Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Erbaş, Kadın STK temsilcileriyle iftar sofrasında bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kadın STK temsilcileriyle Başkanlıkta hazırlanan iftar sofrasında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kadın STK temsilcileriyle Başkanlıkta hazırlanan iftar sofrasında bir araya geldi.

Başkanlık yemekhanesinde gerçekleşen iftarda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayının yoğunluğu içerisinde Başkanlığın iftar davetini kabul etmelerinden dolayı Kadın STK temsilcilerine teşekkür etti.

Kuran’da Allah’a iman,  Ahirete iman ve salih amelin birlikte anıldığını belirten Başkan Erbaş, ”Kurandaki salih amelin günümüzdeki müesseseleşmiş şekli Allah için faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıdır. Salih ameli icra edenlerin saliha kadınlar tarafından ifa edilmesi ayrıca önemlidir” dedi.

Başkan Erbaş, bir yandan rahmet ve mağfiret iklimine bir daha kavuşmanın heyecanını yaşarken diğer yandan dünyamızda yaşanan acılar, sıkıntılar ve devasa sorunlar nedeniyle kalplerin buruk, gönüllerin mahzun olduğunu ifade ederek, “İşte Gazze, Suriye, Arakan, Yemen ve daha birçok çok acılı coğrafyanın hüznünü yaşarken her gün yeni sorunlar, insanlığın huzuruna kasteden yeni müdahalelerle karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mazlumların acılarının giderilmesi için kadın STK’ların gayretleri her türlü takdirin üstündedir”

Milletimizin her zaman mazlumların acılarının giderilmesi için her türlü yardımı ve desteği sağladığını dile getiren Başkan Erbaş, “Bu gibi durumlarda kadın sivil toplum kuruluşlarının gayretleri her türlü takdirin üstündedir. Adeta seferber olurlar ve anne duyarlılığıyla acıların sarılması için sıcak kampanyalar yürütürler” diye konuştu.

Başkan Erbaş, ramazan ayının bütün diğer ayları aynı şuurla, aynı duyarlılıkla yaşanılması için bir eğitim dönemi gibi anlaşılması gerektiğini söyledi.

“Sizler, hayır, hasenat ve toplumsal duyarlılıklar açısından öncülersiniz”      

Kadın STK temsilcilerinin faaliyetleri ile İslam’da kadının ikinci sınıf olduğuna dair oluşan yanlış algıyı bozduklarını dile getirerek şunları söyledi:

“İnanan kadınlar olarak sizler, hayır hasenat ve toplumsal duyarlılıklar açısından öncülersiniz. Açık yüreklikle ve hiçbir komplekse girmeksizin şunu ifade etmeliyiz ki, İslam’da mükellefiyetlik ve muhataplık bakımından hiçbir ayrım yoktur. İslam’da sınıfsal aidiyetler, etnik kimlikler, mensubiyetler kişilere bir üstünlük kazandırmaz. Bu tarz bir aidiyetliğin bir anlamı olmadığı gibi bunlara dayalı bir ayrımcılık yapmak ve ötekileştirici bir dil kullanmayı da asla İslam kabul etmez.  Rabbimizin indinde haklar ve sorumluluklar açısından herkes eğittir ve değerin ölçüsü takvadır, sorumluluk bilincidir. Sizler bu faaliyetlerinizle bu hakikati fiili olarak ifade etmektesiniz. Yani ubudiyet duygusuyla salih amel işlemeyi sadece erkeklere has görmeyip bi zatihi aklınızla fikrinizle benliğinizle, duygularınızla bu işlerin içindesiniz. Ne mutlu salih amel işleyip hayırda yarışan saliha kadınlara.

“Sivil toplum kuruluşlarında aslolan gönüllülüktür”

Sivil toplum kuruluşlarında aslolanın gönüllülük olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Allah’ın rızasını kazanmak biz müminlerin temel gayesi olduğu için herhangi maddi ve dünyevi beklenti olmaksızın bu gibi faaliyetler içinde kolaylıkla yer edinebiliriz. Ancak bu duygumuzu istismar ederek görüntüde hayır işi gibi duran, ancak gerek toplumumuza ve gerekse milletimizin birliğine kastaden yapılara karşı duyarlı olmamız gerekir” şeklinde konuştu.

“Kadına şiddet, kadın ve çocuk istismarı gibi konularda kadın STK’larla ortak çalışma yapmak bizim için önemlidir”

Başkan Erbaş, Allah’ın rızasını gaye edinen ve bu amaçla çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşlarını paydaş kabul ettiklerini dile getirerek, “Kadına şiddet, kadın ve çocuk istismarı gibi konularda toplumu aydınlatmak ve bu hususlarda kadın STK’larla ortak çalışma yapmak bizim için önemlidir” dedi.

İftar programına, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet’in Kadın daire başkanları ve Kadın STK temsilcileri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erbaş, TDV Özel Reyyan Anaokulunun yıl sonu etkinliğine katıldıÖnceki Haber

Başkan Erbaş, TDV Özel Reyyan Anaokulunu...

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı Sınav SonuçlarıSonraki Haber

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcıl...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!