Başkan Görmez, şehit kaymakamın babaevini ziyaret etti...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
559
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mardin\'in Derik Kaymakamlığına PKK\'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda yaralanan ve Gaziantep\'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk\'ün Sakarya\'daki babaevini ziyaret etti.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Sakarya'daki babaevini ziyaret etti.

Arifiye ilçesindeki babaevine gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şehidin babası Asım Safitürk ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Başkan Görmez ziyarette yaptığı konuşmada, Allah'tan şehit kaymakam için rahmet dileyerek, "Allah, Muhammed Fatih'imizi cennetinde büyük şehitlerle buluştursun inşallah. Sizler de sabrınızla bize örnek oldunuz. Başımız sağ olsun." dedi.

Bu saldırıların umutları boşa çıkarmaya yönelik olduğunu ancak umutları asla söndüremeyeceklerini kaydeden Başkan Görmez, "Allah, Muhammet Fatih'imizi cennetinde büyük şehitleriyle buluştursun. Milletlerin zor zamanları olur bazen zor zamanlar bazen umut olur. Bu yapılanlar umudu söndürmeye yöneliktir. Ancak asla bu umudu söndüremeyecekler." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in okuduğu Kur'an-ı Kerimin ardından şehit kaymakam için dua etti.

Duasında, bu vatan için can veren şehitlerimizin Bedir, Uhud, Çanakkale şehitleriyle haşrolmasını niyaz eden Başkan Görmez, şehit evinde yaptığı duada şunları söyledi;

"Allah'ım, Muhammed Fatih'imizin büyük şehitlerle, Hz. Hamza ile Hz. Hüseyin ile haşrolmasını nasip eyle..."

Allahım şehidimizin evinde ellerimizi açtık dualarımızı boş çevirme. Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar senin dinin için, vatan için, Kur'an için, İslam'ın istikbali için canını veren bütün şehitlerimize rahmet eyle Allah'ım. Muhammed Fatih kaymakamımıza rahmet eyle. Aziz şehidimizi Muhammed'in davasına hizmet eden bütün büyük şehitlerimizle, Hz. Hamza ile Hz. Hüseyin ile haşrolmasını nasip eyle Allah'ım. Çanakkale'de, Bedir'de, Uhud'da şehit olanlarla haşreyle.

"Millet olarak şehadetin kıymetini bilenlerden eyle bizleri Allah'ım..."

Bizleri de Millet olarak şehadetin kıymetini bilenlerden eyle. Şehitliği ölüm olarak kabul eden kullardan eyleme. Şehidimizin ve vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizin ailelerine sabır ihsan eyle Allah'ım. Hz. Yakub'un, Hz. İbrahim'in, Hz. Muhammed'in kalbine verdiğin sekineti, şehidimizin ailesinin kalbinden eksik etme. Bu vatanı, bu milleti her türlü kötülükten muhafaza eyle Allah'ım. Tarihte olduğu gibi İslam'a hizmet eden, mazlumlara imdat olmaya devam eden millet olmayı nasip eyle Allah'ım. Suriye'de, Halep'te enkazın altında feryat eden çocukların hürmetine İslam alemine yardım et. Bizleri yeryüzünde iyiliğin temsilcileri eyle. Müslüman semasını saran bütün kara bulutları üstümüzden atmayı nasip eyle.

"Kalp hüzünlenir göz yaşarır, fakat biz sadece rabbimizin razı olacağı şeyler söyleriz..."

Hz. Peygamber buyurur ki; 'Kalp hüzünlenir göz yaşarır, fakat biz sadece rabbimizin razı olacağı şeyler söyleriz' Biz müslümanız başka insanlara karşı üç büyük sevincimiz var. Birincisi, biz ölümü yok olmak olarak görmeyiz, bilakis bu dünyayı geçici görürüz. İkincisi, bu konumda vefat eden kardeşlerimizi şehit olarak biliriz. Şehit demek, Şahit demek, şehadet eden demek. Biz şehadetimizi dille ifade ederiz. Şehitler canlarıyla ifade ediyor. Şehidin şehadeti canıyladır. Üçüncüsü ise, uğruna hayat yaşadığımız, can verdiğimiz yüce değerlerimiz var. Bizi var eden yaratıcı var, bize hayat bahşeden bir din gönderdi. O uğurda yaşamak en büyük nimettir bizim için. Allah'ın bize verdiği en büyük nimet İslam'dır. Tekrar başımız sağolsun.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arakanlı Müslümanlardan Diyanet’e ziyaret…Önceki Haber

Arakanlı Müslümanlardan Diyanet’e ziyare...

14 Müftülük personeli gözaltına alındıSonraki Haber

14 Müftülük personeli gözaltına alındı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!