Almanya imamların Türkiye\'den gönderilmemesini istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​DİYANET HABER- Alman polisinin casuslukla suçlanan DİTİB imamlarının evini basmasıyla ilgili Karar\'a konuşan Diyanet yetkilileri, Berlin\'in \"İmamları siz göndermeyin\" dediğini söyledi. Bu öneriye \'Papalık\' yanıtıyla kapıları kapatan yetkililer, imamların gurbetçileri FETÖ\'ye karşı bilinçlendirmeye çalıştığını belirtti.

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: Hilal Öztürk'ün Haberi

Alman polisinin casuslukla suçlanan DİTİB imamlarının evini basmasıyla ilgili Karar'a konuşan Diyanet yetkilileri, Berlin'in "İmamları siz göndermeyin" dediğini söyledi. Bu öneriye 'Papalık' yanıtıyla kapıları kapatan yetkililer, imamların gurbetçileri FETÖ'ye karşı bilinçlendirmeye çalıştığını belirtti. 

Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye'de de gündeme getirdiği Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamlarına yönelik 'ajanlık' suçlaması krize dönüştü. Alman polisi casusluk yaptıkları iddiasıyla 4 imamın evinde arama yaptı. Karar'ın Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, söz konusu imamlar, iddialar sonrası Türkiye'ye çağrılmıştı. Diyanet'in de idari soruşturma başlattığı konuda imamların casusluk faaliyetinin kesinlikle olmadığı vurgulandı. İmamların, FETÖ'ye karşı gurbetçileri bilinçlendirmeye ve uyarmaya çalıştıkları belirtildi.

FETÖ'CÜLERİN İFTİRALARI

Almanya'ya sığınan FETÖ üyelerinin iftiraları ve kumpaslarıyla Türk imamlarına karşı soruşturma başlatıldığını belirten yetkililer "Alman yetkililer bize oradaki imamların Almanya'dan atanması konusunda ısrar ediyor. Biz de onlara Avrupa'ya Papalık nasıl manevi rehberlik yapıyorsa biz de Anayasal bir kurum olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın manevi rehberliğinde bu görevlendirmeleri yaptığımızı bildirdik. Buradaki amaç farklı, kullanılan yol farklı" dedi. İmamların insanları FETÖ'ye karşı uyardıklarını ifade eden yetkliler "Bu durumu Diyanet’in imamları casusluk yapıyor gibi sunmak iyi niyetli değil. Aksine FETÖ'nün oradaki yapılanmasının kara propagandasına teslim olmak anlamına gelir. Almanya'daki bazı partiler de Türkiye'ye olan kötü düşüncelerine ve tepkilerine bu konuyu malzemeze yapmışlar" diye konuştu.

Diyanet yetkilileri imamların cemaatten herhangi birisinin özel hayatıyla ilgili bilgileri toplamadığını ya da paylaşmadığını belirterek, bu görevlilerin Almanya'da yeni göreve başlamadıklarını yaklaşık 35 yıldır yürütülen bir çalışmanın mensupları olduklarını vurguladı. Suçlamaya konu yazışmaların kişilerin özel hayatlarıyla değil yanlış dini düşüncelerle ilgili olduğunu da belirten yetkililer, buradaki vatandaşların, dini istismar eden, kötü amaçla kullanan yapılara karşı korunmasının sağlanması amaçlı çalışmalar olduğunu ifade etti.

AJAN OLSALAR AÇIKÇA TUTUKLANIRDI

DİTİB imamlarına karşı Almanya'da yürütülen soruşturma hakkında Karar'a konuşan bir güvenlik yetkilisi "DİTİB ile MİT arasında hiçbir bağlantı yok. Muhtemelen DİTİB üzerinden Türkiye'ye baskı yapılmaya çalışılıyor. Aynı zamanda seçimler öncesi iç kamuoyunda psikolojik bir etki oluşturma çabasındalar. Bu kişiler gerçekten ajan olsalar ve Almanya'nın elinde güçle delil olsa çoktan cezaevinde olurlardı" dedi. 

ANAYASA AÇIKÇA İHLAL EDİLİYOR

Alman polisinin 4 DİTİB imamının evine basmasına Ankara'dan da peş peşe tepkiler geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Din ve vicdan hürriyeti, insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelerde ve Alman anayasasında teminat altına alındığı halde, dört din görevlisinin evlerinde yapılan aramalar, uluslararası anlaşmaların ve Alman anayasasının açıkça ihlalidir. Hiçbir hukuk devleti, terör örgütlerini himaye edip onların iftiralarıyla masum insanları suçlayamaz ve suçlu ilan edemez" dedi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ise baskınların kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek "Burada temel mantığın DİTİB'i Türkiye'den nasıl koparırız, nasıl hiçbir gücü olmayan bir dernek haline dönüştürürüz olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: Karar

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Görmez\'den Almanya\'ya sert tepkiÖnceki Haber

Mehmet Görmez\'den Almanya\'ya sert tepk...

Her günümüz \'SEVGİLİ\' GÜNÜSonraki Haber

Her günümüz \'SEVGİLİ\' GÜNÜ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!