Mazlumların duaları ile ilelebet ayakta kalacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mazlumların duaları ile ilelebet ayakta kalacağız
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Bursa'dan 41 yardım tırı deprem bölgesi ile İdlib'e uğurlandı. Uğurlama törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Mazlumların duaları ile ilelebet ayakta kalacağız” dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Bursa ve ilçelerinde toplanan yardım malzemelerinin olduğu 41 yardım tırının uğurlama törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Bursa İl Müftülüğü, ilçe müftülükleri ve sivil toplum kuruluşlarınca, deprem bölgesi Elazığ'daki mağdurlar ve İdlib'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 41 tır yardım malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere düzenlenen törenle uğurlandı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Müftüsü İzani Turan’ın da katıldığı uğurlama töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplanan yardım malzemelerinin deprem bölgelerine ve zulmün devam ettiği sınır ötesine gideceğini söyleyerek yardımın toplanmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Hayırda yarışmaya ve infak konusuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “İşte iyilik için koşan, hayır için koşan Allah’ın güzel kullarının meyveleri burada. 41 kadar tırda yardım malzemeleri var” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yardım faaliyetlerinin yanında yer almaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Erbaş, “Devletimiz, hem milletimiz hem sivil toplum kuruluşları işbirliği içerisinde nerede mazlum varsa biz oradayız” ifadesini kullandı.

“Bizim milletimiz tarih boyunca mazluma sahip çıkarak ayakta kalmıştır”

Başkan Erbaş, TDV olarak daha önce Suriye'nin farklı bölgelerindeki mazlumlara yardım ulaştırdıklarını belirterek, “Mazlumun, fakirin fukaranın, garip gurabanın yanında yer almak bizim varlık sebeplerimizden birisidir. Bizim milletimiz fakir fukaraya, mazluma ve çeşitli afetlere maruz kalmış insanlara sınırların sadece içerisinde değil sınırlarımızın ötesinde de tarih boyunca sahip çıkarak ayakta kalmıştır ve onların duasını almıştır” diye konuştu.

TDV olarak geçen Kurban Bayramı'nda 149 ülkeye ulaştıklarını kaydeden Erbaş, “Biz o uzak beldelere, uzak bölgelere sadece birkaç kilo kurban eti götürmüyoruz. Bunun ötesinde, bu milletin sevgisini götürüyoruz, bayrağımızı, devletimizi tanıtıyoruz. Biz uzak diyarlara, ne kadar uzak olursa olsun hep kervanlarımızı dolu götürmüşüz, boş getirmişiz. Ama sömürgeciler, zalimler kervanlarını hep boş götürmüş, dolu getirmiş. İşte farkımız bu. Bugün de biz hep dolu götürüyoruz, boş getiriyoruz. Kimsenin toprağının altındaki ve üstündeki zenginlikleri ile ilgilenmiyoruz. O toprağın üstündeki aç açıkta olan insanlarla, fakir fukara, garip guraba, afete, zulme maruz kalmış insanlarla ilgileniyoruz, derdimiz o” ifadelerini kullandı.

"Bu tırların içerisindeki malzemelere belki de ihtiyacı olan bir kardeşimiz, 'Benim ihtiyacım var ama Elazığ'daki depremzede kardeşimizin daha fazla ihtiyacı var. İdlib'deki mazlum kardeşimizin benden daha fazla ihtiyacı var.' diyerek bir isar ruhu içerisinde verdiklerini düşünüyorum” diyen Başkan Erbaş şöyle devam etti; “Allah'ın sevdiği insanların verdikleriyle dolan bu tırlar, Allah'ın mazlum kullarına, depremzede, çeşitli afetler sebebiyle zor duruma düşmüş kardeşlerimize gidecek inşallah. Cenab-ı Hak, bu milleti vermekten mahrum eylemesin. Biz ne kadar çok infak edersek, mazlumların duaları ile ilelebet ayakta kalacağız.”

