapkınlığını müşahade etmiş değilim. Bana göre, Ebu Zerr Gifari gibi bir Müslümandır!..

Onun içindir ki, ülkemizde, böylesi yanlışların var olacağını, yaşanacağını tahmin ediyorum. Belki yarınlarda da, aynı sapkınlığı M. İslamoğlu hocamıza da, Mehmet Okuyan, A. Aziz Bayındır hocamıza da yapacaklardır.

Çünkü, bunların ellerindeki tek sermaye saldırı, şiddet, boykot ve bilmeden, anlamadan, okumadan, anlamadan tepki göstermektir. Polis, yetkili mahkeme bir inceleme yaptırsın, söz konusu güruh, cahil, cühela ekibi ömürlerinde her hangi bir dini eser, yayın okumuşlar mıdır? Sanmıyorum!..

Netice olarak;

Bir zamanlar, Salman Rüşdi diye bir yazar, çizer ve sapkın biri vardı. Pespaye bir adamdı. Ne oldu sonra?.. İran Humeyni'si, bunun hakkında ölüm fermanı çıkardı. " Görüldüğü yerde öldürülsün" fermanı yazdırdı.

Salman Rüşdi; bunun üzerine büyüdü ha büyüdü!.. Okunmayacak kitapları okundu, satıldı ha satıldı. Bol bol paralar kazandı, dünya çapında bir üne kavuşmuş oldu. Bu güruh, Aziz Nesin'i de, Bedrettin Simavi'yi de büyüten ekiptir.

Bu ekip, 31 Mart vak'asında sokaklarda yürüyen, boş boğaz, cahil, eğitim almamış, tahsil yapmamış başı bozuklardır!.. 31 Mart'ta; II. A. Hamid Han'a karşı sokaklarda " Şeriat isterük" avazeleri ile yürüyen sapkınlardır.

Son söz olarak, şunu demek istiyorum. Sayın R. İhsan hocanın kitapları bunun üzerine daha çok okunacak, yok satacak, aranacak, bulunmayacak ve hoca efendi büyüdükçe büyüyecektir. Böylece, Kur'an Müslümanlığı: hurafeciliği, gelenekçiliği, atalarcılığı, ninelerciliği, dedelerciliği yok edecektir.. Selam ve dua ile..

Şerafettin Özdemir

Facebook Yorum

Yorum Yazın