Görmez, camilerde neden para toplandığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanetin bütçesi ve Cuma namazı sonrası yardım toplanması eleştirilerine cevap verdiKaynak: Görmez, camilerde neden para toplandığını açıkladı

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 11 Kasım'da Minsk Camisi'nin açılışına katılmak üzere ziyaret ettiği Belarus'ta bir grup gazeteciyle bir araya geldi.  

"Bütçemizin yüzde 94,6'sı sadece personel maaşı"

Görmez, bir soru üzerine Diyanetin bütçesiyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Her sene bütçe yapılırken en büyük tartışmanın, Diyanetin bütçesi üzerinden yürütüldüğünü dile getiren Görmez, Diyanetin, birçok bakanlığın bütçesine denk bir bütçesi olduğunun ifade edildiğini vurguladı.

Görmez, "Halbuki Diyanetin bütçesinin yüzde 94,6'sı sadece personel maaşıdır. Geriye kalan para 350 milyon liradır. Kaldı ki Diyanet sadece Türkiye'de hizmet vermiyor, bütün coğrafyalara bu hizmetleri götürmeye çalışıyor. Doğrusu Diyanet kendi milletine yük olmayan bir kurumdur. O sürekli tartışılan bütçe, personelin kendi maaşıdır. Normalde kurumların bütçesi hesaplanırken daha çok cari bütçe esas alınarak değerlendirilir. Türkiye'de bütün camileri halkımız yapar, her cuma imamlarımızın yutkunarak söylediği 'camiye yardım' hem oradaki camilerimiz için hem buradaki camiler için toplanan yardımdır aslında." değerlendirmesini yaptı.Kaynak: Sabah

 

 

 

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberilern tüm hakları kaynak gösterilen siteye, köşe yazıları yazar sahibine veya web sitemizin özel haberi ise Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 yaşındaki hafız ilk hatimini Şehit Kaymakam için okudu Önceki Haber

10 yaşındaki hafız ilk hatimini Şehit Ka...

Yüksekova’da Minik Kalpler ile din eğitimiSonraki Haber

Yüksekova’da Minik Kalpler ile din eğiti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!