Başkan Erbaş Kaymakam Adaylarıyla Biraraya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Erbaş Kaymakam Adaylarıyla Biraraya Geldi
Din üzerinden yaşanan kargaşa ve kavganın ülkemizde makes bulmamasında Diyanet’in önemli bir payı vardır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın varlığının milletimizin en büyük imkanlarından birisi olduğunu ifade ederek, “Bugün birçok ülkede, din üzerinden yaşanan kargaşa ve kavganın ülkemizde makes bulmamasında bu kurumun varlığı özveriyle yaptığı çalışmaların önemli bir payı vardır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu'nda eğitimlerine devam eden kaymakam adaylarıyla bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kaymakam adaylarına tarihten günümüze yürütülen din hizmetlerini ve Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarını anlattı.

Yakın tarihi anlamak için Diyanet İşleri Başkanlığının tarihini bilmenin önemli olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın zor ve zaman zaman trajik bir tarihi olmuştur. Özellikle vesayet yılları ve darbe dönemleri Diyanet İşleri Başkanlığı açısından daha zorlu geçen süreçler olmuştur.  Cumhuriyet döneminin din, devlet, toplum ekseninde yaşadığı gerilimler en çok bu teşkilatı etkilemiştir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının önemine değinen Başkan Erbaş, “Temel ilkelerimiz, toplumu din konusunda aydınlatırken dinin iki temel kaynağı olan Kur'an ve Sünnete dayalı sağlam bilgiyi esas almak, Müslümanların 14 asırlık dinî tecrübesini göz önünde bulundururken modern hayatı ve insanlığın ortak birikimini göz ardı etmemek. Din konusunda mezhep, anlayış ve uygulama ayrımı yapmadan vatandaşlık esasına göre hizmet sunmak” diye konuştu.

“Dünyada ilk defa işaret dili ile işitme engellilere yönelik dini kavramlar sözlüğü hazırladık”

Başkan Erbaş, engelli, kimsesiz, yaşlı, yoksul, hükümlü ve tutuklu gibi ilgi ve desteğe muhtaç vatandaşların yanında olmayı din hizmetinin ayrılmaz bir parçası kabul ettiklerini dile getirerek şöyle devam etti:

“Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzde bir birim kurduk. Bu birimde işitme, görme, fiziksel engelliler için, her biri ile ilgili yoğun çalışmalarımız var. Dünyada ilk defa işaret dili ile işitme engellilere yönelik bir dini kavramlar sözlüğü hazırladık. O sözlükteki kavramları işaret dili ile videoya çekimini yaptık, bütün dünya istifade ediyor şu anda. Şu anda büyük camilerde hutbeler, işitme engelli kardeşlerimiz için tercümanlarımız tarafından işaret diline çevriliyor. Görme engelliler için Braille alfabesi ile yazılmış Elif-ba cüzlerimiz, temel dini bilgiler kitaplarımız ve Kur’an-ı Kerim’lerimiz var. İhtiyacı olanlara gönderiyoruz.”

“Birinci önceliğimiz, insanlığın ufkunu aydınlatan yüce dinimiz İslam’ın hakikatleridir”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının en zor zamanlarda bile İslam’ın hakikat ve ilkelerini her şeyin üstünde tuttuğunu, İslam akaidine muhalif herhangi bir görüş beyan etmediğini, Kur’an ve sünnet çizgisinden asla sapmadığını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bugüne kadar bütün çalışmalarında üç hassasiyeti hep öne çıkardıklarının altını çizen Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Bizim birinci önceliğimiz, tevhit, adalet, barış, huzur, güven, erdem, güzel ahlak gibi değerlerle insanlığın ufkunu aydınlatan ve insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran yüce dinimizin hakikatleridir. İkincisi, Diyanet İşleri Başkanlığı bütün hizmetlerinde, milletimizin sağlam bir inançla ilelebet payidar olması için çalışmıştır. Milletimizin birlik beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma ilkeleriyle huzur ve güven içinde yaşaması için bütün imkânlarıyla gayret etmiştir. Üçüncüsü ise Cumhuriyet döneminin en önemli kurumlarından biri olan Başkanlığımız, devletin selametini ve bekasını sürekli önemsemiştir. Milletin devletiyle irtibatını güçlendiren bir kurum olmuştur. Köklü mazisine, medeniyet birikimine dayalı ufku ile dini konularda devlete her zaman rehberlik etmeye çalışmıştır.”

Diyanet İşleri Başkanlığının toplumsal barış ve beraberlik açısından hayati bir fonksiyona sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın varlığı, milletimizin en büyük imkânlarından biridir. Bugün birçok ülkede, din üzerinden yaşanan kargaşa ve kavganın ülkemizde makes bulmamasında bu kurumun varlığı, özveriyle yaptığı çalışmaların önemli bir payı vardır. Nitekim bu güzide kurum, milli mücadeleden yaşadığımız 15 Temmuz ihanetine kadar en zor zamanlarda milletimizin yanında, önünde olmuştur” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, konuşmasını kaymakam adaylarına başarılar dileyerek tamamladı.

Başkan Erbaş, kaymakam adaylarına Diyanet İşleri Başkanlığının FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle ilgili hazırladığı kitapları hediye etti.

Programın sonunda Başkan Erbaş, kaymakam adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Hafızlık ve Arapça İcazet Merasimi bir arada yapıldıÖnceki Haber

Kars'ta Hafızlık ve Arapça İcazet Merasi...

Eskişehir 62 Hafızyla TaçlandıSonraki Haber

Eskişehir 62 Hafızyla Taçlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!