Hükümetin öncelikli 5 hedefi belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Başbakan Davutoğlu\'nun kuracağı yeni hükümetle beş kritik konuda hızla yol alınması hedefleniyor. 2019 yılına kadar izlenecek yol haritasında yeni anayasa, ekonomik dönüşüm, güçlü diplomasi, Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci ve dev projeler ön planda. Ayrıca kabinede revizyon ve yeni bakanlıklar geliyor.

Hazırlıkları süren 64. Hükümet programında, 4 yıllık yapılacaklarla birlikte, 2019 seçimleri sonrasındaki 4 yılda izlenecek yol haritası ve 2023 hedefleri de yer alacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi devralır almaz kabinede revizyon için düğmeye basacak. Bu kapsamda, yeni kabinede mevcut tecrübeli isimlerden önemli bir kısmının yer alması bekleniyor. MYK'dan ve Genel Başkan Yardımcılarından da bazı isimlerin bakan yapılacağı belirtiliyor. Bununla birlikte, parti yönetiminde de değişiklik söz konusu olacak. Ayrıca AK Parti, milletvekili sayısını 317'ye çıkardığından, Grup Başkanvekilliği sayısı da 5'e çıkacak. Bu kapsamda, Meclis yönetiminde de bazı değişiklikler olacağı belirtiliyor.

YENİ BAKANLIKLAR GELİYOR

Başbaka Davutoğlu, seçimler öncesi bazı bakanlıkların yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etmişti. Bu kapsamda, Başbakan Yardımcılığı sayısının beşe çıkartılacağı, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Ulaştırma ve Denizcilik, Orman ve Su, Gümrük ve Ticaret'in de aralarında olduğu bazı bakanlıkların ayrılacağı belirtiliyor. Ayrılmanın yanı sıra yeni bakanlıklar ilave edileceği belirtiliyor. İnsan Hakları ve Göç Bakanlığı kurulması da seçenekler arasında bulunuyor. Bu adımların, yasal düzenleme sonrası atılabileceği vurgulanıyor.

Hızlı yol alınacak

Hükümetin kurulması ile birlikte, beş kritik konuda hızlı yol alınmasını hedefliyor. Bu beş konu şöyle:
*Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için hızlı bir çalışma yürütülecek.
*25 Ekonomik
Dönüşüm Programı hayata geçirilecek.
*Güçlü diplomasiyle AB süreci hızlanacak.
*Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında, adımlar atılacak.
*2023 hedefleri yolunda
dev projelerde hızlı yol
alınması sağlanacak.

Türkiye tanıtılıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Brüksel'de bir iletişim şirketiyle anlaşma yaptığı yönünde basında çıkan haberlerin doğru olmadığı bildirildi. Başbakanlık yetkilileri, sözkonusu anlaşmanın; Türkiye'nin ekonomi, turizm ve dış politikasındaki iletişim çalışmalarında yardımcı olmak üzere yapıldığını ve bunun dışındaki yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin tanıtımı için daha önce bir çok yabancı iletişim şirketiyle benzeri anlaşmalar yapıldığı biliniyor.

13 yıl sonra aynı tarihte
Seçim sonuçlarının 12 Kasım'da açıklanması, yemin töreninin 17 Kasım'da yapılması bekleniyor. 64. Hükümet'in ise 18 Kasım'da kurulması planlanıyor. 2002 seçiminde de AK Parti hükümeti aynı gün işbaşı yaptı. Kasım ruhu takvime de yansıyacak

AK Parti'de hükümeti kurmak için 18 Kasım hassasiyeti yaşanıyor. 18 Kasım 2002'den 13 yıl sonra bu kez 18 Kasım 2015'te AK Parti'nin 7. hükümeti göreve gelmiş olacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin seçim sonuçlarını 12 Kasım'da açıklaması, yemin töreninin 17 Kasım'da yapılması, AK Parti hükümetinin de 18 Kasım'da iş başı yapması bekleniyor. 2002 seçimlerinde de AK Parti hükümeti, 18 Kasım'da işbaşı yapmıştı. YSK'nın, itirazları değerlendirdikten sonra 12 Kasım'da kesin seçim sonuçlarını açıklaması bekleniyor. 17 Kasım'da da milletvekillerinin Meclis'te yemin ederek hükümetin kuruluş sürecinin başlaması planlanıyor.

KASIM RUHU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yemin töreninin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor. Davutoğlu'nun 18 Kasım'da yeni kabine listesini Erdoğan'a sunması öngörülüyor. Eğer takvim bu şekilde işlerse, 64. Hükümet, AK Parti'nin iktidara geldiği 18 Kasım'da iş başı yapmış olacak. Kaynak: Yeni Şafak

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sivas\'ta 41 Hafız TaçlandıÖnceki Haber

Sivas\'ta 41 Hafız Taçlandı

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi oluyorSonraki Haber

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı İstanbul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!