Ayakbastı Parası İsteyen Krala Bir Çift Söz ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayakbastı Parası İsteyen Krala Bir Çift Söz ?
Krallıkla yönetilen Suudi Arabistan ekonomik kriz içerisinde.. Dünyanın en zengin ülkesi olarak bakılan ve Allah\'ın (c.c) çöldeki mucizesi olan Suudi Arabistan maddiyatı ile yine gündemde ama bu kez farklı bir şekilde.

Petrol ve Din Turizmi krallığı olarak bakılan Suudi'de bu kez ibreler iflasa doğru kaymakta..
Petrol fiyatlarını keyfi olarak artıramayan, mal varlıklarının çoğunu Amerika'nın ve diğer bir kaç gayri müslim ülkelerinde barındıran kraliyet sürekli bir enflasyon içinde.

Har vurup harman savurmanın , israf etmenin, olur olmaz komşularına savaş çıkartmanın ve sürekli huzursuzluğa doğru giden Arabistan nasıl kurtulacağım telaşında..

Ve son olarak alınan bir karar tüm İslam ülkeleri tarafından nefretle kınanmaya yetti.

Hac ve umreye birden fazla gelen kişiden 2000 riyal ( 800 TL / 560 $) ayak bastı parası almaya karar veren Suudi duyanlar tarafından "şaşırmış, kendi ayağına kurşun sıkıyor" dedirtmeye başladı.

Mekke, Medine ve Cidde gibi Müslümanlarca mübarek şehirlere sahip bulunan ve her yıl milyonlarca Müslümanın ziyaretinin hasretini çektiği muazzam Kabe'ye ev sahipliği yapan ülke bu yıl aldığı şaşırtan kararıyla tepkileri üzerine çekti.

Önce vehhabi zihniyetli Suud Kraliyetine ve hükümetine şunları hatırlatmak isteriz

Allah c.c Bakara süresi ayet 114'de "Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasak eden ve onların yıkılması için çalışandan kim daha zalimdir. Böyleleri oralara (eğer girerlerse) ancak korka korka girebilmelidirler. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük bir azap vardır."  diye buyurmaktadır.

Bu ayetin nuzül sebebi hakkında birçok rivayet vardır. Fakat bu rivayetlerin en sahih olanı şudur: Rasulullah (s.a.s) hicretin 6. senesinde umre için Mescid'i Haram'a gitmek istediğinde müşrikler ona engel oldular. Bunun üzerine Allah (c.c) bu ayeti kerimesini indirdi. (İbn Cerir Taberi)

İşte Mescid'i Haram'a  ya da yeryüzündeki diğer mescitlere gidenleri engelleyen bu kimseler yaptıkları kötü hareketleri sebebiyle dünyada zillet içinde olacaklar, ahirette ise büyük bir azaba çarptırılacaklardır. Bu kimseler; mescidleri süslemek, inşa etmek, onarmak gibi birtakım şeyler yapmakla da mescidleri imar ettiklerini zannetmesinler. Çünkü mescidleri imar etmek; onları yükseltmek veya süslemekten ibaret değildir.

Kendilerini, insanları yönetmede yetkili görenler Allah (c.c)' nın mescidlerinin Allah'ın istediği şekilde kullanılmasına izin vermeyip Kur'an ve sünneti bir kenara itip heva ve heveslerinden kaynaklanan kanunlarla insanlara hüküm verenlere Allah c.c ve Rasullullah aleyhisselama savaş açmış durumdadırlar ve sonları lanetli topluluklara benzeyecektir.

Suud kraliyet ailesi ya da Kabe'ye insanların daha rahat bir şekilde gitmesine engel olan her kim varsa büyük bir aptallık içindedir.

Kendilerini Allah'ı ve İslam'ı seven müslümanlar olarak insanlara tanıtsalar da, özel günlerde mescidlere gelerek ibadet etseler de, hatta insanlara namaz da kıldırsalar da İslam'a düşmandırlar.

İslam'ın hakim olmasını önlemek için Allah (c.c)'nın mescidlerini kullananlar şeytanın dostu, Allah'c.c'nın düşmanıdırlar.

İbadetleri engellemek ve başta Kabe olmak üzere camilere Müslümanların gelmesini engelleyenler asla  sevinmesin, Müslümanlar üzülmesin. En iyi hesap sorucu mülkün sahibi olan Allah c.c'dır.

Ey Suud Kralı ya da çevresindekiler! Şunu iyice kafalarınıza yerleştirin: Bu saltanatınız fazla uzun sürmeyecek ve bu böyle devam etmeyecektir. İslam'ı gizlemek, yıkmak ve kendi otoritelerinizi sağlamlaştırmak için ne kadar çaba gösterirseniz gösterin, İslam'ı yaşayacak ve insanlara bu dini açıklayacak bir topluluk elbette kıyamete kadar var olacak ve bu kimseler, İslam'ı yeryüzünde hakim kılmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaktır.

Öyle bir zaman gelecek ki artık Allah'ın mescidlerine giremeyeceksiniz. Üstelik siz dünyada zillet içinde kalacak, ahirette ise büyük bir azaba uğrayacaksınız. Öyleyse bu yaptıklarınıza sevinmeyin ve kendinizin akıllı kimseler olduğunuzu zannetmeyin .

Üzerine basa basa diyoruz ki , hac ve umre için yola çıkanlara ve ziyaret etmek isteyenlere asla zorluk çıkartmayın. Kolaylıklar gösterin. Yardımcı olun. Oraya gelmek isteyenlere engel olanlara dahi siz engel olun ki kraliyetiniz kıyamete kadar sürsün.

Ayakbastı parası da ne demek. 2000 Riyal kolay mı kazanılıyor. Umutları, sevgileri , aşkları neden söndürmeye çalışırsınız.

Ne kadar çok kişi gelse sen kazanıyorsun. Bunu akletmiyor musun

Diyelim ki bu karar bir şaka olsun, dil sürçmesi olsun, medyanın uydurması olsun.Yaptıklarınız Müslümanlar arasında da Allah katında da caiz değildir.

Mantıklı olun, akıllı olun. Ayağınıza kurşun sıkmayın, gıyabınızda beddua ettirmeyin, yaratanınızdan bela getirtmeyin

Erol KARA - 08.10. 2016


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İçimizdeki hainlerÖnceki Haber

İçimizdeki hainler

Osman Başkan Her şey Allah Rızası İçin YapılmalıSonraki Haber

Osman Başkan Her şey Allah Rızası İçin Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!