Kitabımız, kıblemiz, peygamberimiz bir… Ümmet ise bin parça!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kitabımız, kıblemiz, peygamberimiz bir… Ümmet ise bin parça!
İslam ümmeti bin parçaya bölündü. Her parça kendi içinde parçalara bölündü. Küfür ve Şirk sahipleri dünyayı kontrol altına aldı. İslam ümmeti sadece bölünmekle kalmadı Allah'ın indirdiği kitabı bıraktı ve Allah'ın elçisini örnek almayı da bıraktı…

Bugün yaşadığımız dünyada yaklaşık bir buçuk milyar Müslüman yaşıyor. Düşündüğümüzde üç kişi ve bir kadınla başlayan bu İslam ümmeti tüm dünyayı kapladı. Bugün Müslümanın olmadığı hiçbir yer yok. Dünyanın dört tarafında Müslümanları görmek ve Müslümanlara ait mabetleri bulmak mümkündür. Tarihe baktığımızda İslam ümmetinin büyük fetihlerini görmek mümkün. Bu fetihler sadece toprakla kalmamış hem bilimde hem de sanatta ve ahlakta ve de ticarette de görebiliriz. İslam ümmeti dünyaya bir yeni medeniyet getirmiş yani adalet ve özgürlük getirmiştir.

Bugün baktığımızda en geri kalmış ve özgürlüklerin çiğnendiği, bilimin en geri kalmış yerleri Müslümanların yaşadığı bölgelerdir. Savaşların ve terörün yaşandığı yerler, tefrikaların ve fakirliğin yaşandığı, adaletsizliğin yaşandığı yerler de yine İslam ümmetinin yaşadığı bölgelerdir. Ancak, dünyanın yer altı madenlerinin, petrol ve doğalgazın, altın ve uranyumun en çok bulunduğu bölgeler de yine İslam ümmetinin yaşadığı yerlerdedir. İslam ümmeti adeta varlık içinde yokluk çekiyor. Batı'dan Uzakdoğu'ya kadar İslam ümmeti zulüm altında yaşıyor. Darbeler yine İslam memleketlerinde oluyor. Kabile savaşları ve mezhep çatışmaları yine İslam ümmeti içinde yaşanıyor.

Ümmet sahipsiz kaldı ve her kişiden bir ses çıkıyor. Fabrikadan daha çok cami ve medreseler olduğu halde Müslümanların ahlakı çöktü ve din hurafelerle doldu. Bin çeşit meal ve ondan daha fazla tefsir kitaplarımız bulunuyor. Milyonlarca hadis ve istediği kadar fıkhî mezheb bulunmaktadır. Her şehirde bir veli ve milyonlarca mürit bulunmakta. Yüzlerce Mehdi ve yüzlerce İsa gelmiştir yine bu ümmet yola gelmemiştir. Birileri uçarken birileri yiyecek lokma bulamıyor. Neden İslam ümmeti bu durumda diye sormuyoruz. Yıllarca İslam dünyaya hakim olacak diye kendi kendimizi avutup yaşıyoruz. Avrupa'da şu kadar Müslüman yaşıyor, yakında Avrupa Müslüman olacak diyoruz. Eyvah! Desenize Avrupa da karışacak! Maalesef Müslümanın bulunduğu her yerde bir problem vardır! Peki nedeni nedir bu durumun?

İslam ümmeti önce Kur'an'dan ve sonra Hz. Peygamberimizin sünnetinden uzaklaştı. Kur'an'ı sadece sevap kazanmak için okuyoruz. Kur'an'ı bırakıp başka şeylere değer vermeye başladık. Dünyayı ahiretten daha çok sevdik. Kardeşlerimizden daha çok dünya malına kıymet verdik. Allah'a sadece lafta iman ediyoruz. Haramlarımızı ve helallerimizi değiştirdik. Bölünmeyin derken mezheplere, tarikatlara, kabilelere, siyasi partilere bölündük. Hakkı örttük ve batılı hak olarak görmeye başladık. Faizi, fuhuşu, içkiyi helal kıldık. Hz. Peygamberimizi değil, sanatçıları, siyasi liderleri, velileri, futbolcuları örnek almaya başladık. Camilerimiz pazar ve şenlik haline geldi, Ramazan ayı diyet ayı haline geldi. Zekât vermemek normal hale geldi. Daha saymak istemiyorum. Bize ne olduysa hepsi bizden ötürü oldu. Bunda kimse suçlu değil ve kimseyi suçlama hakkımız da yok. Allah'a dönelim, Kur'an'a dönelim ve Hz. Muhammed'e dönelim Asrı-Saadeti yaşayalım! 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Van-Bahçesaray’da Yaz Kur’an Kursları Şehitlerimizi Anma Özel ProgramıÖnceki Haber

Van-Bahçesaray’da Yaz Kur’an Kursları Şe...

Dış basın 15 Temmuz Destanı'nı böyle gördüSonraki Haber

Dış basın 15 Temmuz Destanı'nı böyle gör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!