Yüksekova’da Minik Kalpler ile din eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- Yüksekova’da Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan kurslara katılan 4-6 yaş grubundaki çocuklara, temel dini bilgiler eğitimi veriliyor.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Yüksekova’da Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan kurslara katılan 4-6 yaş grubundaki çocuklara, temel dini bilgiler eğitimi veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hayata geçirilen "Kur'an Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi" Projesi ile çocuklar, eğitici çalışmalarla dini bilgi ve değerleri temelden öğrenme şansı buluyor.

Yüksekova İlçe Müftülüğü, pilot bölgelerde belirledikleri kursa ilginin artması üzerine kurs sayısını dörde çıkardı.

Kurslarda "Minik Kalpler" adıyla açılan sınıflarda eğitim gören 4-6 yaş grubundaki çocuklara, kurs öğretmenleri tarafından seviyelerine uygun elif-ba, temel dini bilgiler ve ahlak bilgisi dersleri veriliyor.

Çocuklar dini eğitimin yanı sıra oluşturulan eğitici oyun ortamıyla da öğretmenleri nezaretinde arkadaşlarıyla keyifli zaman geçiriyor.

Yüksekova Müftüsü Mehmet Korkut, yaptığı açıklamada, söz konusu kursların iki yıl önce uygulamaya konulduğunu ve ilginin sürekli arttığını belirtti. 

Artan talep üzerine kurs sayısını artırdıklarını anlatan Korkut, "Yüksekova'da şu an dört kursumuz mevcut. Bu talebelerimiz, güzel dinimiz İslam'ı, Kur'an-ı Kerim'i, ahlak bilgisi derslerini, duaları ve diğer dini bilgileri yetkin öğretmenlerimizden öğrenme gayretindeler. Velilerden de bize gelen geri dönüşler gayet olumlu." diye konuştu.

 

 

 

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberilern tüm hakları kaynak gösterilen siteye, köşe yazıları yazar sahibine veya web sitemizin özel haberi ise Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Görmez, camilerde neden para toplandığını açıkladı Önceki Haber

Görmez, camilerde neden para toplandığın...

Görmez, İşgalci İsrail\'in ezanı yasaklamaya kalkışması Sonraki Haber

Görmez, İşgalci İsrail\'in ezanı yasakla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!