Din Görevlilerine Ek Gösterge Müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Din Görevlilerine Ek Gösterge Müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 Bin 600'e çıkaracağız” dedi.

"Ek göstergeleri 3 bin 600'e çıkaracağız"

"Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Buradaki adaletsizliği bu vesileyle inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakârca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığını alabilmelerini temin ediyoruz. Türkiye'yi büyütürken, tüm kesimlerin hak ettikleri refaha ulaşmalarını sağlamakta kararlıyız. Yeni döneme yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Çünkü, vakit birlik vakti."dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede en dikkat çekici başlık ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ek gösterge' ile ilgili müjdesiydi.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ
Konuşmasında bu noktaya dikkat çeken ve 'iyi dinleyin' diyen Erdoğan, "Polis, öğretmen hemşire ve din görevlilerimiz müjde vermek istiyorum. Emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş oluyoruz." dedi.

RAKAMLAR MAAŞLARA NASIL YANSIYACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladığı müjde sonrası emekli maaşları 570 lira yukarı çekilecek.

Bununla beraber düzenleme hayata geçirilirse dinihaber.com memurların görev aylıkları da 50 TL yukarı yukarı çekilecek.

Öte yandan bir diğer önemli nokta ise emekli ikramiyesi ile ilgili.

30 YIL ÇALIŞAN BİR MEMUR EMEKLİLİĞİNDE EN AZ 19 BİN 500 TL FAZLA İKRAMİYE ALACAK
Düzenleme yasallaşırsa polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri emekli ikramiyelerini her yıl için 650 TL daha fazla alacak.

Bu düzenleme hayata geçtiği takdirde, örneğin 30 yıl çalışıp emekli olan bir memur, bugün alacağı ikramiyeden yaklaşık 19 bin 500 TL fazla emekli ikramiyesi alacak.

ŞU ANDA EMEKLİ OLANLARA DA YANSIYACAK
AK Parti seçim beyannamesindeki düzenlemenin hayata geçmesi halinde şu anda emekli olan polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerinin emekli maaşları da 570 lira otomatikman artacak. (Takvim)

Memurlar İçin Ek Gösterge Nedir? İşte Detaylar

Ek gösterge; memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılır. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir.

Ek göstergedeki rakamlar derecelere, hizmet sınıfı ya da ünvana göre değişiklik gösterir. Aylık maaşı yüksek olan memur ile düşük olan memurun zam oranı ya da maaş tutarı birbirinden farklılık gösterir. Memurlar ek gösterge tablosu sayesinde bu farklılıkları daha rahat görebilirsiniz.

Aylık Ücrete Etkisi

Emekli Maaşına Etkisi

Emekli İkramiyesine Etkisi

7,89 TL artış

204,45 TL artış

6.553,03 TL artış

Yukarıdaki ek gösterge tablosunda maaşın 1.500 TL’den 2.200 TL’ye çıkarılması halinde yapılan zammın etkilerini gösterir.

Aylık Ücrete Etkisi

Emekli Maaşına Etkisi

Emekli İkramiyesine Etkisi

41,73 TL artış

46,08 TL artış

1.476,74 TL artış

Yukarıdaki ek gösterge tablosunda maaşın 2.200 TL’den 3.000 TL’ye çıkarılması halinde yapılan zammın etkilerini gösterir.

Aylık Ücrete Etkisi

Emekli Maaşına Etkisi

Emekli İkramiyesine Etkisi

25,94 TL azalış

362,83 TL artış

11.629,33 TL artış

Yukarıdaki ek gösterge tablosunda maaşın 3.000 TL’den 3.600 TL’ye çıkarılması halinde yapılan zammın etkilerini gösterir.

Tablolara bakıldığında aynı hizmet yılı, ünvan ve derecede bulunan memurların ek gösterge rakamları değiştikçe maaşa, ikramiye ve emeklilik maaşına etkileri görülmektedir. Aylık maaşa çok fazla etkisi olmasa da emekli maaşına ve emekli ikramiyesine büyük katkı yaptığı görülmektedir. 3.600 seçeneğinde memurun aylık maaşına düşük olarak yansımaktadır. Fakat emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarına çok daha büyük bir artış yansıdığı için en avantajlı grup bu seçenekte toplanmıştır. İşte bu yüzden memurlar en yüksek ek göstergesi olan konumu seçmek istemektedirler.(Hürriyet)

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlik Yaz Akademisi 5.Dönem Kayıtları BaşladıÖnceki Haber

Gençlik Yaz Akademisi 5.Dönem Kayıtları...

Diyanet'ten KYK Görevlilerine DuyuruSonraki Haber

Diyanet'ten KYK Görevlilerine Duyuru

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!