45 Yıllık Bergama İmam hatip Tarihe Gömülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
45 Yıllık Bergama İmam hatip Tarihe Gömülüyor
İmam Hatip davasının sayılı ve önde gelen sembol liselerinden biri olan Anadolu'nun kültür merkezinde olan Bergama İmam Hatip Lisesi kapatılıyor. 

Tarihi dokusu ile Bergama, çeşitli milletlere ev sahipliği yapmış, her karış toprağı tarih kokan güzide birşehir. Bergama'da yaşam M.Ö 3000'li yıllara kadar gider. 1300'lü yıllarında Osmanlı hakimiyetine gimiş ve kültürünü yaşamaya başlamış. Bergama tarihi anlatmakla bitmez, biz gelelim asıl konumuza....

Bu şehirde bir şeyler oluyor!

1975 yılında açılan Bergama İmam Hatip Lisesi;  İmam Hatip davasının sayılı ve önde gelen sembol liselerinden biridir.
Bu mektep yıllarca ne badireler atlattı, neler gördü neler! Yıkılmadı direndi.. 
Ne dava erleri, ne kalemler yetişti bu okuldan. Memleketin dört bir yanına dava erleri yetiştirmek için koşturan, Mihrablara, Kürsülere, Tıbbiyeye, Hendeseye ne milli manevî kıymet sahibi ulvi vatan evlatları yetiştirdi.. 

Bergama İmam Hatip Lisesi Kapatılyor!

Yıl 2020

Tek sınıf açmaya mahkum edilmiş, yıkılıp yeniden inşa edilen binası acaba hangi okullara verilecek de, hangi seküler gayeye feda edilerek bu kutlu mektep de tarihine gömülecek..
Sormazlar mı adama, bu mektep tek sınıfa nasıl düşürüldü,
Bu Mekteb yıkılmaya nasıl mahkum edildi, 
bu davaya çivisine kalemine varana kadar İmam hatip davası deyu teberru ile bu binaların, bu arazilerin bu dava için hayru say eyleyenlerin cari sadakaları bitirilirse kim verir bunun hesabını?

Kimdir bunun sorumluları?
Kim sorar bunun hesabını?

Ah ki ah!
Zaten değil mi ki bu kutlu davanın malesef en büyük müşkülü vehen hastalığı, bu minvalde İmam hatip davasının da üç temel sıkıntısı
İmam hatipten geçinenler,
İmam hatipli geçinenler,
Ve İmam hatipten şöyle bir geçenler.
Emir uhdesine tevdi edilmiş olanlara tebliğen Allah rızası için şu mektebi Bergama erkek İmam hatip lisesini kurtarın layık değil midir kendisi için yeni binalara geçmesi, erkek imam hatipi inşa edilen binasına layık görmemenin sebebi nedir? Bu zihniyet bu devirde ne Mana ifade eder?

Ve İmam hatipleri hassaten mezkur üç sınıftan halas ile hayat bulmasına vesile olunuz..
Cenabı Allah zeval vermesin, Devletimiz İmam hatip davası için her nevi hizmet ve imkanı takdim ederken,
Bazı yerlerde bundan nasıl geçinildiğinin farkına varılamıyor..
Öğretimden daha fazla eğitimin öneminin daha bir fark edildiği şu yüzyılda milli ve manevi değerlere sahip hedefinde Fatih Sultanlar, Selahaddin Eyyubiler, Ulubatlı Hasanlar, Mimar Sinanlar olmak, 
diploma avcısı değil hakikatler peşinde koşmayı meslek edinen insanı kamil olmayı gaye edinen milli manevî kıymetler sahibi talebeler yetiştirmeye devam etmek için 

Bergama Erkek İmam Hatip lise'me DOKUNMA!
Dokunulmasuna müsade etme.

Atamız Sultan Fatihin bedduasından kurtulmak adına vakıf şartlarına uygun aslı suretine getirilme konusunda gösterilen çaba ve gayretin arsası binası çivisi duası erkek imam hatip için yapılan binadan atılıp mahkum edilmesini kim ne ile açıklayabilir

Hem de Bu kutlu ve köklü okuldan yetişenleri eliyle yeni binasına layık görülmüyor..

