İlk hafızlar törenle taçlarını giydi, İlçelerini taçladırdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk hafızlar törenle taçlarını giydi, İlçelerini taçladırdılar
Kütahya’nın Altıntaş İlçesi Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 5 kız öğrenci için ilçe müftülüğü tarafından hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Kütahya’nın Altıntaş İlçesi Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 5 kız öğrenci için İlçe Müftülüğü tarafından hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

İlçede ilk defa düzenlenen hafızlık merasimine; Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Altıntaş İlçe Müftüsü Muammer Borlu, daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Altıntaş Belediyesi Düğün Sarayında düzenlenen hafızlık merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer Borlu ilçelerinin ilk hafızlarını verdiğini ve ilk defa ilçelerinde hafızlık merasimi düzenlendiğini, bundan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek;  “Kur’an-Kerim’in ilk muallimi Hz. Peygamber (s.as.)’dir.  Bu vesile ile hafızlıklarını tamamlayarak Kur’an’ı Kerim’i hıfzeden talebelerimizi, yavrularımızı tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak yollarını Kur’an’dan ayırmasın. Kur’an-ı ezberledikleri gibi Kur’an’ın ahlakı ile ahlaklanmayı Cenabı Allah onlara nasip etsin.” dedi.

Hafızlık merasiminde bir konuşma yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Kütahya’nın Kur’an’a hizmeti kendisine şiar edinmiş müstesna bir şehir olduğunu ifade ederek;  “Bu kadim şehrimizin bütün ilçeleri ile birlikte Kur’an’a olan bu rağbeti, Kur’an’a olan bu muhabbeti kıyamet sabahına kadar yetiştirdiği hafızlarıyla, sahip çıktığı kurslarıyla var olmaya devam edecektir. Bugün burada müstesna bir gün yaşıyoruz. Altıntaş ilçemiz ilk hafızlarına taç giydiriyor. Kur’an’ı Kerim’i ezberleyen, hafız olan, bu dünyada nail olabileceği en büyük şerefe nail olmuştur. Kur’anla yoğrulan bir gönül geleceğimiz adına en büyük teminatımızdır. Bugün Altıntaş ilçemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz bu icazet merasiminin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi en büyük arzumuzdur. Bu nedenle yavrularımızın bu gayretlerini bu fedakârlıklarını şahsen gönülden tebrik ediyorum. Bu yavrularımızın arkasında duran, onlara emek veren, onların gecesinde gündüzünde yer alan hocalarımızı can-u gönülden tebrik ediyorum. Başta öğreticilerimiz ve anne babaları olmak üzere bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  dedi.

Hafızlık merasimi; hafızlığını tamamlayan öğrencilere belge ve hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dereceye giren hafızlara ödül yağmuruÖnceki Haber

Dereceye giren hafızlara ödül yağmuru

Diğer Kurumlarda Öğretmen, Diyanette ÖğreticiSonraki Haber

Diğer Kurumlarda Öğretmen, Diyanette Öğr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!