Tüm mağazalarını kapatan LC Waikiki'den örnek hareket!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüm mağazalarını kapatan LC Waikiki'den örnek hareket!
Türkiye'nin tekstil devlerinden LC Waikiki, Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm mağazalarını kapatarak fabrikasında maske üretimine geçti ve tek bir çalışanını işten çıkarmadı. Tüm maaşları da eksiksiz ödedi.

Koronavirüs (Coronavirus) salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilaç, gıda, parekende, kâğıt ve güvenlik dışındaki birçok sektörde işler durma noktasına geldi. Bu durumu bahane ederek çalışanlarını işten çıkaran yahut maaşlarında kesintilere giden birçok işletme olsa da başlatılan tüm zorluklara rağmen çalışanlarını mağdur etmeyerek önrek tutum sergileyen birçok kurum da var. Bunlardan biri de Türkiye’nin tekstil devlerinden LC Waikiki.

MAĞAZALARINI KAPATIP MASKE ÜRETİMİNE GEÇTİ

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren genel merkezindeki çalışanlarını evde çalışmaya e yönlendiren LC Waikiki, takiph eden süreçte önlemlerini artırırak tüm mağazalarını ve online satışını durdurdu. Şirket üretim bantlarını ise bu dönemde büyük önem kazanan maske üretimine ayırdı.

TEK BİR ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILMADI

Bu gelişmenin firmanın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Bu soru, nisan ayı sonu itibariyle yanıtını buldu ve şirket yaptığı duyuru ile nisan ve mayıs aylarında çalışanlarına eksiksiz bir şekilde maaşlarını ödeyeceklerini duyurdu. Duyuruda şirketin “Kısa Çalışma Ödeneği” olarak bilinen destek programından da faydalanacağı ifade edildi.

SEKTÖRÜN DİĞER PAYDAŞLARINA ÖRNEK OLDU

47 ülkede bin 4 mağazası bulunan iş adamı Mustafa Küçük’ün sahibi olduğu LC Waikiki’nin önemli bir kısmı Türkiye’de olmak üzere dünya çapında yaklaşık 48 bin çalışanı bulunmasına rağmen çalışanlarını mağdrur etmemesi takdir topladı. Bu tavır aynı zamanda firmanın sektör paydaşlarına da örnek oldu.

(Diriliş Postası)

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4-6 yaş Kur’an kurslarında uzaktan eğitim başladıÖnceki Haber

4-6 yaş Kur’an kurslarında uzaktan eğiti...

Ankara Kuşu FETÖ'den gözaltına AlındıSonraki Haber

Ankara Kuşu FETÖ'den gözaltına Alındı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!