Biz ne zaman ve nasıl köklerinden böyle ya kopar ya utanır olduk...

 

BERGAMA ERKEK İMAM HATİP LİSESİ TARİHÇESİ

Bergama Erkek İmam hatip Lisesi İlk olarak 1975 yılında Kozak yolu Tekke Boğazı Mevkisin de bulunan, önceden elektrik dağıtım merkezi olarak hizmet veren binada eğitim öğretime başlamıştır.

14 Yıl bu binada hizmet veren imam hatip lisesi, 1989 yılında İzmir yolu üzerinde bulunan ve şuanda yıkımı tamamlanan binasına taşınmıştı. 1995-1996 yılında kendi bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi bölümü  (24 derslik) açılmıştı. Şuan yıkılan mevcut binanın inşaatı hayırsever Hacı Ali ÇANAKÇI ve oğulları tarafından başlatılmış, kalan kısmı devlet-vatandaş işbirliği ile tamamlanmıştı.

Daha sonraki yıllarda bina'nın depreme dayanıklılığı konusu incelenmiş ve deprem kriterlerine uygun olmadığına dair rapora istinaden, 19/11/2018 tarihi itibarı ile yıkılmıştır.

Aynı arsaya ve aynı binanın yerine 24 derslik yeni bina tamamlandı.

 

Okul yönetimi ve veliler yeni binada "BERGAMA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" ve "BERGAMA ANADOLU İMAM HATİP ORTAOKULU" tabelalarının asılmasını beklerken ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz müsade etmiyor. 

İlahiyat kökenli olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz İmam Hatip Lisesini kapatmaktaki niyeti nedir? Kimlere hizmet ediyor? Eski köhne bir binada İmam Hatip Lisesinin devam etmesi demek İmam Hatipin kapanması demek. Kim evladını kötü ve eski bir okula gönderir. 

Yeni okul Bergama İmam hatip Lisesininin hakkıdır.

 

#OkulumaDokunmaİHL

#BergamaErkekİmamHatiplisemeDOKUNMA!

#OkulumaDokunma

#BenimOkulumİmamHatip

 

Kınık'ta 24 derslik yeni İmam Hatip Lisesi tamamlandı İmam Hatip Ortaokul ve İmam hatip Lise kayıtları alınıyor.

Torbalı'da 24 derslik yeni İmam Hatip Lisesi tamamlandı İmam Hatip Ortaokul ve İmam hatip Lise kayıtları alınıyor.

Buca'da 24 derslik yeni İmam Hatip Lisesi tamamlandı İmam Hatip Ortaokul ve İmam hatip Lise kayıtları alınıyor.

Menderes'te 24 derslik yeni İmam Hatip Lisesi tamamlandı İmam Hatip Ortaokul ve İmam hatip Lise kayıtları alınıyor.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz Bergama'da "Bergama Anadolu Erkek İmam hatip Lisesi" Bergama Anadolu Erkek Orta Okulu" levhalarının asılmasına neden müsade etmiyorsunuz?

Cevap bekliyoruz.....

Özel İçerik

DiniHaberler.com.tr/

 

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Yalan Menkıbelerle Dini Savunmak!Önceki Haber

Yalan Menkıbelerle Dini Savunmak!

Hem Sanatkar Olmak Lazım Hem Okumak Lazım!Sonraki Haber

Hem Sanatkar Olmak Lazım Hem Okumak Lazı...

Haber Yorumları

  • Serhat Koyutas21-07-2020 04:52

    İtham edilen konu ile Cem Yilmazin el hareketi arasındaki iliski.......Yakışmamış...

  • Özcan sağlam19-07-2020 13:21

    İyi hoş cevap vermişsiniz ancak yetersiz kalmış . Bergamalı Kadri veya kız İmam Hatip mevzu değil . Tadilat yapılarak veya yenilenerek nefes verilen bütün okullar tekrardan kayıt almaya başladı . Torbalı, Menderes, Buca.... vs Diğer ilçelerdeki yapılan yeni okulların lise ve orta okul kayıtları başladığı halde bergama da neden bekletiliyor. Okulların açılmasına çok az bir sure kaldı. Bekletilmesindeki asıl amaç nedir? Kamuoyunu ve biz velileri acilen bilgilendirilmesi gerekmektedir.

