Bayburt Müftülüğünden Ramazan Öncesi Anlamlı Kampanya

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburt İl Müftülüğü, Covid-19 salgınından etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla; "Bu Ramazan Benim de Bir Kardeş Ailem Olsun" adlı yardım kampanyası başlattı.

Bayburt İl Müftülüğü Covid-19 salgınından etkilenen vatandaşlara maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla “ Bu Ramazan Benimde Bir Kardeş Ailem Olsun” adlı bir kampanya başlattı. Din görevlilerinin katkılarıyla başlatılan kampanya ile 450 adet gıda paketi hazırlanarak ramazandan önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Proje hakkında Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hasan Başoğlu: “Diyanet İşleri Başkanlığı personeli, Ülke genelinde olduğu gibi Bayburt İlimizde de, halkımızın yanında ve Onlara hizmet götürmektedir. Bu çerçevede, Vefalı Din Gönüllülerimizle birlikte Covid-19 salgını nedeniyle iş yerlerinin kapanması, vatandaşlarımızın yetkililerin uyarı ve telkinleri ile evlerinde kaldıkları bu zaman diliminde, normal zamanlardan daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Bizlerde Başkanlığımızın ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın talimatları ile Sayın Valimizin himaye ve destekleri, Vefa Sosyal Destek İletişim Merkeziyle eşgüdüm halinde onlara maddi ve manevi destek olabilmek için iki proje uygulamaya koyduk.

Birincisi 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 10.064 vatandaşımıza ulaşmaktı, hamdolsun iki hafta gibi bir sürede 7000 küsür vatandaşımıza ulaştık.

İkinci aşamasında ise; Camilerimizi, Kuran Kurslarımızı, hayır ve hasenatlarımızı birlikte yaptığımız, şuanda da bu salgın nedeniyle sıkıntıya uğrayan vatandaşlarımıza vefa göstermek bize düşer dedik. Ve her bir görevlimiz en az bir koli parasını halkımızın her an yanında olan Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlayacak ve burada biriken paralar ile Bayburt’umuz temel dinamiği olan mahalle bakkallarımızdan bu kumanyaları almak.Sonuçta 160 personelimiz “Bu Ramazan Benim Bir Kardeş Ailem Olsun” dedi. Ve 450 adet gıda paketi hazırlandı ve ramazan ayı arifesinde bugün 23.04.2020 tarihinde kardeş ailelere ulaştırılmaya başladık. Doğumdan ölüme her zaman halkımızın yanında ve onlarla iç içe bir aile olan Vefalı Din Gönüllüsü meslektaşlarıma teşekkür ediyor, salgının bir an önce ülkemizden ve insanlıktan uzaklaştırılmasını, Ramazan ayını hayırlı olmasını, tüm sıkıntılarımızdan kurtulmamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” Dedi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Camilerimiz elimizden neden kayıp gitti?Önceki Haber

Camilerimiz elimizden neden kayıp gitti?

İHD, Başkan Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunduSonraki Haber

İHD, Başkan Ali Erbaş hakkında suç duyur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!