ODTÜ\'de ikinci mescit krizi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Mescit inşaatını durduran ODTÜ\'nün, daha önce 24 saat açık olan kütüphane mescidine de \"mesai\" uygulaması getirdiği ortaya çıktı.

Türkiye'nin en büyük kampuslarından birine sahip olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan mescit krizi sürüyor. Üniversitelilerin yaklaşık 2 yıldır devam edegelen taleplerini yerine getiren ancak solcu grupların tepkileri üzerine inşaat halindeyken mescidin yapımını durduran ODTÜ yönetiminin kampus içerisinde bulunan diğer mescitlerle ilgili de engeller çıkardığı ortaya çıktı. "Tek isteğimiz namaz kılmak, kaos istemiyoruz" diyen ODTÜ'deki öğrenciler mescitler üzerindeki yaptırımların son bulmasını istiyor. 

MESCİTTE MESAİ OLUR MU? 

Hazırlık Bölümü civarında yapılan mescit inşaatını üniversite içerisindeki bazı solcu akademisyen ve öğrencilerden gelen tepkiler üzerine durduran ODTÜ yönetiminin, kampus içerisindeki bir diğer mescide de saat uygulaması getirdiği ortaya çıktı. Daha önce 24 saat açık olan kütüphane mescidini yaklaşık 2 aydır mesai saatleri sonunda kapatan üniversite yönetimi, öğrencilerin tepkileri ile karşılaştı. Kütüphanenin bir bölümünün 24 saat, bir bölümünün ise gece yarısına kadar açık olduğunu ifade eden öğrenciler, mescidin en azından gece 00.00'a kadar açık tutulmasını istiyor. 

ORTAM GERİLİYOR

Üniversite DEKİ en önemli mescidin kütüphane mescidi olduğunu belirten öğrenciler, "Öğrenci arkadaşlar kütüphanede ders çalıştıklarında burayı sık kullanıyor. Biz üniversite yönetimine en azından kütüphanenin bir bölümünün kapanma saati olan gece 00.00'a kadar mescidin de açık olmasını söyledik. Bize bahaneler ürettiler. Çok da geçerli sebepleri yoktu. Biz de mescitler üzerindeki bu sert geçişlerin ortamı gerdiğini ifade ettik. Şu anda mescit sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında açık tutuluyor. Bu saat zaman zaman 20.00'yi buluyor. Bu tarz uygulamalar üniversite içerisinde kutuplaşmalara sebep oluyor" ifadelerini kullandı.  Kaynak: Gazete Vahdet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazakistan heyetinden Diyanet Vakfı’na ziyaretÖnceki Haber

Kazakistan heyetinden Diyanet Vakfı’na z...

ABD\'li yönetmen: Hepimiz MüslümanızSonraki Haber

ABD\'li yönetmen: Hepimiz Müslümanız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!