Başkan Erbaş, fitne ve tefrika hareketlerine karşı uyanık olunması gerektiğine, millet olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde, farklılıkları zenginlik olarak kabul ederek hareket etmek gerektiğini belirtti.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından yaptığı duada şu ifadelere yer verdi:

“Bir hafta önce Elazığ'da, Malatya'da yaşamış olduğumuz depremde can veren, deprem şehidi olan kardeşlerimize rahmet diliyoruz, rahmetinle, merhametinle muamele eyle Allah'ım. Bu depremde enkaz altından çıkan, halen hastanelerde acı içerisinde kıvranan kardeşlerimizin acılarını dindir, kendilerine acil şifalar nasip eyle Allah'ım. Yakınlarını kaybeden kardeşlerimize ve depremzede olmuş, evini kaybetmiş, şu anda evine giremeyenler binlerce kardeşimiz var, soğuk bir zamanda onlar sıkıntı içerisinde Ya Rab. En kısa zamanda sıkıntılarını gider, kendilerine yardım eyle Allah'ım.

Ya Rabbelalemin, bizler millet olarak birlik beraberlik içerisinde nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir kardeşimiz sıkıntı içerisine girmiş ise, bir afete maruz kalmış ise koşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda, yardımlaşma konusunda, dayanışma konusunda milletimizin her ferdine birlik beraberlik nasip eyle Allah'ım. Hayırda yarışmayı nasib eyle Allah'ım.

Ya Rabbelalemin, başta sınırlarımız olmak üzere, İdlib ve ötesi, askerimizin, ordumuzun, güvenlik güçlerimizin yapmış olduğu faaliyetler var; bu faaliyetlerde güvenlik güçlerimizi, şanlı ordumuzu muvaffak eyle Allah'ım. Terör örgütleri ile mücadeleleri konusunda muvaffak eyle Allah'ım. Terör örgütlerini en kısa zamanda, ismi ne olursa olsun hepsini ortadan kaldırmayı ve milletimizi onların zulmünden kurtarmayı bizlere nasip eyle Allah’ım.

Vatanımızı, milletimizi bölmek isteyen, aramıza fitne sokmak isteyen, tefrika sokmak isteyen hainlere fırsat verme Allah'ım. Sen buyuruyorsun ki, ‘Onlar tuzak kurarlar, ancak Allah onların tuzaklarını bozar. Allah tuzakları bozanların en hayırlısıdır.’ Biz bu ayet-i kerimeye sığınarak Sana yalvarıyoruz, sana dua ediyoruz. Milletimizi, memleketimizi, ezanımızı, bayrağımızı ve bütün manevi değerlerimizi ortadan kaldırmak için çalışan bu hainlerin, zalimlerin, düşmanların kurmuş oldukları hile ve desiseleri kendi başlarına makus eyle Allah’ım.

Ya Rab, şuraya uzaktan yakından toplanmış kardeşlerimizden razı ol. Yapmış oldukları şu yanımızdaki tırlarda bulunan hayır malzemelerinde emeği olan herkesten razı ol Allah'ım. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz bu faaliyetlere katkı sağlayan bütün seksen bir ilimizde ve tüm ilçelerimizde bu hayır faaliyetlerine katkı sağlayan hem sivil toplum kuruluşlarımız hem de vatandaşlarımızdan, milletimizden razı ol Allah'ım. Dualarımızı kabul eyle, depremzede kardeşlerimize yardım eyle, vefat edenlere rahmet eyle, yaralılara acil şifalar nasip eyle Allah’ım.”

Başkan Erbaş’ın yaptığı duanın ardından yardım tırları bölgelere uğurlandı.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yurtdışı Kısa Süreli Din Görevlisi Mesleki Yeterlilik Sınav TarihleriÖnceki Haber

Yurtdışı Kısa Süreli Din Görevlisi Mesle...

Muhterem Mehmet Gürgür Hoca Rahmet-i Rahman'a kavuştuSonraki Haber

Muhterem Mehmet Gürgür Hoca Rahmet-i Rah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!