Kızlarımızın Yükü Çok Ağır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızlarımızın Yükü Çok Ağır
Çağımız kızlarının sorunlarına değinen Sema Maraşlı, her yerde pozitif ayrımcılığın mevcut olduğunu belirtip, Çağımızın kızları fazla özgürlüğün getirdiği problemlerle boğuşuyorlar diye belirtiyor.

Bugün “Dünya Kız Çocukları Günü” sebebi ile klişe sloganlar havada uçuyor. “Kız çocuklarımız okumalı, özgür olmalı, hayallerini gerçekleştirmeli…" Yirmi yıl önceki sloganlar… İstisnaları saymazsak kızlar artık okuyor, gayet özgürler ve hayallerini gerçekleştirmeleri içini kapılar açık. Her yerde onlara pozitif denilen bir ayrımcılık mevcut. Genel olarak baktığımızda kızların artık problemleri bunlar değil. Çağımızın kızları fazla özgürlüğün getirdiği problemlerle boğuşuyorlar.

Küçük yaşlarda beden ve estetik takıntısı, uyuşturucu ve alkol batağındaki ünlüleri model alıp onlar gibi olmaya çalışmaları, sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığıbeden teşhirciliği, sosyal ağ bağımlılığı, kürtaj, babasız doğan çocuklar… Kariyer, yalnızlık, evlenememek, anne olamamak Mutlu olamamak ve depresyon

Kız çocuklarını düşündüğünü iddia edenler! Artık bu ezberlerinizden kurtulun da bunlara bakın. Kızlar ve kadınlarla ilgili bireysel olayları cımbızlayıp mağdur edebiyatı yapmaktan vazgeçin.

Gözlerinizi açın ve kız çocukları için gerçekten bir şey yapmak istiyorsanız öncelikle annelerinin hırsları yüzünden sürekli internete fotoğrafı ve videosu paylaşılan mahremiyetine saygı duyulmayan küçük kız çocukları için bir şeyler yapın. Kadın hakları ismi altında kız çocuklarını ve kadınları erkeklerden nefret ettirmeye çalışanlara engel olun. Kızları yaratılış özelliklerine sahip çıkmaları için yönlendirin. Kızları; argo, küfür, kavga gibi ruhunu incitecek davranışlar yerine Allah’ın kadına yüklediği incelikler; letafet ve nezaket ile kültürlü zarif bir hanımefendi olmaları için yönlendirin. Küçücük yaşlarda kadın olmaya heveslenen ve yaşının üstünde giyinen, süslenen ve öyle yaşamaya çalışan kızlara yaşlarına göre yaşamaları için yol gösterin.

Başarı, okul, diploma, kariyer, para diye beyni yıkanan çocukların; ahlak, erdem ve maneviyat olmadan mutlu olamadıkları açıkça görülüyor. O halde yapılması gereken onlara biraz daha dünya hırsı yüklemek değil, onları mutlu edecek değerler yüklemek olmalı.

(Pedagog Sema Maraşlı cocukaile.net)

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan, 3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nde konuştuÖnceki Haber

Erdoğan, 3. Afrika Ülkeleri Müslüman Din...

Yarım doktor candan, yarım hoca dinden ederSonraki Haber

Yarım doktor candan, yarım hoca dinden e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!