HKP GENEL SEKRETERI ÖZLEM ÖZYOL: KADININ KURTULUŞU İSLAM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
HKP Genel Sekreteri Özlem Özyol: Kadının Kurtuluşu İslam Peygamberi Hz.Muhammed İle başlamıştır

DiniHaberler.com.tr:    Hollanda Kadın Platformu (HKP) Genel Sekreteri ve Kadın Dergisi Yazı İşleri Müdürü  Özlem Özyol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada, tüm dünya  kadınlarının gününü kutladı.

Hollanda Kadın Platformu (HKP) Genel Sekreteri ve Kadın Dergisi Yazı İşleri Müdürü  Özlem Özyol, üniversitelerde kadın öğretmen, akademisyen, personel ve diğer eğitim çalışanlarının sayısının erkeklere oranla eşitsizlikçi bir fotoğraf oluşturduğunu, kamudaki en nitelikli ve eğitimli iş kolu olan eğitim ve bilim işkolunda ahi erkek ağırlıklı bir yönetim anlayışının bulunduğunu söyledi. 

Peygamberimiz, kadının toplumda yer almasında öncü olmuştur.
Toplumun çoğu kesimlerinde kadınların önünün tıkandığını söyleyen Hollanda Kadın Platformu (HKP) Genel Sekreteri ve Kadın Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özlem Özyol, bu nedenle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, dünya kadınlarının  Kadının İnsan Hakları'nı hatırlama ve hatırlatma günü olması gerektiğini söyledi. Aslında kadının kurtuluş tarihinin İslam Peygamberi Hz. Muhammet ile başladığını belirten Hollanda Kadın Platformu (HKP) Genel Sekreteri ve Kadın Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özlem Özyol, Hz. Peygamber Kadının toplumda yer almasının öncüsü olmuştur, dedi. 

Türk kadınlarının gerek kamu, gerek özel sektör ve hukuk alanlarında elde ettiği hakların, toplumsal yaşamda geçerliliği ile ters orantılı geliştiğini söyleyen Hollanda Kadın Platformu (HKP) Genel Sekreteri ve Kadın Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özlem Özyol, Türk kadınlarının, kadın eğitimcilerin, dünya kadın hareketine örnek olması ve evrensel sürecin kadınlar lehine işleyişine katkısı, kadınlarımızın hak ve hukuklarına, çağdaş toplumsal kimliğine sahip çıkmasıyla ve mücadelesini dayanışma içinde sürdürmesiyle mümkün olacaktır. Bu nedenle kadınlarımız bu günü, eşitsizliğe, ayrımcılığa, sömürüye karşı durmak, emeğine, bedenine, kimliğine sahip çıkmak, tepkisizliği, boyun eğmişliği aşmak, istediklerini dile getirmek için el ele verdikleri bir gün olarak kutlamalıdır ki kutluyoruz, dedi. 

Devlet tüm kadınları her türlü baskıya karşı korumalı 
Kimilerinin namus, kimilerinin töre, kimilerinin siyasi ikballeri uðruna, kimilerinin cinsel özgürlük uðruna, kimilerinin teröre malzeme yapmak uðruna, kimilerinin vatan uðruna kadınları istismar ettiðini söyleyen Hollanda Kadın Platformu (HKP) Genel Sekreteri ve Kadın Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özlem Özyol, Bu durum gelişmiş ülkelerde de, gelişmemiş ülkelerde de maalesef kadının istismarı bitmemiştir, yalnızca þekil ve yöntem deðiştirmiştir. Sağcı, solcu, milliyetçi, cumhuriyetçi, muhafazakar, liberal düşünsel yapıda olsun, siyasetçi, ticaretçi, modacı, gazeteci hemen herkes kadını ve haklarını istismar etmektedir. Kadın baş tacıdır, kadın anamızdır, bacımızdır, kadın kutsalımızdır, namusumuzdur gibi benzeri söylemlerle kadın tarihin tüm dönemlerinde sömürülmüştür. Bu konuda başta kadın örgütlerine,eðitimcilere ve tüm kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. 

Devlet tüm kadınları her türlü baskıya karşı korumalı ve kadının sosyal güvenliği güvence altına almalı, kadınlara karşı kötü muamele yapanlara verilen cezaları yeniden gözden geçirmelidir, dedi. 

NOT: 

Hollanda Kadın Platformu (HKP) Hollanda’da kadın’ın hak ve hukuk

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Görmez, Cizre\'de yıkılan ve hasar gören camileri gezdi...Önceki Haber

Görmez, Cizre\'de yıkılan ve hasar gören...

Irak\'lı İki Kardeş 8 Ayda Hafız OldularSonraki Haber

Irak\'lı İki Kardeş 8 Ayda Hafız Oldular

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!