Elif, Amine ve Hatice’nin Cenaze Namazını Başkan Görmez Kıldırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
550
DİYANET HABER-Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Yozgat’ta yangında hayatını kaybeden üç kız kardeşin cenaze namazını kıldırdı…

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Umutlu Beldesinde geçtiğimiz Cuma akşamı cami lojmanında çıkan yangında hayatını kaybeden en büyüğü 11 yaşında 3 kız kardeş Elif, Amine ve Hatice’nin cenaze törenine katıldı.

Umutlu beldesinde İmam-Hatip olarak görev yapan Adem Doğan’ın kaldığı lojmanda çıkan yangında hayatını kaybeden üç kız kardeşin cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez, çocukların Müslüman doğup günahsız olarak cennete gittiklerini belirtti. Çocuklardan helallik alınmayacağını söyleyen Başkan Görmez, “Bugün sizlerden helallik de istemeyeceğim. Çünkü ne onların sizin üzerinizde ne sizin onların üzerinde bir hakkı yok çocuklarımıza güzel bir dünya hazırlamadığımız için, inşa edemediğimiz için bütün çocukların üzerimizde hakkı var" dedi.

Akdağmadeni ilçesine bağlı Boğazköy köyünde toprağa verilen cenaze töreninde Diyanet İşleri Başkanı Görmez, acılı baba Adem Doğan’ı teselli ederek cenaze törenine katılan halka şunları söyledi;

"Çocuklar masumdur. Günahsız olarak Allah'ın cennetine gidecekler…”

Çocukların cenaze namazında, çocukların kendisine değil anneye babaya dua edilir. Çünkü onlar masumdur. Onlar doğuştan Müslüman doğmuşlardır. Günahsız olarak Allah'ın cennetine gidecekleri için çocukların cenaze namazlarında cenazeleri kılınırken annelerine ve babalarına dua edilir. Babaları Adem kardeşimize, Adem hocamıza, anneleri Ayşe hanıma Cenab-ı Hak sabır ve metanet versin.

 

“Bizim çocuklar üzerinde bir hakkımız yok. Onlara güzel bir dünya hazırlamadığımız için bütün çocukların bizim üzerimizde hakkı var…”

Sevgili Peygamberimiz, kızı Fatıma dışında bütün çocuklarını kendi elleriyle toprağa verdi. Bir buçuk yaşında oğlu İbrahim vefat ettiğinde, bebek ellerindeyken gözlerinden yaşlar aktı. Sonra hepimize, bu konuma düşecek bütün insanlara ders olabilecek bir şey söyledi, 'Kalp hüzünlenir, gözler yaşarır. Ancak biz sadece Rabbimizin razı olacağı şeyler söyleriz.' Bugün böyle bir noktadayız. Diğer büyük cenazelerde olduğu gibi ben sizden hiçbir şehadet istemeyeceğim. Çünkü her çocuk Müslüman doğar ve onlar günahsız olarak cennete giderler. Bugün sizlerden helallik de istemeyeceğim. Çünkü ne onların sizin üzerinizde ne sizin onların üzerinde bir hakkı yok. Belki onların, biz onlara güzel bir dünya hazırlamadığımız için, çocuklarımıza güzel bir dünya hazırlamadığımız için, inşa edemediğimiz için bütün çocukların üzerimizde hakkı var. Bu cenazelerde daha çok anneye ve babaya dua edilir.

Cenab-ı Hak babaları Adem kardeşimize, anneleri Ayşe hanımefendiye sabırlar ihsan eylesin. Yüreklerine güç ve kuvvet versin, kalplerine huzur ve sekinet ihsan eylesin. Çocukların annelerine babalarına cennette hazırlık yapmayı onlara nasip eylesin. Çocukları için okunduğu cenaze duasında da ifade edildiği gibi, 'Cennette Hz. İbrahim'in etrafında buluşmayı nasip eylesin.' Çocuklarımız Elif, Hatice ve Amine, onları Haticelerle, Aminelerle haşr olmayı nasip eylesin. Yeryüzünde hiçbir çocuğun ölmemesi için, hiçbir çocuğun dünyada zorluk çekmemesi için onlara güzel bir dünya kurmayı bizlere nasip eylesin.

Cenazeler omuzlarda köy mezarlığına taşınırken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ayakta durmakta güçlük çeken Baba Adem Doğan'ı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ın makam arabasına aldı.

Cenaze namazına Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in yanı sıra, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP, TBMM\'den çekilme kararı aldıÖnceki Haber

HDP, TBMM\'den çekilme kararı aldı

Sinop İl Müftülüğünden VHKİ İlanıSonraki Haber

Sinop İl Müftülüğünden VHKİ İlanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!