  • Nuri KIRAZ18-07-2020 21:59

    Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'ın web sitemize gönderdiği açıklama metnidir; “BERGAMA İHL KAPATILIYOR” HABERİNE CEVAPTIRBir internet sitesi imzasız olarak haber yapmış, "Nuri Kiraz Erkek İmam Hatip Lisesi'ni kapatıyor", diye. Her türlü karalamayı, kara propagandayı anlıyorum da böylesine gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan satırları nasıl kaleme alıyorlar, şahsımla İmam Hatip Lisesi'ni kapatmayı yan yana nasıl getiriyorlar anlamak güç.Bu yazının ne maksatla yazıldığı, gerçeklerin neden çarpıtıldığını biliyorum. Bu haberi kimlerin neden yaptı(rdı)ğını da biliyorum. Oturduğu makamın hakkını veremediği için görevden uzaklaştırılanlar bulanık suda balık avlamaya çıkmışlar. Bu çamur bana yapışmaz. Ama yine de kamuoyunu aydınlatmak da boynumuzun borcu.Bergama Anadolu İmam Hatip Lisesi ka-pan-ma-ya-caktır. Bu konuda hiçbir tereddüt, aksi yönde herhangi bir düşünce bile söz konusu olamaz. Yıllarca İmam Hatip Lisesi'nin kenar mahallelerdeki yazgısı benim ve çalışma arkadaşlarımın dönemimde son bulmuştur. Bergamalı Kadri Fen Ve Sos. Bilimler Proje Anadolu İmam Lisesi, imam hatip liseleri ile başarıyı yan yana anılır kılmıştır. Bu okul henüz yeni kurulduğu halde kendi klasmanında İzmirde ve Ege’ de birinciliğe yükselmiştir. Yine Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi ise ilk mezunlarını bu yıl vermiş olup, beş yıldızlı otel konforundaki pansiyonu ile giderek yükselen bir başarı grafiği sergilemektedir. Şüphesiz aynı başarıyı tüm Bergama eğitiminde de yakaladık. En sonlardan zirveye geldik.Bu haberleri yapanlar, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sizin için ne anlatır bilmiyorum ama bu bilgiler ışığında sizi gerçekleri görmeye davet ediyorum. Gerçi ruhu ve aklı kör olma hali başka bir patolojik bir vaka. Gözünüzü kaplayan fesatlık görme yetinizi kaybettirmiştir sizin...İşin daha da ilginci kişisel hınç ve ideolojik kompartıman farklılığımızdan dolayı bazı patolojik aklı evveller, beni arama zahmetinde bulunmadan bu haberi yapan siteden alıp hemen mal bulmuş mağribi gibi servis ettiklerini gördüm. Aklı kıt beyleeeer(!) bu çamur bana yapışmaz. Siz gidin kıt aklınız ile başka çamurda debelenin. Ben ve çalışma/mesai arkadaşlarım ne yapacağımızı iyi biliriz. Bana bu konudan vurmayacaktınız. Baltayı taşa vurdunuz. Hemde nasıl.Sizin gibi kafası basmayan akıl tutulması yaşayan basiretsizler benim etrafımda barınamayacak. Tıpkı 6 yıldır barınamadıkları gibi... O yüzden bu şekilde kalleşçe aslı astarı olmayan haber yaptırdınız. İşin vahim olan tarafı dîni olduğunu iddia eden internet sitesi sormadan “zan” ile hareket edip “fasığın” getirdiği haberi, aslını araştırmadan haber yapıp paylaşıyor. Çok yazık!Size kallavi son sorum: Yahu insan kendi mezun olduğu okulu nasıl kapatır? Cmylmz’ın el hareketi ve cevabıyla “hadi, hadi”. Cevaplayın bakalım. Güldürmeyin beni.Nuri KIRAZ Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!