\'Ezanlar susmasın\' diye evini camiye taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Sokağa çıkma yasağı uygulanan bir ilçede görev yapan imam A.A, \"Memleket ezansız kalmasın\" diyerek 5 ay boyunca görev yaptığı camiden ayrılmadı. Terör eylemleri nedeniyle ailesini memleketine gönderen İmam A, yasağın uygulandığı dönemde ise evini görev yaptığı camiye taşıdı.

İlk ataması doğudaki bir ilçeye yapılan imam A.A, 28 yıl boyunca görev yerinden ayrılmadı. Son dönemde yaşanan terör eylemleri nedeniyle ailesini memleketine gönderen İmam A, sokağa çıkma yasağı uygulandığı dönemde ise evini görev yaptığı camiye taşıdı.

İmam A'nın bu hassasiyetini öğrenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kendisini arayarak yaptığı vefakar çalışmalar için teşekkür etti.

İmam A, "Evimi camiye taşıdım. Cemaat ezansız kalmasın diye camide yattım kalktım. Camide imam odası vardı. Orayı ev olarak kullandım. Merkezi sistem benim camimdeydi. Ailemi bu süreçten önce memleketime göndermiştim. Camide tek başına kalıyordum. Hiçbir şey yok gibi davrandık. Elhamdülillah, memleket ezansız kalmadı" diye konuştu.

"Cenazeler üzerinden örgüt propagandasına fırsat vermedik"

Terör örgütü PKK'nın ilçedeki cenazeleri şova dönüştürmek istediğini, 20-30 cenazenin olduğu törenlerle örgüt propagandası yapılmak istendiğini anlatan imam A.A, buna fırsat vermediğini söyledi.

"Bu insanlar ezandan da, camiden de, dinden de rahatsız"

"Bu insanlar ezandan da, camiden de, dinden de rahatsız" diyen imam A, şunları kaydetti:
"Okunan ezanlara bile tahammülü yok bu insanların. Benim camimde ezanlar okunuyor diye, sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmasının üçüncü akşamı, saat 22.00'de caminin avlusunda büyük bir patlama oldu. Camlar kırıldı. Yaptığım araştırmada, camiye ses bombası atıldığını tespit ettim. Anladım ki bu ezanların okunmasından birileri rahatsız. Camime, daha ortada hiçbir şey yokken, operasyonlar başlatılmamışken ses bombası atıldı. Diğer camiler zaten karargaha çevrilmişti. Dine ve dindar insanlara karşı çok büyük bir saygısızlık vardı. Bazı camilerde hoparlör sistemlerini kendi propagandalarını yapmak için kullanıyorlardı."

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Artvin Müftülüğü Fahri Kur\'an Kursu Öğreticisi AlacakÖnceki Haber

Artvin Müftülüğü Fahri Kur\'an Kursu Öğr...

Diyanet\'ten O Habere YalanlamaSonraki Haber

Diyanet\'ten O Habere Yalanlama

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!